ja ne bih komentarisao nastup srbije u rusiji, znamo kako je ispalo ali ne zanamo kako bi ispalo da smo kao savez i reprezentacija od strane fife imali isti tretman kao i ostale reprezentacije, njih 31. da je bilo tako u zavrsninih 20 minuta utakmice u kaljingradu usli bismo verovatno sa golom prednosti te bi isto tako verovatno u utakmici protiv brazila igrali rastereceno za prvo ili drugo mesto u grupi a ne za "goli zivot". da je tako bilo sada bi poludeli od pohvala krstajicu i ekipi a i onaj pomahnitali ne bi sada pricao o povecanju plata i peniza "vec" u novembru nego kako je on prvi i jedini verovao u te momke... elem, da je na celu saveza neko ko nije slavisa kokeza i da npr onaj surbatovic radi kao kasir u lidl-u a ne kao strucnjak u fss-u mozda bi gospoda iz VAR sobe prtisnula odgovarajuce dugme...
ipak, prvi i osnovni razlog zasto ovde pisem je zelja da vam prenesem par licnih utisaka iz moskve, o tome kako je na licu mesta izgledao ovaj sportski dogadjaj. nikada nisam bio rusofil a da naglasim da nisam imao ni nista protiv tog naroda, jednostavno ne lozim se na veru i genetiku i one mi nisu primarne kod biranja prijatelja i njihovog vrednovanja. ovih par dana u moskvi ucinilo je od mene velikog postovaoca tog naroda i imperije koju us stvorili. moskva je nesto zaista posebno, mesto koje ne mora posetiti mimo fudbalskog ludila. sama organizacija sampionata je za sada zaista perfektna, uspeli su da stvore savrsen odnos izmedju lezernosti koje nosi fudbal i navijaci i odgovornost koju nosi organizacija ovakvog jednog dogdjaja. bez nepotrebnih tenzija a sa savrsenom hitrinom i ostrinom kad je to potrebno, organizatori su svakome tamo od samog starta ulili poverenje da je na pravom mestu u pravo vreme i da moze da se prepusti uzivanju. od mene veliko hvala