Šta je novo?

Sportski događaji

Mislim da je ova moja generecija, ljudi rodjeni u prvoj polovini 90-ih, najgora generacija u istoriji sporta. U tenisu nas mlate ovi iz 80-ih kako stignu, u fudbalu i dalje dominiraju Mesi i Ronaldo, ajde, mozda je Nejmar tu kao neka zvezda, mada po meni je smesan. U kosarci su i dalje najbolji Kari, Durent, Dzejms, Harden... Ni u drugim sportovima ne postoji nijedan bas vrhunski sportista i velika zvezda poput Felpsa, Bolta, Tajger Vudsa, Brejdija... a da je rodjen pocetkom 90-ih.
Uglavnom u sportovima koje pratim dominiraju ljudi rodjeni u drugoj polovini 80-ih, ovih sa pocetka 90-ih ima par onako dobrih, ali niko nije vrhunski ili najbolji, i sad se ceka da se vidi sta ce biti sa ovima iz druge polovine 90-ih, a ima nade za njih, nije da nema. Ali ovo su godine kada bi generacije 90/91/92/93 trebale da budu na vrhuncu i da dominiraju u svojim sportovima.

Zvezda sa 20% snage gubila 29 poena razlike od Cedevite, na kraju pristojnih +16 za Zagrebčane. Da bude crnje, svesni su oni da je Zvezda sa tih 20% igrala. Ova utakmica je iskorišćena bukvalno kao trening i neka je. Neka se sada kada može da šansa onima koji slabije igraju. Za tri dana utakmica sa Limožem tamo, za koju je ekipa sigurno odmarana i prišteđena danas. A za četiri dana Unikaha - Valensija. Nadamo se pobedi Zvezde, a ishod druge utakmice će da pokaze da li ima smisla borba sa Unikahom u poslednjem kolu. Uz pobedu Zvezde, samo pobeda Valensije nad Unikahom, vodi Zvezdu u borbu za drugo mesto sa Unikahom u sledećem kolu. A druga utakmica Valensija - Limož, neće imati nikakav rezultatski značaj.

Zvezda se bukvalno raspala u protekle dve nedelje i ptanje je kako će to dalje ići. Nikakav lakši trening nije bio u pitanju, pokušava se naći neka hemija u timu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=597819#p597819:uqpu9cqu je napisao(la):
Beki » Today, 00:03[/url]":uqpu9cqu]Mislim da je ova moja generecija, ljudi rodjeni u prvoj polovini 90-ih, najgora generacija u istoriji sporta. U tenisu nas mlate ovi iz 80-ih kako stignu, u fudbalu i dalje dominiraju Mesi i Ronaldo, ajde, mozda je Nejmar tu kao neka zvezda, mada po meni je smesan. U kosarci su i dalje najbolji Kari, Durent, Dzejms, Harden... Ni u drugim sportovima ne postoji nijedan bas vrhunski sportista i velika zvezda poput Felpsa, Bolta, Tajger Vudsa, Brejdija... a da je rodjen pocetkom 90-ih.
Uglavnom u sportovima koje pratim dominiraju ljudi rodjeni u drugoj polovini 80-ih, ovih sa pocetka 90-ih ima par onako dobrih, ali niko nije vrhunski ili najbolji, i sad se ceka da se vidi sta ce biti sa ovima iz druge polovine 90-ih, a ima nade za njih, nije da nema. Ali ovo su godine kada bi generacije 90/91/92/93 trebale da budu na vrhuncu i da dominiraju u svojim sportovima.

Ja sam 77. godište i samo je jedan dečko nešto trenirao u mom odeljenju u osnovnoj školi i to veslanje. U srednjoj školi (gimnazija) niko ništa nije trenirao. Ali smo zato stalno bili napolju, u srednjoj školi i na faksu smo visili na basketu i fudbalu i tu bili neki klinci koji su kao trenirali, ali smo ih drali.

Trenutno je nikad više ograđenih fudbalskih terena, košarškaških i ko igra na njima? Matorci od preko 30 godina.

