Šta je novo?

Sportski događaji

Promene se vec na prvoj utakmici vide, bez obzira na sve...Velika pobeda.
 
Neverovatno je koliko je Dusko Ivanovic uradio puno za kratko vreme, da ekipa izgleda totalno drugacije...iako je jso puno rada ostalo da ekipa dodje na nivo, kakav je prizeljkuje. Do pre par dana, sam se plasio rezultata koji ce biti u naredne tri utakmice koje Zvezda igra, sada sam dijamentralno optimistican. Tri odlicne ekipe su protivnici. Alba - gostovanje, Makabi - domacinstvo i Partizan - domacinstvo. Alba ispada najlaksi protivnik, protiv koga Zvezda ima crnu tradiciju, za koju je sada prilika da se srusi.

I Makabi i Partizan na papiru imaju bolje ekipe od Zvezde. Jedino sto Zvezdi ide na ruku je Partizanova dva gostovanja u paklenoj nedelji Evrolige, gde igra sa dve ekipe koje su projektovanje za top4. Sto ce svakako doprineti velikoj potrosnji. Zvezda ima lakse protivnike na papiru i jedno gostovanje.

Za zacrtane ciljeve, koji su sa ovom pozitivom koju je terener doneo, ponovo postali realni, naredna 3 protivnika su direktni konkurentni i mora da se veruje u pobede.
 
bukyvede-regular-latinicaucirilicu-rs.png
 

Боље је:​

Вузбал се враћа на огньиштъе


(Сербiя - Бразилiя 3:2, востани Митроголъе!)
 
Poslednja izmena:
Pao je uz muku i zasluzenu srecu i Makabi u ,,Pioniru", vezane su 3 evroligaske pobede. Tri dana ima za spremu, pa posle toga Veciti derbi, najvaznija utakmica u sezoni
Za kratko vreme je Dusko Ivanovic podigao ekipu, usadio pobednicki mentalitet i karakter. Napredak ide mnogo brze od ocekivanog.
 
Odbrana je bila super, ali u napadu onaj veliki prazan hod i pred kraj opet nista, ali dobra odbrana. Hasan Martin je moago da resi da mu ne ispade lopta 9 sekundi pred kraj, ovako je je i dobro cuvani Lorenco Braun mogao da pogodi za 3. Tesko, ali je mogao, zna on i tek kako da pogodi ovakve.
 
Malo komentara sinocnjeg derbija...

Po svim parametima, osim domaceg terena koji je bio Zvezdin, Partizan je bio favorit. Bolja ekipa na papiru, skuplji tim, bolje plasiran na obe tabele,...Zvezda se uzdala u domaci teren i dobru formu u kojoj je trenutno. Utakmica je krajnje ozbiljno shvacena. Dokalaza je Zvezda od kada je vodi Dusko Ivanovic da moze da igra sa fizicki jacom ekipom i pobedi(Alba), takodje da pobedi ekipu koja ima mnogo veci suterski arsenal(Makabi) i da moze da pobedi ekipu koja igra na mnogo veci broj poena od Zvezde(Partizan) i sa takvom ekipom je isla na kos vise. Razlika na kraju nije realna, iako je mogla da bude jos veca da su sve greske Partizana u 4. delu iskoriscene, sto bi sigurno iskoristila neka druga ekipa, ali dobro, za ovo kratko vreme koliko je Ivanovic trener, postignut je napredak iznad svih ocekivanja. Od kante za napucavanje, do ekipe sa karakterom za 5 utakmica - veliki napredak. Mnogi igraci koji su bili na margini, sada su bitni segmenti tima.

Sa obzirom kakvu kosarku igra Partizan, napadacku, odbrana je bila vrhunska i svela ih je Zvezda na neki pristojan broj ubacenih poena.

Ekipu su ocekivano vodili Nedovic i Vildoza, a sa minijaturama su se umesali Petrusev, Dobric, Bentil i Mitrovic, ostali su odradili posao, sto je za pobedu bilo dovoljno.


Pobeda je ostala u senci povrede Nikole Ivanovica, sto ce biti veliki hendikep za Zvedin tim.

Kada je sezona pocela, po Zvezdu veoma lose, po Partizan dobro,...Kada sam video kao Zvezda gubi utakmice, na koji nacin, a kako je Partizan razmontirao Virtus, koji smatram odlicnom ekipom, na pamet mi nije padalo da ce Zvezda biti pobednik u derbiju. Od rastimovane bande, postala je tim sa sistemom i gde tacno zna ko sta radi i sta je ciji posao.

Sledeci mec je sa Virtusom, sa kojim se nadam da ce uspesno da se zavrsi ova paklena serija. Posle utakmice sa SC Derbijem, gd ece Zvezda konacno da igra sa ekipom protiv koje je apsolutni favorit, igra se novi derbi, gde Zvezda gostuje Partizanu u Evroligi. Sa obizom da je protivnik u Aba ligi i pre i posle te utakmice nije u vrhu tabele, mogu sve karte da se bace na sto u toj utakmici, koja ce od ove da bude mnogo teza i ni po cemu nece liciti na nju. Bice potpuno nova i drugacija u svom segmentima. Posle toga sa ranjenim Mornarom kuci, gde opet moze i neka podela minutaze da se izvede, pa onda paklena nedelja Evrolige sa Armanijem i Olimpijakosom.
 
Nažalost, otpade Kostarika, tim za koji navijam od Italije '90, kada su spržili Škotsku i Švedsku. U međuvremenu sam se zainteresovao za tu zemlju i nadam se da ću jednom tamo otići na godišnji odmor.
 
Šta god uradimo večeras, već je uspeh što smo dovde došli. Samo da nas Švajcarci baš ne napune. Prolaz bi bio ogroman uspeh al se bojim da Brazil ne pusti namerno Kamerun da nam se osveti zbog lomljenja Nejmara.
 
Vrh