Šta je novo?

Sportski događaji

Nego gde idu navijaci fmp konglomerata za 12.rodjendan? To bi trebalo da znaci da to dete fmp konlomerata je poraslo krece u peti razred, mozda odbije ucesce u ligi u kojoj krovna organizacija sprovodi isteagu zbog kladjenja i namestanja? Mozda da proslave sa fudbalerima dva pasosa jer ipak FK Gana nema alternativu kod dodele pasosa.

Samo nisi na prosto pitanje: za koji od ova dva si navijao.
Evo, opet si izvukao samo ono što si želeo da pročitaš, po ko zna koji put. Navijao sam za klub koji se zove Crvena Zvezda (da li uz to još nešto, nije bitno) i koji nosi njeno ime i grb. Koji se u tom trenutku borio za slavu kluba i protiv velikog zla koje je stvorila bivša vlast, a ova sada ga vaskrsla velikom, nezamislivom do sada finansijskom injekcijom.

Jel predstavljen plan kakav će biti? Jel bilo tako? I u čemu je dalje tvoj problem oko toga? Šta je urađeno kako nije rečeno? Prosto je moralo da bude tako kroz papire, a šta je u praksi, to se zna.

I da li je to manje protivzakonito ili ovo što je sa Partizanom urađeno, ako je uopšte protivzakonito? Ali kod Zvezde je sve bilo transparetnto, a Partizan je porez plaćao i vaskrsao od ljubavi i samo od ljubavi.

Ja sam tebi čak dva puta odgovarao na ista pitanja, a ti meni i dalje nisi ni na jedno, nego pišeš nešto levo.

I pošto argumente nemaš, a jedini pokušaji argumentovanja, kao i svim grobarima, ti je sajt APR-a i Zvezdin UPPR, što ponavljaš opet kao i svi grobari kao Švaba tra-la-la. Hajde naučite neku drugu pesmicu, ovu napamet znam.

I pošto argumenata nemaš, to je to, što se mene tiče, ova rasprava sa tobom je završena, dok ne budeš imao argumete i dok ne budeš porastao toliko da ti ne bude kao grobaru od 5 godina, koji je počeo da navija za Partizan, jer njegov tata isto navija za Partizan, kriva Zvezda za svaki neuspeh Partizana i kriva samo zato što postoji, a najsrecniji bi bio da ne postoji. I nije mi bilo zadovoljstvo da sa tobom razgovaram.

ZVEZDA "DELI" PASOŠE PRED SUPERLIGU - DVOJICA POSTAJU SRBI! Bahar neće imati problem - smanjuje se broj stranaca!

Crvena zvezda je započela proces tokom kojeg će srpske pasoše dobiti Edmund Ado i Osman Bukari, dvojica reprezentativaca Gane
Srpski pasoš od ranije ima Gelor Kanga i Jegor Prucev, a kako se u strance ne računaju ni igrači poput Aleksandra Dragovića ili Marka Stamenića, problem stranaca mogao bi da bude rešen.

U tom slučaju bi mesto stranaca zauzimali golman Omri Glazer, defanzivci Aleks Vigo i Irakli Azarov, vezni fudbaleri Kings Kangva i Piter Olanjinka, kao i napadači Žan Filip Kraso i Emanuel Late Lat koji tek treba da pojača klub.

Što bi neki rekli, FK Kamerun...

Evo jednog otkrića za našeg druga Blade-a...
Klub za koji je navijao od 2011-2015. više se ne takmiči...

Nažalost, moralo je da se shvati da je došlo neko drugo vreme i koji je put da se u sportu na međunarodnoj sceni napravi iskorak. Žalosno je samo što je Zvezda od Partizana to morala da nauči, ali dobro...Bolje ikad, nego nikad i bolje i od nekoga, nego ni od koga. Da li je fudbal ili je košarka, dodje na isto. I ja bi voleo fudbalski tim sa 2-3 stranca, kao i košarkaški, ali probavano je godinama sa tim, pa ništa nije uspelo. Naravno tim natrpan strancima nije garant uspeha. Treba da se imaju stranci, ali je vrlo važno koji i kakvi stranci. I taj stranac, možda retko koji i to u nekom manjem procentu, ne igra za Zvezdu, igra za novac i da mu Partizan sutra da više u 90% slučajeva će preći i obrnuto, samo ako mu se dobro plati.