Pre neki dan vrtim kanale i naletim na live prenos turnira u nekoj video igri.

Biraju neke junake, demone, magije, šta već. Dva naša komentatora to vrlo stručno prate. Toliko nekih izraza, da mi se zavrtelo u glavi. To deca popamte, ali je tablica množenja bauk.

Bolje je visiti na YT, no baciti koju loptu na basketu...

TapaT

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=598001#p598001:3tx2enpq je napisao(la):
Kokili » Sub Jan 26, 2019 8:00 pm[/url]":3tx2enpq]Zvezda se bukvalno raspala u protekle dve nedelje i ptanje je kako će to dalje ići. Nikakav lakši trening nije bio u pitanju, pokušava se naći neka hemija u timu.

Nije mi delovalo da je tako. Iz više razloga. Recimo, trener sedi na klupi kao panj, sto nije obicaj za njega. Mislim da je i hteo da ovu utakmicu iskoristi da proba neke stvari, da da šansu nekima koji je nemaju cesto. Ristić je prilično dugo igrao, čovek je prilicno dobar i džabe sto trenira kada mu se ne pruza sansa da igra. I stojim i dalje pri stavu da kada se igra sa slabijim protivnicima, treba mu davati vecu minutažu.

I nece Zvezdi ni priblizno tesko da padne ovaj poraz, kako su pali od Valensije i Unikahe. Njima je vec u glavi Limož i priprema za isti, pa ako pobede, da sedeci na iglama prate meč Unikaha - Valensija. Uz neku nadu da Valensija ipak nece da pusti svoje sunarodnike, iako nema nijedan razlog da to ne uradi.

Sutra tj. danas, Zvezda - Limož, a prekosutra Partizan - Ritas i Unikaha - Valensija od koje zavisi Zvezdin prolaz dalje. Podsecam, Zvezdi odgovara da pobedi Valensija, pod uslovom da Zvezda pobedi Limož. Onda će rešavati svoju sudbinu protiv Unikahe na svom terenu.

Cirbes je iz ne znam kog razloga, cisto sumnjam da je loša igra, na izlaznim vratima. Nije ga bilo protiv Cedevite, a po informacijama, nece ni protiv Limoža. Pominjao se i povratak Ognjena Kuzmića, ali potvrđeno je da se to nece desiti. A sada se kao pojačanje pominje Stevan Jelovac koji trenutno igra za Brose Bamberg, a pokriva pozicije krilnog i klasičnog centra. Ako bi Cirbes otišao, voleo bi da u zamenu dodje neki domaći igrač.

Koja bruka. Zvezda je na kraju umesto rutinske završice, prokockala prednost i došla u situaciju da se u zadnjem napadu spašava poraza, što joj nije uspelo. I tako se završilo Zvezdino ovosezonsko igranje u Evropi i sada polako mogu da se svedu utisci...

Od ekipe koja je počela krajnje dobro Evrokup, a onda sve vece posrnuce koje nismo tako gledali, nego smo mislili da je stvar umora...to totalnog pobačaja. Od ovih momaka i ovog trenera se definitivno očekivalo više, možda ne titula Evrokupa, ali top8 sigurno.

Ostaje Aba liga, Kup Radivoja Koraća i Prvensto Srbije, koji nisu mali zalogaji, prioritet je i dalje ABA.

Ovo što je KK Crvena Zvezda pokazala u Evropi ove godine nije neuspeh, nego je bruka. I dalje mislim da je košarkaški Zvezda mnogo bolja ekipa od nekih koje će uću u top8 i od kojih je gubila, po igračkom kvalitetu. Organizaciono je daleko od toga. Utakmicu sa Unikahom je bolje da ne igraju, nego da se upiše službenim rezultatom. Ja razumem nemanje srece, krizu i slično. Ali ovake stvari se nisu desile 2,3 puta nego mnogo više od toga. Jesu dobili tešku grupu, ne branim, ali to nije opravdanje.

