Zahvalan sam ti sto si me ispravio, ali tabela koju sam postavio je sa zvanicnog sajta Aba lige. Pregledao sam sada konkretno rezultate timova iz vrha, medjusobne. Mornar je u obe utakmice pobedio Cedevitu Olimpiju. Onda je i sada 4. , a ne 5. , kako na zvanicnom sajtu pise. Neozbiljno. Ja sam se tom tabelom vodio, smatrao sam da je tacna, pa nisam sve rezultate ni detaljno proveravao, niti se naravno svih dobro secam. Svako kolo po 6 utakmica, ko bi se svega setio, iako sam vecinu gledao. A tabela je onda ovakva i sada:
1 PAR 17 4 38 216
2 BUD 15 6 36 196
3 CZV 14 7 35 196
4 MOR 13 8 34 20
5 COL 13 8 34 50
6 PRI 12 9 33 -47
7 FMP 10 11 31 38
8 IGO 7 14 28 -109
9 CIB 7 14 28 -128
10 ZAD 6 15 27 -114
11 MEG 6 15 27 -139
12 KRK 6 15 27 -179
I sada, kada bolje pogledam i analiziram, postoji sansa u teoriji da gledamo ,,veciti derbi" i u polufinalu. A za to je potrebno da Zvezda izgubi od Zadra, a da Mornar pobedi Megu i C. Olimpija Krku. Onda u grupi ta tri tima, svako po 4 utakmice, Mornar ima 3 pobede i 1 poraz, Zvezda 2:2, a C. Olimpija 1:2. Komplikovano je sve ispratiti, ali takva su pravila. Lako je moglo da se desi da Zvezda ima bolju kos razliku sa Mornarom, a sa C. Olimpijom losiju, a da Mornar ima losiju sa C. Olimpijom. I ovo je jedini nacin da se to regulise.
Ali da se vratimo realnosti...A realno je da ce parovi biti Buducnost - Zvezda i Partizan - Mornar, odnosno hajde mozda, Mega igra bolje u zadnje vreme, pa mozda bude iznenadjenje, na ivici realnosti da se ocekuje, pa da protivnik Partizanu bude i C. Olimpija. Zvezda sigurno nece dozvoliti da je Zadar pobedi i drugi put u sezoni, niti joj, posebno sada, kada ce igrati pred praznom ,,Moracom" odgovara da igra polufunale sa favorizovanim Partizanom. Tako da i Mega i Krka mogu da racunaju na poraz Zadra (postoji samo teoretska sansa da ne bude tako). Imamo dva tima koja se bore za F4, koji igraju sa dva tima koja se bore za opstanak ili doigravanje za opstanak. Cak i da se u obe utakmice (nekim cudom) desi iznenadjenje, da pobede ekipe sa zacelja, Mornar ce opet u F4. Zadar ce ispasti, Mega(bolje medjusobno sa Krkom) ce opstati bez doigravanja, a u koje ce ici Krka.
Teska situacija za Zadar, koji iako je imao neke dobre partije, a ako ja dobro racunam, posto je u igri mnogo podataka, ce najverovatnije ispasti iz lige. Krka ga je, opet kazem, ako se dobro secam, u obe dobila, a od Mege je izgubio jednu, ali ima losu kos razliku sa njima. Mega i Krka su 1:1, tako da ce, ako svi izgube u zadnjem kolu, a sto je najrealnije i svi ce imati isti broj pobeda i poraza kao sada, Krka ce opstati u ligi, Mega u doigravanje, a Zadar ispada.