Evo nemam pametnija posla nego da demantujem gluposti. C.Zvezda Beograd i C.Zvezda su bila dva različita kluba sa različitim PIB-om i različitim adresama. Svako ko zna kako funkcioniše APR jasno mu je. Tamo postoje svi podaci o oba kluba, kad su osnovani, kad su menjali nazive, kad su gašeni.. i svi podaci su javni. Tu se sva priča završava. Đilasova i Čovićeva kršenja zakona neću ni da objašnjavam. Nigde se u svetu, kako pokušavaš da proturiš, nije desio uppr na ovakav način.
Neću više učestvovati u raspravi sa tobom jer je besmisleno. Ja napišem lako proverljive činjenice, ti napišeš gluposti i kažeš hajde demantuj me. Pa demantuj ti mene, ali proverljivim činjenicama, a ne prvim što ti padne na pamet. Pozdrav.
Taj klub se zvao Crvena Zvezda, imao svoje navijače, klub sa kojim se fuzionisala Zvezda je preuzeo ime i grb. Znači nastavio je da se zove Crvena Zvezda(Beograd, Diva, nije vazno, to je formalnost, ali ne za mene, nego jeste, po protokolu i planu je tako moralo, da ima drugu adresu i sve ostalo). I sve je bilo kako je predviđeno UPPR-om, jer drugačije nije moglo i sve je ispoštovano. E sada, određenoj grupi ljudi u koji i ti spadaš, to smeta, jer im je životni san da se Zvezda ugasi i normalno je da ne možete da prežalite što to nije uspelo, a na korak od toga je bilo. I nacicete sve nacine da to osporite i svaki put kada Zvezda nesto dobro uradi, ponavljate kao Švaba tra-la-la da to nije Zvezda, nego je FMP, spominjete UPPR...Iako i vi znate da klub koji je na korak da se ugasi, može samo tako da nastavi da postoji, a uspeha nema odmah i sada, kao što i nije bilo, potrebno je vreme. Moze kod Partizana, kada upumpaš pare, dovedeš evroligaške F4 igrače, koji igraju za pare i uspesi brzo dodju. Zvezdu tako država nije podržala i morao je UPPR.
Ovo tvoje je klasičan odgovor čoveka koji nema argumente...Kada je napravljen UPPR, rečeno je kako će ići i koji je plan, pa je tako i bilo. I opet kažem, to što se to tebi ne svidja i što je tvoja životna želja da Crvena Zvezda ne postoji, je već druga tema. I što hoćeš da bude istina ono što ti kažeš da je istina, 100 puta ponovljena laž postaje istina, ali imao sam posla sa mnogo većim majstorima spinovanja i manipulacije od tebe, pa nisu uspeli. A veruj da si mala beba za njih i to glupa beba, što bi rekao Nikola Kojo u ,,Tesnoj Koži".
Potpuno razumem navijačku ljubav i čak i ostrašćenost do neke granice. Razumem da voliš klub za koji navijaš i da si čak malo i ostrašćen. Ali ti si čovek koji otrovan mržnjom prema svemu što ima veze sa Crvenom Zvezdom i za svaki neuspeh Partizana, kriva ti je Crvena Zvezda što postoji.
Do duše ne razumem kako možeš da voliš baš taj klub, ali to je već moja stvar.
Željko Obradović kada Partizan pobedi Zvezdu: ,,Pobedila je košarka, svaka čast mojim igračima, izborili smo se ni sa čim protiv svega,...."
Željko Obradović kada Zvezda pobedi Partizan: ,,Vređali su me Zvezdini navijači, mi smo narod otrovan mržnjom, ja propagiram da se to ne radi, ja poštujem svakoga, ja moje navijače zaustavljam kada vređaju protivničkog igrača ili trenera, mi treba da se zapitamo gde smo,...I videli smo kako to izgleda". Spremljen tekst i scenario i za jedno i za drugo, ljigavac kakvom nema ravnog.
Prošle godine zbog njega se u petoj utakmici ispraznilo pola hale, što se nije ispraznilo sada? Nije bilo razloga? Hajde i to reci! I nije problem što se ispraznila hala, ali nisu isti kriterijumi, što sam ja odavno prihvatio kao normalnu stvar, ne samo kao navijač, nego generalno u životu.
Samo mi se se.e od te grobarske popagande kako ste vi jadni, mali, nezaštićeni, država vam je maćeha, plaćate porez od donacija, zivite od ljubavi, rezultate postižete iz ljubavi, a sa druge strane je Zvezda koja je državno mezimče i sve joj je dato, a Partizanu nije ništa. I čak toliko dobro lažete, da ste sami poverovali i ubedili se u svoje laži.