Pozdravljam to da se ima što više domacih igrača, ali tako se u danasnje vreme ne pravi uspeh, niti se pravi sa strancima na nivou domacih prosečnih igrača nekog takmičenja.

Istina koliko god da boli, a ova boli, boli i ona koja se desila u finalu Aba lige, mora da se prihvati, kao i da se prihvate posledice grešaka koje su pravljene, a od sebe mora da se počne, pa da se traži kod drugih.

Mnogo je lakse Tribi, da se bude čovek kao ti i tebi slični, kojima su drugi krivi za svaki neuspeh i koji vide samo ono što hoće i kako hoće da vide. Ja jednostavno nisam takav, neko prvo polazim od sebe, pa kada sebe preispitam(u ovoj priči greške koje su Crvenoj Zvezdi pravljene), onda mogu da pričam o drugoj strani.

A kako vi posle onoga što se u vašem klubu desilo i na koji način je taj klub vaskrsao - možete da pričate o Zvezdinom UPPR-u, neka vam je na čast. Ja na vašem mestu ne bi imao obraza, ali to ste vi, šta da se radi.

Novi dan za megdan će brzo da dodje - ništa nije sada i gotovo za navek.

A kako vi posle onoga što se u vašem klubu desilo i na koji način je taj klub vaskrsao
Da bi nešto vaskrslo, pre toga mora da umre. Ne sećam se, kad je to Partizan umro? Da nisi pobrkao klubove?
SmartSelect_20220611-221754_Opera.jpg

Pa...Bejahu priče da se Partizan gasi, da je pred gašenje ili šta već...Kad ono kakva slučajnost, dolazi Odbradović, F4 evroligaški igrači, napadaju se svi trofeji, porez se plaća od donacija...
Ja smatram, vi znate sta se u vasem klubu dešava, pa sam verovao i sada, ako ste lagali sebe i mene ste.

Nemoj sada da izvrćeš, znaš ti dobro i odlično razumeš na sta sam mislio, te fore nekom drugom možeš da prodaješ.

Čekaj, kako to?
Od čega?
Jesu došli iz ljubavi?
Za kikiriki?
Placeni od donacije vernih navijača?
Ili kako su došli?
Kako klub koji treba da se ugasi, postaje evroligaska ekipa preko pauze između sezona?
I kako tim koji nije osvojio nijedan trofej sa mocnom ekipom, na papiru najboljom u ligi (ABA), sledeće godine napravi još bolju ekipu?

Ja ponavljam pitanja koja sam ti već postavio. Ja sam tebi odgovorio na svako, ti meni ni na jedno. Ali ti kao i svako ko nema argument nećeš odgovoriti ni sada, kao što nisi ni do sada.

Kada je Zvezda bila pred gašenje, proteklo je mnogo da bi se došlo na nivo evroligaša. A kod PArtizana su neke stvari došle kao stvorene čarobnim štapićem, odmah i sada.

Ja ne verujem koliko pizdiš što je država dala pare i drugom državnom klubu, nakon što je deset godina davala samo jednom... nakon što su u jedan klub godinama dovođeni Wilijams, Lojd, Ročesti, Sofoklo, Micić, Kinsi, Perperoglu, Šilb, Beron.. a u drugi Vrabac, Ratkovica, Đumić, Šalić, Cvetković... i sada kada su budžeti približni, kada ste doveli i Kampaca, Vildozu, Nedovića.. tebi je toliko krivo što je i Partizan doveo malo bolje igrače. Neverovatno.

Bužeti su približni kao du.e i oko. A ovo nije pomoć, nego ogromna finansijska injekcija. Partizanov generalni sponzor ove sezone bila je država Srbija, a ne ono što piše na dresovima. I za to vreme koliko kazes da je 10 godina davala samo jednom klubu, pa mnogo više je davala tada Partizanu, nego sto je davala Zvezdi za vreme Partizanove dominacije. Što isto tako jasno možeš da vidiš, ako hoćeš, kao što nećeš.

Kako za dva kluba gde jedan ima 3 puta veći bužet, možeš da kažeš da su približni?

