Šta je novo?

Sportski događaji

Koliko znam, Ćoki ga je doveo. Super, idemo i indijanac ran end gan trener, ostaje nam samo još da vičemo difens difens na tribinama i imamo kis kem.
Ћоки или Чоки?
Ако је ово прво, тако га зову сточари, а ти си 'ган колико знам :)

Ćoki, skraćeno od ubica premijera :ROFLMAO:

Eto, oterali ga, sad je opravdani pritisak prvo na igračima da naprave rezultat i dokažu da nisu jajare koje su ga bušile, a posle i na upravu zbog selekcije.
E, ako smo toliko igracki jaki da mozemo da busimo trenera i jedva gubimo EL tekme, onda nam svaka cast, znaci da mozemo da napadnemo EL titulu.

Monako je prosle godine bio treci u Evropi, ove se sezone su slabije krenuli, ali sada vec imaju dve vezane pobede, porazi od Virtusa i Zalgirisa su na gostovanjima, od dve ekipe koje imaju skor 3-1. Nista tu nije toliko neuobicajeno za izgubiti.

Nismo toliko jaki, po 2 spanska, grčka, turska su jača, Armani i Monako (koji je vrlo specifičan i po meni ima najbolju spoljnu liniju), ali to su sve timovi koji mogu da se dobiju, bar kući. Sa svima ostalima smo ili bolji ili tu negde. Po meni nismo ni PO tim, ali za plej in jesmo. Virtus je morao da se dobije 2x recimo i kad pogledaš boxscore i procenat šuta i rez, jasno je i zašto...

Po meni ishitren i riskantan potez, prerano za tako nešto. Dušku Ivanoviću želim sve najbolje, kako u košarkaškom, tako i u svakom drugom smislu i nadam se da ćemo u nekim drugim vremenima opet biti na istoj strani. Šta je pravi razlog odlaska, verovatno se tačno saznati neće nikad. Ali da je jasno da je ,,izgubio svlačionicu", jasno je. A to je skoro najgora stvar koja treneru može da se desi.

Nisam nešto oduševljen dolaskom i izbrom novog trenera, ali ne zato što mislim da je loš trener.

Priliku, najbolju mogucu da osvoji navijače imaće posle utakmice sa FMP-om i to duplu. Nema boljeg recepta da te navijači Crvene Zvezde zavole, nego da za početak pobediš Partizan.

Duel protiv FMP 2 je super za utakmica za uigravanje za novog trenera jer ne mora da strepi da ce izgubiti. Taman da odmorni, svezi i u pobednickom ritmu docekamo medjugradske derbije.

Ne vidim kako cemo avanzovati. Koji su detalji ugovora?
Dusku isplacujemo full platu do kraja sezone, ili?

Radonja je trebao da dodje, on zna kako se od gov*ana pravi pura. A i nije skup.

Duel protiv FMP 2 je super za utakmica za uigravanje za novog trenera jer ne mora da strepi da ce izgubiti. Taman da odmorni, svezi i u pobednickom ritmu docekamo medjugradske derbije.
Jel tebi Vladan Tegeltija hakovao nalog ili...?

U evroligaškom derbiju, neće pobediti bolji, nego manje loš. Zvezda se, ruku na srce ni ovom pobedom nije proslavila, a i budimo realni, pomak ne može tako brzo da se vidi.

Zvezda treba da gleda svoje, da popravi što je moguće više, a ne da gleda protivnika. Po meni će Partizan biti pod većim pritiskom, zbog celokuopne situacije, a to je za protivnika uvek plus. Zvezda to treba da iskoristi, ali samo od toga se derbi neće dobiti. Potrebna je disciplinovana igra na obe strane i u svim segmentima.

Pobeda u derbiju je sama po sebi mnogo velika, koje god da je takmičenje i koji deo sezone. Svako ko pripada jednoj ili drugoj strani iskreno, normalno je da je maksimalno motivisan samim tim događajem. Motiva svakako ne manjka. Pričam u ime Zvezde, kao njen navijač, pobeda u derbiji će mnogo da znači, posebno u ovom trenutku, daće jak vetar u leđa za dalje, koji je sada mnogo potreban. Tim se nalazi u nezgodnom trenutku, nadam se da će se kroz neku nedelju neke stvari srediti, a i promeniti. Promenjen je trener, ali ima još što šta da se promeni.

Po meni, kada trener izgubi svlačionicu, a što je najrealnije da se ovde desilo, koliko god da je dobar trener, najčešći metod kome se pribegava je smena trenera. Jer kada trener izgubi svačionicu, znači da je bar 4-5 igrača otkazalo poslušnost, a to je između trećine i polovine tima, koji god da su igrači. A pošto će se bila koja uprava teško odlučiti da otpusti taj broj igrača, obično je trener taj koji odlazi.