Napisah ti pre neki dan da je nešto trulo. Neshvatljive odluke u poslednjem minutu, potpuna konfuzija. Kup je nebitan, u ABA sada Budućnost bira da li će igrati sa vama na dve utakmice već u polufinalu. Od sezone koja je mnogo obećavala do potpunog raspada. Ne znam kako ovo može da reši čak ni smenom trenera.

I to je ipak trofej, iako je kup. Tomić sada priča da se upalio crveni alarm i da želi još dva pojačanja. A crveni alarm se upalio davno, krajem prve i početkom druge faze Evrokupa.

Nemoj da se lazemo, od 5, koliko se na početku napadalo, 3 osvojena trofeja su veliki uspeh. Recimo da ne osvoje kup, da osvoje Aba ligu i Ligu Srbije, to je uspeh i ništa sem toga. Ako osvoje četiri trofeja, to nek ne može da bude neuspeh, sve da i nijednu pobedu u Evrokupu nisu imali. Podsecam, već su osvojili Superkup Aba lige.

Zvezda, koju je vodio Dejan Radonjić, koja je rušila evropske velikane, nije stvorena za jednu sezonu, nego 3-4 sezone. Realno gledano, ono što je Zvezda osvojila prošle sezone, jedan trofej, a za još dva igrala u finalu i izgubila je uspeh. Sa novim trenerom i skoro celim novim timom. Čak i za Evroligu nije bio loš rezultat, gde igraju najbolje Evropske ekipe u kojima je veci broj igrača sezonama u timu.

Partizan je izgubio, zasluženo. Ritas je bio bolji od početka do kraja. Idemo do polufinala Aba lige i to je to.
Vlasnik oba kluba je odlučio da je to naš limit dok se on bavi time i nema druge.

Trinkijeri je lepo objasnio sve, slušao sam ga. A to i za Zvezdu u dobrom delu važi. Ne možeš imati tri utakmice do kraja i računati da ćeš sve tri da pobediš, da bi prošao dalje. A pre toga propušteno mnogo šansi. Razumem da su izgubuili jednu, pa dve razumem. Ostalo ne mogu i rekao sam već, da i dalje mislim da je Zvezda košarkaški kvalitetnija o nekih ekipa koje će ući u top8, a organizaciono je mnogo lošija, zato i nije ušla. Partizan je organizaciono bolja ekipa od Zvezde, čak mislim i najorganizovanija u Aba ligi i to je njihov adut. Trinkijeri je vrhunski trener koji je od tima koji je skoro ispao iz prve faze Evrokupa, došao u situaciju da se bori za top8, a na tome treba zahvaliti samo njegovom vođenju tima. Da je na početku sezone došao u Zvezdu, otišao bi mnogo dalje u Evrokupu. A Partizan su pocenjivali da nije na nivou za Evrokup, a Italijan im je svima zapušio usta - rezultatima. Žao mi je što nije imao sreće da prođe dalje - jer je to zaslužio svojim radom. A da je od početka sezone bio na klupi, prošao bi sigurno.

I bez lažne skromnosti ću da kazem da Zvezda, što se tiče regionalne lige - ima tim kome niko ne može da priđe. Ali taj tim mora da bude organizovan. I sada deluje da će lagano osvojiti ABA ligu, ali nije tako. Ako se nešto ne promeni, imaće veoma jaku konkurenciju.

Lele, šta sam upravo odgledao! Grumenje nadigralo Rakete u svim segmentima igre, nestvarna brzina i preciznost. Malik i Nidža izdominirali. Da je pogubljeni Huan ubacio lagani poslednji šut, imao bi novi 3x2. Igra za pamćenje. :)

Organizaciono je Cedevita daleko ispred svih u regionu. Stizu vam novi igrači uskoro.

Nisam čuo da će doći neko konkretno pojačanje. Vidim da Partizan trenutno vodi protiv Cibone u Zagrebu, a Zvezdu zbog bolesti neće voditi Milan Tomić večeras, nego zamenik Andrija Gavrilović. Ne znam zašto nije Milenko Topić, ali hajde...