1688759828244.png

I te pare je taj klub za koji navijaš pametno iskoristio, tu nema šta, svaka čast.

Ne pi..im, samo te demantujem, jer pišeš ono što nije tačno.

A zbog čega mi je krivo i pi..im? Krivo mi je i pi..im zato što Zvezda nije odgovorila na to, nego je selekcija odrađena...Ja bi je odradio bolje, bez lažne skromnosti. Sa ovim što je bilo na raspolaganju. I doveden je trener nedorastao ciljevima postavljenim pred klub. Jedan neozbiljan pristup, blago rečeno. I u kakvo je situaciji bilo na početku, popravljeno je dosta. Ali kada trku počneš u velikom zaostatku i haosu, svojom krivicom najviše, teško je doći na cilj kao prvi. Dobra kuca se od temelja dobro zida, da bi bila dobra. A moglo je da se odgovori mnogo bolje. Ni papreno placeni Kampaco nije vredeo, a naplata duga za njega ce doci, a ako ne bude rezultata će se osetili veoma, kao što se osetilo za Vladu Divca i njegovu ,,pomoc" Zvezdi. I ruku na srce, sa obziromd aje Ivanovic nasledio tim koji naravno nije selektirao, gde nije mogao da promeni mnogo, uradio je dosta. Očekivalo se više, naravno, ali na kraju pošten mora da se bude.

I svi ti igrači koje pominješ, koji su igrali za Zvezdu, nisu bili ili možda jedva evroligaški ili na kraju karijere. A u Partizan su došli F4 igrači na vrhuncu karijere. Razlika nebo i zemlja, budi realan, kao što nisi.

I nisi odgovorio, kao što sam i rekao da nećeš.

Živi ti u svojim ubeđenjima, ja tebi neću da rušim sneška. Ti ljudi kao ti, koji sami sebe ubede da je istina ono što oni hoće da bude istina, uvek su me fascinirali. Meni to nekako, ne ide. Meni istina može da se ne sviđa, ali je istina, a što mi se ne sviđa, to je već moj problem. I ne mogu da slažem kao ti samog sebe da nešto nije, kad jeste.

Mora Nole ovo da počisti do ponoći po našem vremenu, kako ne bi bilo prekinuto, pa nastavljano sutra.

Bužeti su približni kao du.e i oko. A ovo nije pomoć, nego ogromna finansijska injekcija. Partizanov generalni sponzor ove sezone bila je država Srbija, a ne ono što piše na dresovima. I za to vreme koliko kazes da je 10 godina davala samo jednom klubu, pa mnogo više je davala tada Partizanu, nego sto je davala Zvezdi za vreme Partizanove dominacije. Što isto tako jasno možeš da vidiš, ako hoćeš, kao što nećeš.

Kako za dva kluba gde jedan ima 3 puta veći bužet, možeš da kažeš da su približni?

Pogledajte prilog 166862

I te pare je taj klub za koji navijaš pametno iskoristio, tu nema šta, svaka čast.

Ne pi..im, samo te demantujem, jer pišeš ono što nije tačno.

A zbog čega mi je krivo i pi..im? Krivo mi je i pi..im zato što Zvezda nije odgovorila na to, nego je selekcija odrađena...Ja bi je odradio bolje, bez lažne skromnosti. Sa ovim što je bilo na raspolaganju. I doveden je trener nedorastao ciljevima postavljenim pred klub. Jedan neozbiljan pristup, blago rečeno. I u kakvo je situaciji bilo na početku, popravljeno je dosta. Ali kada trku počneš u velikom zaostatku i haosu, svojom krivicom najviše, teško je doći na cilj kao prvi. Dobra kuca se od temelja dobro zida, da bi bila dobra. A moglo je da se odgovori mnogo bolje. Ni papreno placeni Kampaco nije vredeo, a naplata duga za njega ce doci, a ako ne bude rezultata će se osetili veoma, kao što se osetilo za Vladu Divca i njegovu ,,pomoc" Zvezdi. I ruku na srce, sa obziromd aje Ivanovic nasledio tim koji naravno nije selektirao, gde nije mogao da promeni mnogo, uradio je dosta. Očekivalo se više, naravno, ali na kraju pošten mora da se bude.

