Šta je novo?

Sportski događaji

Najviše osvojenih Olimpijskih igara:___________________
Олимпијске игре у тенису имају исту важнист као и у фудбалу, мада се он из неког разлога стално труди да је освоји и жртвује припрему за УС Опен.

1416_ThingsToDo_Poster_v2_Approved.png

Igraci Majamija ce posle danasnjeg meca, s zadovoljstvom odgledati ovaj kultni film, lakse se zaspi :)

Bravo za majstora, a sada da povratim bioritam i spavam kao čovek. :)

Realno, davno ne gledah ovakav hrkljuš. :ROFLMAO: Uplašili su se momci malo. Duh Vila Bartona ušao u momke, mislim da su Joki upropastili tripl-dabl i to sa jakih 12, 13+ asst. Čudo je dobiti sa 18% za 3 i nešto preko pola sa penala. Na kraju je hussle i timska odbrana dobila, sve suprotno od očekivanog.

Страшна доминација/сомборизација. Повратак интелигентне кошарке и одбране у НБА. Могли би да владају неко време као Вориорси.

Sigurno, prva petorka u najboljim godinama i svi imaju još dve god ugovor min. Praviće se super-timovi da bi ih skinuli.

Najveći problem Denvera je klupa vrlo skromnih mogućnosti, kao i Porter koji previše siluje šut.

Олимпијске игре у тенису имају исту важнист као и у фудбалу, мада се он из неког разлога стално труди да је освоји и жртвује припрему за УС Опен.
Pa i ne baš. U tenisu možeš da igraš OI ako hoćeš, a u fudbalu ne možeš zbog pravila, pa zato i jeste nebitan, jer je neko odlučio da moraju kontinetalna prvenstva i Svetsko prvenstvo da budu važnija i značajnija. Da je tenis nebitan OI sport, ne bi video na njemu Del Potra, Mareja, Vavrinku, Nadala, Federera... Marej 2x zlato, Nadal 1x zlato, Feder 1x zlato miks dubl, Novak 0x zlato. Moj odgovor je delom bio i aludiranje na to da će se sada Zapad pozivati na OI kao merilo ko je najbolji (GOAT).​

Pa i ne baš. U tenisu možeš da igraš OI ako hoćeš, a u fudbalu ne možeš zbog pravila, pa zato i jeste nebitan, jer je neko odlučio da moraju kontinetalna prvenstva i Svetsko prvenstvo da budu važnija i značajnija. Da je tenis nebitan OI sport, ne bi video na njemu Del Potra, Mareja, Vavrinku, Nadala, Federera... Marej 2x zlato, Nadal 1x zlato, Feder 1x zlato miks dubl, Novak 0x zlato. Moj odgovor je delom bio i aludiranje na to da će se sada Zapad pozivati na OI kao merilo ko je najbolji (GOAT).​
Znači, Mari je najbolji?

Bitno im je da nije Nole ili neki iz "Istočnog bloka". A u tom segmentu su svi bolji od njega.

Ja bi Tribi voleo, da sam kao navijač mentalnog skopa kao ti i slični tebi, da su mi svi drugi krivi kad izgubim i da mogu da mrzim nekoga samo zato što sam od njega izgubio, ali...

Prvo da ti čestitam pobedu i osvojenu titulu, to je ljudski i sportski. I zasluženo je osvojena.

Drugo, voleo bi da mogu da u Partizanu vidim najvećeg krivca za ono što se desilo Zvezdi sinoc, ali ne mogu, jer nije. A ja sam eto, možda pogrešno za pojam mnogih naučio da prvo krenem od sebe, pa da onda gledam ko drugi mi je kriv, a ovde posle prosle sezone, gde je titula samo uz pomoć Boga osvojena, direktan konkurent se pojačava i stvara ponovo najkuplji tim na ovim prostorima...Zvezdina uprava baca igrače na gomilu i postavlja za trenera čoveka koga lično izuzetno poštujem kao sportskog radnika, ali nedoraslog poslavljenim ciljevima. Što se videlo i pre priprema, a pripreme su dale više nego potvrdu o tome. No, naša uprava umesto da reaguje, oglušila se na to. Došle su i zvanične utakmice, sezona započeta ispod svakog očekivanja i došla je promena trenera. Duško Ivanović je izvukao maksimum iz ekipe koja nema pobednički i borački mentalitet. Koja nema nijednog šutera. Osvojena su dva trofeja i sezona se ne moze nazvati neuspešnom. Najlakše je sada reći da Kampaco nije ispunio očekivanja - košarkaški tim nije i ne može da bude jedan čovek. Došla je zabrana registrovanja igrača i još neke stvari, sve je to doprinelo određenim lošim stvarima. I ako je ovo trebalo da se desi da bi se konačno otreznili, neka se i desilo. Suviše je loših poteza povučeno da bi neko drugi bio kriv. Krajnje neozbiljni potezi su povučeni na početku sezone, kasno se reagovalo za promene, a ispostaviće se na kraju i kasno.