Posle toga kako se ponašao Duško Vujošević, koji je ipak pošteniji od Željka Obradovića u smislu da se ne folira pod manirima gospodina, da je veliki zvezdomrzitelj i da ne može da podnese sve što ima bilo kakve veze sa Crvenom Zvezdom i kako je Zvezda godinama uništavana od strane tadašnje vlasti i na kraju došla dotle da bude ,,na aparatima"...Ti imaš obraza da pričaš o tome kako je rađen Zvezdin UPPR ???
Vrlo si hrabar, ali ne jer se ničega ne bojiš, nego jer se ničega ne stidiš, što je rekao naš veliki pisac - Jovan Dučić.
Zašto tada vlast nije dala Zvezdi novac i za jednu sezonu napravila od nje evroligaški tim? A sada kada je država Partizanu maćeha, Partizan ima skuplji tim, nikao je kao pečurka za sezonu od tima za koji su govorili da se raspada do evroligaskog tima. Prosto nisu iste te dve priče, koliko god se propagiralo da jesu.
A sa parama sve može, ne treba da budeš nešto preterano pametan. Evo sada da si neki sponzor - u Borac iz Čačka upumpaj novac, dovedi evroligaške igrače koji će svuda da idu za novac, kao što su došli i u Partizan...Taj Borac iz Čačka će sledeće godine najverovatnije da osvoji Aba ligu i da igra Evroligu. Taj tim sto se planira da se oformi u Dubaiju, imaće veliki bužeti, možda najveći, doćiće najbolji igrači za pare i biće prvak Evrope, verovatno, ali jer je finansijski potkovan najbolje, a ne zbog jubavi, znanja i navijača. To je jasno i malom detetu, ne treba ti nikakva škola za to.
Ti pokušavaš da me ubediš da ono što jasno vidim, nije to što vidim, dotle ideš...
I opet te pitam...
Da li je za vreme Partizanove dominacije, kada mu je vrh vlasti bio naklonjen Zvezda imala tretman kakav sada ima Partizan, kada je vlast, navodno, naklonjena Zvezdi? Hoćeš da mi odgovoriš ili ćeš opet da izvrneš nešto?
Kratko ću ti reći:
-Partizan ima sada skuplji tim do Zvezde, bori se i osvojio je jedan trofej, igra Evroligu, dok je Zvezda u godinama svoje krize zaboravila kako izgleda prvo mesto, a tek se povremeno podsetila kako izgleda drugo. Ali ne jer nije znala da osvoji trofej, nego jer je razlika u kvalitetu bila velika, kao i razlika u budžetu u korist Partizana. A što je, naravno, vrlo povezano.
Jer da nije Partizan dobio pare od države (pare koje su uzete od mene i ostalih građana Srbije koji plaćaju svoje obaveze prema državi), ako je mislio da se ne ugasi, morao je sa nekim da se fuzioniše, jer tim koji je samo sezonu pre, nego što je došao Obradović bio u stanju u kakvom su grobari pričali da je, mogao je samo da se ugasi, ako i to nisu slagali.
Za trofej ovogodišnje Aba lige, čestitao sam ti, sportski, zasluženo je osvojen. Ove druge stvari, neka su vam na čast. A nama kao Zvezdinim navijačima i klubu, ostaje da pre svega prihvatim posledice svojih grešaka, kojih je ove sezone bilo mnogo i za većinu, što se desilo, sami smo krivi. Da iz toga naučimo, da shvatimo da je došlo drugo i drugacije vreme, nažalost, ovo je trebalo da se desi da bi shvatili. I ako shvatimo, neće mi biti žao. Novih megdana će biti i to vrlo brzo, vec smo imali veliki srecu zbog pozivnice Evrolige, a to je šansa koja može da bude prokockana već sledeće sezone. Očigledno, da bi se iskorak u Evroligi naopravio, mora i u Aba ligi da se ima ozbiljan konkurent, od koga mora da se bude bolji, a kako je taj konkurent bolji od preko 50% timova u Evroligi najmanje, Zvezda mora da bude bolja od njega, ako hoće uspeh. Evo na primer, ovaj zadnji pasus, istina je, koja mi se ne sviđa, ali je istina - hteo ja to da priznam ili ne. Samo što ja nisam kao ti sposoban da ubedim sam sebe da je istina ono što ja hoću da bude istina.
Bez pozdrava za tebe i nije mi bilo zadovoljstvo sa tobom razgovarati!
Ispadoh na kraju i glup, a ti pametan, što si uspeo ovoliko mog vremena da potrošiš.