Svašta čovek sazna po forumima, pa i to da su Kampaco i Vildoza stranci "koji ne prave razliku, već su fikusi pored klupe"
Za tebe ništa čudno. Ti si shvatio ono što si želeo da shvatiš. Drugi put, kad ti nešto nije jasno, pitaj, nije problem, rado cu pojasniti, ako nisam dovoljno jasan.
Inače sezona je počela haotično. Najveći konkurent se dodatno pojačava F4 evroligaškim igračima, pravi još skuplji tim, iako je već bio najskuplji tim u istoriji regionalne i srpske košarke i bez i jednog osvojenog trofeja ulazi u Evroligu, kako i na koji način, to vi grobari bolje znate. Ne možemo mi bolje od vas da znamo šta se u vašoj kući dešava.
I ne može da se vadi na do da aršini nisu jednaki - to je život i to je normalno. Retko gde su aršini jednaki. I to nije problem. Problem je...Kako je Zvezda odgovorila na sve to?
Traljavo odrađenim prelaznim rokom (blage reči, tačnije najblaže moguće da se to opiše). Ekipa bez glave i repa, bez ijednog šutera i valjanog centra,
Trenerom koji nije dorastao izazovu koji je postavljen pred klub, koga kao čoveka i sportskog radnika izuzetno poštujem, ali još nije došao na nivo evroligaškog trenera.
Nije se reagovalo ni posle pripremnog turnira gde se mnogo slabih tačaka videlo.
Dobrić i Mitrović su mogli da se provuku kao evroligaški igrači. Lazić da se kaže. Od Lazarevića, Ilića, Topića,...Ruku na srce se nije ni očekivalo da naprave ne znam šta, pa ne može da se bude razočaran. O Nedovicu ne mogu da kazem nista negativno, jednostavno povrede su uslovile to sto su uslovile i sa obzirom na sve, dobrinos je bio korektan. Petruševu svaka čast kao igraču, ali njemu fali igrački profesionalizam, u smislu da ne mogu da ga izbace iz takta povici sa tribina u tolikoj meri u koj su ga izbacili. Zato još uvek nije igrač za velike stvari. Hasan Martin čija je fizička snaga glavni adut, videlo se da je operacija oba kolena ostavila veliki trag. Osim na početku sezone, ispod očekivanja bio je Ben Bentil. Totalno promašena investicija Adams koji je brzo napustio klub. Holand osim u po nekom bljesku, više je bio maskota, nego član tima. Dolazak Raduljice je bez komentara. Kuzmić je daleko od prvog, a pitanje je da li u fizičkoj situaciji i formi u kojoj je može da bude i drugi centar ekipe. Više ne, nego da. Kod Markovića su godine učinile svoje i dao je korektno koliko je mogao i odlučio je da završi igračku karijeru.
Došao je Duško Ivanovic, koji je, ruku na srce, pohvatao konce koliko je mogao. Ekipa je doselektirana Lukom Vildozom, kome takođe fali doza profesionalizma, iako se ne može reći da je mlad igrač. Nije na zalasku karijere, ali nije ni mlad. Pokazao se solidno, ali nedovoljno. Fakundo Kampaco je u momentima sam vukao tim, ali kosarka je timski sport i ne moze da igra da zavisi od jednog coveka na duze staze. Čovek je klasa iznad svih, ali potreban mu je neko sa kim moze da igra svoju igru, kakvih u ovom timu nije bilo. NA sve se nadovezala kazna Evrolige, zabrana registrovanja igrača. kad se zameriš velikima u na čijem si terenu, tako to ide. Što je dosta uticalo na ishode utakmica.
Pozdravljam poteze sto se klub rastao sam Martinom, Bentilom i Holandom. Na njih sam mislio kada sam rekao ,,fikusi pored klupe", ali kolega Tribi je izvoleo da shvati kako je želeo, a ne kako jeste, a da pita ako mu nije jasno, da li mu je ispod časti iz nekog razloga ili šta...Ne znam. Ja sam naučio da pitam kad mi nije jasno, pa mi je to čudno, ali dobro. Ima nas raznih.
Otišao je Dobrić, a da li će iz različitih razloga ostati Petrušev i Kampaco, treba da bude važno da se zadrže, ali ne zna se šta će na kraju biti. Da li će Filadelfija povući svog pika i da li će se za Kampaca izboriti protiv ponuda bogatih evroligaša, videćemo. Ostaje Mitrović, dosao je Davidovac. Ostalo, da je došao Teodosić nije zvanično, pa pisati o tome neću, dok ne bude. Članovi tima će verovatno za sledeću sezonu pored već navedenog Nedovića, Davidovca i Mitrovića, biti Lazić, Kuzmić, Lazarević i Ilić. DA li će biti novih 8 igrača ili će se zadržati Kampaco i Petrušev koji su ,,na klackalici" i dovesti još 6, videćemo u narednim danima.
Srećom, Evroliga će se i naredne sezone igrati, pa je posledica ,,samo" u tome što trofej Aba lige nije osvojen. Što ne znači da manje boli, naravno, ali ovo treba shvatiti kao novu šansu, koja može da bude prokockana vec sledeće godine u ovo vreme. Kao što je prošlogodišnja mogla da bude, da srećom nova šansa igranjem Evrolige nije dobijena. Ali to prošle godine nije shvaceno tako nego je bilo - lako ćemo. Moraju da se prihvate posledice gluposti koje su pravljene. Da se prihvati da je doslo neko drugo vreme, druge okolnosti i drugačiji interesi. I da ovo nije ni 2019. i 2016. godina.
Mora da se prihvati da su okolnosti takve kakve su, da se ozbiljno pristupi. Situacija je takva kakva je, aršini takvi - kakvi su, Da se ne dovode fikusi-stranci, koji su jedva na nivou ili ispod nivoa prosečno Aba ligrača na toj poziciji. Ne može se sa svakim pogoditi naravno, ali ove sezone previse je bilo promašaja.
Da je ovo bila sezona štednje, kao sa Dušanom Alimpijevićem, a okolnosti ove koje su, ovo bio bio fenomenalan rezultat. Ali ovo je bila sezona, gd eje cilj bilo sva 3 trofeja i F8 Evrolige, a sa ovakvim prustupom, neozbiljno, kako se i završilo, sa 60-70% ostvarenih ciljeva. Očigledno je trebalo da se desi ovo što se desilo, da bi se shvatile neke stvari, nadam se da sada i jesu.
Ostaje posao Dušku Ivanoviću da u skladu sa situacijom na tržištu i finansijskim mogućnostima, napravi respektabilan tim, koji realno može da se bori za zacrtane ciljeve. Angažovanje Kampaca, koje koštalo vrlo skupo, brzo će doći na naplatu i dodatno ukanaliti, a Zvezda to od donacija navijača neće moći da plati.