Šta je novo?

Sportski događaji

*Nit Seselja nit Draskovica se pevalo kasnije :)

Po meni, sam slogan "Vucicu Ped*eru" je otrcan i potrosen.
Po meni, inovacije su potrebne:
1) Vucicu pi*zdo Kosovo si na rate izdo
2) Spasi Srbiju i ubi se... /Vesicu Gorane/Dragane Djilase/Vucicu Aleksandre/Sinisa Mali/ itd...
3) Brnaba, stara baba, gluma ti je jako slaba

Itd.
Fali parola za Dragana SuNATOvca... starog Nato vojnika i cuvenog zutog preletacevica. Toliko toga ima, nas narod je duhovit :)

Препознао сам фаце из барем три подгрупе, наравно пробрано друштво, најгори од најгорих.
Koja su to trojica? Na Twitteru na slici je samo jedan bivsi navijac koji se 2-3 godine ne pojavljuje na Severu a svi znaju ko je. Usao covek u poslove i okaljao sebi obraz, kao i grupe kojoj je pripadao. I kao takav, tesko da je dobrodosao nazad. Ne bi bio ni prvi ni poslednji kojem je zabranjen ulaz na severnu tribinu zbog strancarenja i drugih s*ranja.
Ti kazes trojica... pa ko su preostala dvojica?

Mogao si spomenuti i Rosavog slugu rezima koji je bivsi grobar a prisutan na svim skupovima i akcijama... medjutim on ne ulazi u tvoju kalkulaciju.

Večeras odigrano:

1743112138329.png

Zalgiris je još jedan klub koji je posle ovog kola izgubio šansu za doigravanje kroz play-in, Monako je pobedio Olimpijakos, Zvezdi je trebalo obrnuto. Bajern je dobio Partizan, takođe je Zvezdi matematički odgovaralo obrnuto. Kao što je i poslednja večerašnja utakmica imala ishod kakav Zvezdi ne odgovara.

Sutra se igra drugi deo ovog kola:

1743112377834.png

Zvezda je pred teskim zadatkom, možda i najtežim u dosadašnjem delu sezone. Pobedom ,,samo" ostaje gde je bila, a porazom može da se sroza čak na 9. mesto.
Arena sutra mora da grmi navijanjem i ničim drugim.

Šteta.

Nisam ni na koga od igrača ljut, niti bilo sta imam kome da zamerim. Stvarno su se borili. Dva celendza u završnici Sferopulosa, bila su uspešna. Real je imao suđenje 60:40, kao da su oni domaćini, što je negde bilo i očekivano. Ja ne volim teorije zavere, ali opšte je poznato koga je Evroliga večeras želela kao pobednika. Sve je biznis, pa je i sport. Idemo dalje, ima još dva ligaske utakmice, Efes kod kuće i Panatinaikos u gostima, 18-14 je trenutno.

U tenisu je realno uticaj sudija bas mali. Mogu nekad mozda neku pogresnu odluku da donesu na nekom poenu, ali gotovo da je nemoguce da odluce mec. Tako da, bacam se na tenis. Idemo do stote titule!

Deluje bas fit i plese opet. Jedno vreme je bio malo buckast, bar za njegove pojmove.

Šteta.

Nisam ni na koga od igrača ljut, niti bilo sta imam kome da zamerim. Stvarno su se borili. Dva celendza u završnici Sferopulosa, bila su uspešna. Real je imao suđenje 60:40, kao da su oni domaćini, što je negde bilo i očekivano. Ja ne volim teorije zavere, ali opšte je poznato koga je Evroliga večeras želela kao pobednika. Sve je biznis, pa je i sport. Idemo dalje, ima još dva ligaske utakmice, Efes kod kuće i Panatinaikos u gostima, 18-14 je trenutno.
Zamisli kako je tek mučenicima u SuperLigi Srbije u fudbalu, kada Zvezdi sude penal za faul izvan šesnaest metara? Ne znam o kakvom suđenju pričaš? Real vas sasekao u prvom poluvremenu, niste mogli da priđete košu. Posle se Zvezda digla na želju i euforiju sa tribina. Real zasluženo pobedio. Niste dovoljno kvalitetan tim za više od play-in-a. Partizan nije ni za prvih 10.

Pariz je pobedio Pao u najboljoj utakmici ove sezone. Prošlo kolo zamalo pobedili Fener. Pariz je zasluženo u prvih 10.

Da li si ti gledao utakmicu ili samo statistiku?

Kao grobar, razumem i da nisi, ali ne možeš da gledaš statistiku i da znaš bolje od mene, koji sam gledao iz hale i ti znaš šta je bilo, a ja ne znam...

Pričam o očiglednim stvarima, udaranju i gazenju linije u završnici za koje moraš da tražiš celendz u svojoj hali pred svojim navijačima da bi se donela ispravna odluka. Par navucenih faulova za njih, a sa druge strane par nesuđenih nama. To je otprilike 40:60 suđenje. To sam ocekivao i sa svim tim, mogli smo da budemo bolji, da nas je sut bolje sluzio i da nije promaseno 4-5 zicera. Istina je da nas je taj početak urnisao, tu nema sta, koji se na kraju ispostavilo da je bio ključan.