Treće, od toga da li će biti specijalne pozivnice za Evroligu zavisi šta će dalje biti i u kom smeru će ići.

Četvrto, ne pogađa me ni likovanje, ni provociranja i ostale slične stvari. Pogađa me jedino način na koji je izgubljeno, a za šta su bar 80% krivci Zvezdini igrači, ostalih 20% pored toga se i ne vide. Posle onog Dahijinog zakucavanja u prvoj ili drugoj utakmici, gde niko nije pokusao da ga spreči u tome, sve je bilo jasno.

Peto, ako se bude radilo pametno, jednog dana ću kao navijač moći da kažem hvala Rumenom Turčinu, Glupsoru Pržaču, Svinjčetu Podmukličaru, Smajl Agi Dahiji, Kurvi Pacovu i svima ostalima. Žalosno je što su oni trebali da urade ovo što su uradili da bi došlo do otrežnjenja. Svaka čast i vašem predsedniku, bar čovek pošteno kaže da je dobio pomoć od države i ne krije, to mora da se poštuje.

Šesto, zao mi je što iako je Partizan ove sezone imao najskuplji tim ikad na ovim prostorima, a svi znamo zašto, vi grobari bolje od nas...Sve to nije bilo glavni razlog za rezultat koji je Zvezda napravila ove godine. Voleo bi da jeste, bilo bi mi lakše, ali nije. Još jednom, čestitam ti titulu, zaluženo je osvojena...Videćemo od razvoja situacije u narednih 6 dana, šta će dalje biti.

Još jednom hvala Željku, Saviću i momcima na nezaboravnoj sezoni. Svega je bilo, uspona i padova, teških trenutaka, velikih radosti... ponekad sam stvarno morao trljati oči u neverici da li je to Partizan... klub koji igra najefikasniju košarku u Evropi...

Glavni utisci sezone:
1. ABA titula
2. neverovatna sezona u Evroligi, nestvaran broj pobeda, šesto mesto, pola koraka do F4
3. obaranje brojnih rekorda u posećenosti i u EL i u ABA ligi. Nestvarna tabela posećenosti u EL gde Partizan zauzima prvih 12 mesta. Tri puta obaran rekord posećenosti ABA lige.
Ostaće zabeleženo da je na utakmici sa Studentskim centrom bilo više gledalaca nego na obe utakmice finala KLS. Cela Evropa je sa divljenjem pisala o utakmicama u Areni, o atmosferi u Minhenu ili Bolonji.
4. neprebolna serija sa Realom... kakav splet okolnosti, nepravde, sudbine, svega...

Da li je država pomogla Partizanu? Naravno da jeste, isto kao što deceniju pomaže Zvezdu. Oba kluba su državna, zašto je problem ako država pomaže oba? Neki su navikli da država pomaže tako što jednom klubu da sredstva za Ročestija, Perperoglua, Milera, Vilijamsa, Berona, a drugom za Vrabca, Ratkovicu, Đumića, Lešića. Sada kada pomaže oba kluba jednako odmah problem.
I ko kaže da je Partizanov tim skuplji? Gde su podaci? Jedino što znamo (zato što se predsednik javno hvalio da je lično pregovarao) da je Kampaco plaćen 1,8 miliona za šest meseci od kojih je tri igrao samo ABA ligu.

Šta će biti dalje? Ko to zna? Ovo je država gde predsednik jednim klikom ili telefonskim pozivom može ugasiti klub. Sreća za Partizan je što trenutno ima većih problema, a koji se tiču sopstvenog dupeta, od pregovora u Briselu do protesta koji se šire Srbijom, pa se iskreno nadam da neće imati vremena da se bavi sportskim igrama.

Sto bi rekao moj drugar veliki Zvezdas - I grobari su glasaci.
Vlast misli na sve. Mora da balansira.
Previse love dala Partizanu, zato je doveden KK Kameruna.
Partizanu parket, Zvezdi travnati teren. svi srecni, i vuk sit i ovce na broju.

Vrh