Partizan pobedio Cibonu, a i Zvezda Olimpiju samo što nije. Partizan može i da se popne na treće mesto, ako Cedevita ili Budućnost izgube sa nekom većom razlikom. Posle Zvezde i Olimpije se igra Igokea - Cedevita. Budućnost u Ponedeljak sa Mornarom. Pa možda i neko od njih izgubi.

Cedevita nije, za malo, ali nije. Ona do kraja nema teške protivnike, pa je velika šansa da sve i pobedi. Nema ni Budućnost, osim međusobnog sa Partizanom, a Partizan ima sa Zvezdom. 90% se zna ko će biti prva 4, ali će borba Partizana i Budućnosti za poziciju 3, biti zanimljiva.

I to sam napisao, Budućnost bira na koga će u dve utakmice. Gazda se pobrinuo da uzdrma Partizan pred najbitniju utakmicu.

Evo trenutne tabele sa sajta ABA lige...

# Team W L T D
1 CZV 17 1 35 281
2 CED 13 5 31 122
3 PAR 12 6 30 100
4 BUD 12 5 29 103
5 MEG 9 9 27 -37
6 FMP 8 10 26 -40
7 CIB 7 11 25 -99
8 MOR 7 10 24 -38
9 ZAD 6 12 24 -59
10 IGO 6 12 24 -77
11 OLI 5 13 23 -89
12 KRK 5 13 23 -167

I kao što se vidi, ako Mornar ,,tuče" Budućnost sutra sa više od 4 razlike, Partizan će biti treći. A do kraja 4 kola...

Protivnici Zvezde: Mornar, Partizan, Zadar, Mega.
Protivnici Partizana: Buducnost, Zvezda, Igokea, FMP.
Protivnici Cedevite: FMP, Krka, Olimpija, Mornar.
Protivnici Budućnosti: (posle sutrašnje utakmice sa Mornarom) Partizan, Zadar, Mega, Cibona.

Mega sada ima samo teorijske šanse za playoff, odnosno nema ih, realno. Cedevita ima najlakše protivnike i teško da će i jednu izgubiti. Zvezda samo teorijski još ne može da bude prva do kraja ligaškog dela. Iskreno, voleo bi da Budućnost izgubi sutra da bi gledao zanimljiviju košarku, pošto će onda u sledećem kolu Partizan i Budućnost da se ,,kolju". I ako Partizan pobedi, bežače jednu pobedu. Zvezdi je najvažnije trenutno da se ,,opere nekako" od evropske bruke osvajanjem Kupa Radivoja Koraća, a 90% će biti repriza prošlogodišnjeg finala sa Partizanom. Posle toga se nastavlja Aba liga i opet derbi.

Bio sam na sarajevskoj olimpijadi, drugar koji je tada radio u sportskoj redakciji tamošnjeg radija, iznad svega je želeo da ima intervju sa Matijem. Bio je veoma popularan.

Budućnost je ispratila Mornar sa 100-tkom i 30+ razlike. Tako da je sada druga. A Partizan će se teško pomeriti mesto iznad i u sledećem kolu.

Da pogledamo i poslednje ovosezonske utakmice Zvezde i Partizana u Evrokupu...Bez rezultatskog značaja, nažalost, ali šta je, tu je...

Stiglo pojacanje u vas klub iako nisi ocekivao. Bice jako zanimljivo gledati sudar dva drzavna miljenika u finalu, nadam se da ce se sve zavrsiti na terenu. Bice cupavo, posebno za sudije.

To su još uvek nezvanične priče da će Kej Si Rivers preći u Zvezdu. Ime koje svakako nije nepoznato. Da je stiglo pojačanje, možeš da kažeš onda kada potpiše ugovor i kada se to zvanično objavi. Iskusni košarkaš, skoro 32 godine, osvojio dosta trofeja, pokriva pozicije 2 i 3.

Vrh