Nisam gledao celu utakmicu, već samo poslednjih 2-3 minuta i ono što mi je upečatljivo: sudija svira aut za Real u samoj završnici, pri aktivnom rezultatu. Grk traži čelendž, ide snimak na kom se apsolutno ne može ništa videti (po pravilu ostaje prvobitna odluka sudija), Plavšić govori kako je očigledno aut za Real, ali sudije iz nekog razloga menjaju odluku i dosuđuju aut za Zvezdu. Plavšić se dere ko konj "ja nisam video, ja nisam video"...
Toliko o suđenju.

@Beki,
Ovo je faul kao što sam ja japanski car. Ti imaj svoje ubeđenje, ja sa tobom oko toga ne želim da ulazim u polemiku posle takve izjave. Evo i tribi je video za 2-3 minuta koliko je gledao, bolje on zna od mene, a ja sam bio u hali, video situaciju, posle i kada su sudije gledale nekoliko puta, na velikom ekranu. Ali čovek ima pravo na svoje mišljenje, ispravno ili neispravno iz njemu znanog razloga, kao i ti. Posle ovoliko godina pracenja kosarke, trenirao sam jedno vreme, amaterski dosta igrao...Smatram se kompletentnijim da o ovakvim stvarima pričam koje bi jasno znao da sam samo stajao pored terena ispred zgrade i gledao kako čike igraju.

Ovo bi njima sigurno bilo suđeno kao faul i što se mene tiče, je**li ih sva trojica zajedno. I švabski govnar i dva litvanska fašistička isprdka.

Na ovakvo sudjenje, bili smo spremni. I to nije jedini uzrok poraza. Mogli smo da igramo bolje, ako nista da ne promasimo onoliko zicera i otvorenih suteva.

Ostaje to što ostaje, sada je tabela onakva kakva bi bila kada bi se sada zavrsio ligaski deo. Ostalo je jos dve utakmice i o njima mora da se misli i napravi sto povoljnija pozicija.

Ovo će biti jedna od onih ređih sezona, kada 17-17 neže biti dovoljno ni za play-in, moraće minimum 18 pobeda, koliko Zvezda ima sada, a i još po nešto povoljno.

Ni Armani, ni Partizan se nece predati, koji imaju 16-16 i nisu u play-in zoni trenutno. A timova sa 18-14 ima mnogo, čak 5, Zvezda, Pariz, Barselona, Real i Efes. U sledećemo kolu ima dosta medjusobnih okršaja timova iz gornjeg dela tabele i svašta će se raspetljati.

Zvezdi opet pada da zaustavi jos jednu ekipu koja je u naletu, kao sto je bio Real, ciji nalet nije uspela da zaustavi, a to je Efes. Nezgodan protivnik, koji nikako ne lezi Zvezdi. Ali moramo da se borimo i nadamo pobedi.

Pa faul je, a ti nisi japanski car, sto govori o tvojoj objektivnosti, samim tim i svako tvoje drugo pisanje se stavlja pod znak pitanja jer si ocigledno pristrasan.

Skocio Gidra u njega i izazvao kontakt kuk o kuk, poremetio Kampaca skroz i onemogucio ga da poentira. Plus i potencijalno ga je rukom malo udario u lakat, ali to ne moze da se vidi na ovom snimku.

To što ti radiš sada je klasična zamena teza, samo sam ja prošao davno te škole. A sa druge strane, kad nisam u pravu, nemam taj problem da kažem da sam pogrešio. Svi živi ljudi greše. Možda neki i ne greše i uvek su u pravu, ali nisam imao čast da ih upoznam.

Ovo NE može da bude faul, jer Zvezdi na drugoj strani, takvi, pa i jači kontakti nisu svirani kao faulovi.
Sve i da si kao sudija postavio takav kriterijum da svaki faul sviraš, ovo ima neki minimum osnova da se svira kao faul, uz naknadnu analizu. Ovo u vremenu kada se deašavalo, sigurno nije moglo jasno da se vidi. Može da se provuče, ako kao sudija hoćeš. Ali ne možeš da ne vidiš krvnički udarac u Kalinića i da nije bio ćelendž, to bi tako prošlo, a ovo da sviraš kao faul.

Najgore je kada nema kriterijuma. Domaćinsko suđenje ne znači neujednačen kriterijum, o tome sam pisao - domaćinsko suđenje je kriterijum suđenja koji više odgovara domaćinu, ako je on na primer, ekipa koja više polaže na odbranu, da se pusti malo čvršća igra, na primer.

Kad se sve uzme u obzir, što se ove utakmice tiče, sudijski kriterijum, trenutak meča, važnost utakmice, rezultat koji je u tom trenutku bio,...Ovo nije faul i to odgovrno tvrdim.

A ti i ja ne moramo po tom pitanju da se usaglasimo i to što se mene tiče, nije nikakav problem.

Mogli smo da pogodimo par promašenih zicera ili da pogodimo još 3 otvorene trojke od mnogih koje smo promasili, a to veći uzrok poraza od ovoga o čemu pričamo i sada bi priča bila totalno drugačija.

Vrh