Mene je obradovao mali Top. Prvi put sam ga gledao full u seniorskoj konkurenciji, a da ima ozbiljnu ulogu u timu! 14pts/8asst uz 5 TO. Fantastičan osećaj za igru, čitanje odbrane, pas i ono čime sam najviše oduševljen, promena ritma. U prvom poluvremenu je razdvojio pik i otišao na lagano polaganje, a u drugom mu je Jaramaz bio na leđima u prenosu, ovaj sve to izdržao i završio na drugi obruč preko Kaminskog.

Ima frame lep, ali mislim da mora malo više da radi na fizikalijama, takođe na šutu, baš je kamenjar. :) Izgubio je loptu pretposlednji napad i promašio polaganje u poslednjem posedu. Srećom pa je ovaj Trifin antikošarkaš, pa pobediše deca. :) Kad god sam gledao bitnu tekmu KKP, nešto je ukakio, sad da li to otvorena trojka kad se lomi ili nešto još gore, kao večeras.

(Mada sad kad sam napisao, metnuće nam jednom. :ROFLMAO: Kao što sam voleo da Luka rešava kad smo igrali protiv Reala, jer je primetno bio uplašen kao dete u Pioniru, pa nam na kraju šuknuo uz sirenu za pobedu). :)

Kako da srpski klub pobedi strane klubove ako i dalje pored ogromnog novca ima manje budzete od njih?

Jednostavno

Trifunovic je obecavao u mladjim selekcijama. Imao je nekih zanimljivih poteza i minijatura tada. Sada kao da je to sve negdje usput izgubljeno.

Da li je do kondicije, koncentracije ili do samog automatizma (skok, izbacaj), ovo je godina u kojoj Topic moze da iskoristi vrijeme za rad na sutu.
Djurisic kao da je vec malo dalje u tom segmentu. Uz vec postojece odlicne fizikalije.
Inace mislio sam da ce Misko tu kad tad ubaciti Amerikanca. U ovom trenutku mi se cini da to uopste nije potrebno, sto me bas raduje.
Rano je, ali dobro moguce da je se isplatilo veliko povjerenje u trenerski rad i talenat.

Odličan je bio Topić, kao i Đurišić i Plavšić. Problem srpske košarke je u tome što će sva trojica, kao i predhodnih godina, u utakmici 9. decembra naprasno zaboraviti da igraju košarku i imati šut 1-17

Ima Trifa tu sportsku drskost, lepu visinu i fizionomiju za poziciju, ja sam mislio da će biti nešto od njega kad se pojavio, ali teško, možda EC igrač. Dobrić je u njegovim godinama pokazivao više, a sa mnogo mekšom rukom i mnogo većim fundamentalnim košarkaškim rupama u razvoju.

Odličan je bio Topić, kao i Đurišić i Plavšić. Problem srpske košarke je u tome što će sva trojica, kao i predhodnih godina, u utakmici 9. decembra naprasno zaboraviti da igraju košarku i imati šut 1-17

U svim statističkim kategorijama ste imali bolji šut, penale čak 15/16. Oni su imali ispod 30% za 3. Razbili su vas fundamentalno košarkaški, nikakav dobar šuterski dan.

Mislim teško je, ABA liga ne dozvoljava opuštanje, pogotovo kad imaš duplo EL kolo. Po meni je mnogo bolji pristup da starteri budu kao i za EL meč i da se zahteva da oderu kolena kao i u EL, pa kad se napravi razlika da ih odmoriš i rotiraš, nego da eksperimentišeš, pa ribaš klince na TO koji zoveš posle 4 min, pa moraju nosioci da ti igraju opet 25+ min...

Pa počeo je sa petorkom koja je preokrenula rezultat u Pireju od -12 do +14... ali to kod Partizana ne znači ništa. Jednu utakmicu bljesnu jedni, a katastrofalno odigraju drugi, već sledeću utakmicu bude obratno.
Protiv Mornara Anđušić odvalio, protiv Krke Koprivica, u Lionu Naneli, sinoć Kaminski... i niko da ponovi dobru utakmicu.
Niko još nije u stalnoj formi, svi variraju.

Још неописиво летеће закуцавање Радета Милутиновића са дербија наредне или оне тамо сезоне кад би се нашло... :)

Poslednja izmena:
Ne sećam se toga, sećam se ofanzivnog skoka i koša Lisice za pobedu u PO kad su bili teški favoriti. :)

Radeta se sećam da su uvodili da napravi 5 ličnih u penal završnici. :)

Rade je bio ubedljivo najgori igrač te sezone (ipak je to šampionska 1993/94.). Kao kamen, odnosno, bandera. Ali je u jednom od 4 uzastopna izgubljena derbija pre plej ofa (gde smo ih, zaslugom Saśe O. i Lisice na opšte iznenađenje kasnije razbili 4:1), jednostavno poleteo, negde oko linije za slobodnjake, i u gotovo horizontalnom letu zakucao jednom rukom. Pomenuti Džordan se ne bi postideo. Mislim da u Pioniru to nikad nije viđeno... Kakav je samo urlik bio u hali.

Vrh