I svi ti igrači koje pominješ, koji su igrali za Zvezdu, nisu bili ili možda jedva evroligaški ili na kraju karijere. A u Partizan su došli F4 igrači na vrhuncu karijere. Razlika nebo i zemlja, budi realan, kao što nisi.

I nisi odgovorio, kao što sam i rekao da nećeš.

Živi ti u svojim ubeđenjima, ja tebi neću da rušim sneška. Ti ljudi kao ti, koji sami sebe ubede da je istina ono što oni hoće da bude istina, uvek su me fascinirali. Meni to nekako, ne ide. Meni istina može da se ne sviđa, ali je istina, a što mi se ne sviđa, to je već moj problem. I ne mogu da slažem kao ti samog sebe da nešto nije, kad jeste.
Da li si ozbiljan? Koliko godina imaš? Pa ovo je fejk tabela koju je još prošlog leta napravio jedan lik sa tvitera (bjankoneri) da bi se sprdao. Ubacio u fotošopu Virtus umesto CSKA i Partizan umesto Zenita. To već i vrapci na grani znaju.
Bože, s kim ja gubim vreme na rasprave...

Eh opet tim osvajac KLS za koju FIBA tvrdi da kontrolise zbog namestanja umesan u neke van sportske aktivnosti.
Baskonia and Vildoza will meet in court on October 27th. The club believes his transfer to Crvena Zvezda last October was unlawful as the Basques did not receive financial compensation for it.

Potpuno isto kao i Zvezda ove.

Па чекај, зар партизан није авангарда и опозиција сваком режиму, партизан не добија паре од државе и државних фирми, председник кк партизан није члан главног одбора СНС-а, паре за Пантера, Лесора, Егзума, Нанелија, Ледеја, Руменоглуа није дао Вучић из државног буџета,
председник фк партизан није Вучелић, држсва није платила за УЕФА лиценцу итд

Zanimljivo da se napada KKP sada kada je uzdrman sportski uspeh osvajanjem ABA lige a sve je bilo ok dok je privatni klub sa rebrendigom drazvnog kluba uz patronat drzave bio osvajac iste. Pa prvo su navijaci KKP prozivali Ostoju sto i rade za razliku od nabijaca fmp konglomerata koji stavljaju transparent Covicu legendo.

Eh opet tim osvajac KLS za koju FIBA tvrdi da kontrolise zbog namestanja umesan u neke van sportske aktivnosti.
Baskonia and Vildoza will meet in court on October 27th. The club believes his transfer to Crvena Zvezda last October was unlawful as the Basques did not receive financial compensation for it.
Non stop tražite izgovore za bežanje iz KLS, iako svi znamo da je pravi razlog to što KK Kamerun nema domaće igrače (bar ne dobre). U najboljem slučaju bi završili na 4 mestu, pa vam ne valja takmičenje.
Takođe ovo oko Vildose je čista glupost. Zvezda je registrovala igrača, a to znači da je on imao čiste papire za izbor novog kluba. To šta je on obećao Baskoniji prilikom napuštanja kluba nije naš problem.

KLS treba da se ugasi jer je korumpirano privatno preduzece i nije pod ingirencijom krovne organizacije za kosarku u Srbiji. Kada toliko volite KLS sto je ne igrate od pocetka nego tu ulazite u polu(finale) i igrate sami sa sobom jedna protiv druge firme predsednika.

Da li si ozbiljan? Koliko godina imaš? Pa ovo je fejk tabela koju je još prošlog leta napravio jedan lik sa tvitera (bjankoneri) da bi se sprdao. Ubacio u fotošopu Virtus umesto CSKA i Partizan umesto Zenita. To već i vrapci na grani znaju.
Bože, s kim ja gubim vreme na rasprave...

Nisam ozbiljan, naravno, čekam da se uključiš. I lepo si se uključio. Kad ti možeš da se ponašaš neozbiljno kroz celu ovu diskusiju, zašto ja ne mogu? Zakačio sam prvu tabelu na koju sam naleteo na internetu, zanimljiva je. Vidi se da je sprdnja po Zvezdi i Partizanu, mada je ja prvi put vidim. Pojma nisam imao ko je prepravljao, šta je prepravljao, Prvi put od tebe čujem, nisam se time bavio. Vidiš šta radi želja kada hoćeš u nešto da veruješ, kao što i ti hoćeš u ostalom?

Gde ja taj podatak da nadjem zaista i odakle on meni da bude dostupan? Možemo da nagađamo na osnovu onoga što vidimo. Misliš li da je ono što na internetu piše sve istina? Misliš li da klubovi daju prave podatke koliki im je bužet i ostalo?

Sada ozbiljno, šalu na stranu, da se ja vratim u moj mod, ovaj tvoj mod mi ne ide...

Moja slobodna procena je, ne znači da je tačno naravno, je da Partizan ima bar 25-30% veći bužet, nego Zvezda, to je neki minimum. A to je veliko i na mali novac, a na velike cifre možeš da misliš...Jel isto kada imaš platu 500 i 750e? Mislim da nije...I da li imaš bužet 7 miliona i 10 miliona kao klub? Isto mislim da nije...I to nikako nije približan bužet, za to se nisam šalio, svejedno je kao d.pe i oko. Niti sam se šalio za to da mislim da je Partizan svoj bužet iskoristio pametno, kao što Zvezda svoj nije.

Može biti da sam i promasio mnogo, ne kažem. Ti ako imaš tačan izvor tih podataka, ne ulazim u to gde ti je dostupno to, svaka čast. Ali, na osnovu neke sveukupne procene pogledaj igrače...
Da li misliš da su Parter, Ledej, Naneli i Lesor došli u Partizan iz ljubavi? Za platu, Uroša Trifunovića ili Balše Koprivice? I da li misliš da bužet Zvezde, na osnovu igrača koje ima Zvezda(odnosno imala je do pre nekoliko dana), može da isprati plate tih igrača. Vildoza je nedge u rangu sa Egzumom, to nije neki igrač čija je plata ne znam kolika, nezamisliva. Kampaco je vec ozbiljan evroligaski igrač. Ali jedan igrač ne čini tim, bar ne u košarci.

Sve ovo je samo moje mišljenje, kao ljubitelja košarke i razumnog čoveka. Kao i sve do sada. I imam mišljenje dok me neko argumetom ne ubedi da nije tako. A argument nije: ,,To je tako jer sam ja pametan, a ti nisi i jer sam ja tako rekao".

Za svaki argument, pruzam ruku i nemam problem sa tim da nisam u pravu, kao što ti imaš.

Poslednja izmena:
Braća Grci su ipak otisli dalje...Kostas Slukas je presao iz Olimpijakosa u Panatinaikos. Kod nas je to i dalje nezamislivo i relevantno je tome da Branko Lazić pređe iz Zvezde u Partizan ili da je Novica Veličković, dok je igrao, prešao iz Partizana u Zvezdu. Navodim njega za primer jer Partizan trenutno nema domaćeg igrača, koji je dugo u klubu.

Da stranac pređe, to se tako ne dozivljava. Stranac igra za pare, skoro pa isključivo.

I mislim da je ovo što je Zvezda sa selekcijom tima ove sezone odlučila da radi, bolje, nego da je kostur starog tima ostao. Naravno, nosi dozu rizika, ali verujem da će Dusko Ivanovic napraviti tim po svom ukusu. Nevaljašno je sto je ,,letnja pijaca" za poziciju centra tanka, a Zvezdi treba i prva, a i rezezvna opcija. O tome koliko fale igrači sa poenima u rukama, suvisno je da se priča. Porazavajuci je podatak, da su tri stranca(Adams, Holand, Martin) tek protekle nam sezone bila promasaj, dva polupromasaj (Bentil i Vildoza), a pogodilo se sa jednim(Kampaco).
Ne može sa svima da se pogodi 100%, ali kod Partizana nijedan nije bio promasaj, nisu ni svi bili extra pogođeni, ali svaki je pravio razliku u odnosu na domace igrače - pričam košarkaški, ne navijački. Kod Zvezde, ono što su radili Martin i Holand, bez problema su mogli i daleko manje placeni domaci igrači, Čak i nivo Vildoze i Bentila ove sezone bi se dostigao.

Sa obzirom da je DeDa još uvek jedino zvanično pojačanje, sa privim ostalim potpisima će da se vidi u kom pravcu ide ova priča i da li je nešto naučeno iz ovoga što se desilo.

Vrh