Šta je novo?

Sportski događaji

OOOO Tuuurci, ima li koja...za stiskavac? ;)

Kao što rekoh, skupiće se ova ekipa u plejof serijama, biće prava, a kad pogledam minutažu, ovo je bilo kao prava PO utakmica. Pitanje je koliko će moći ovako const. Meni se lično i ne dopada sam stil, sa odnosom uzetih šuteva za 2 i 3, jer donosi veću varijansu u rezultatima, znači manju predvidljivost. Ko se mača lati, od njega i gine. No dobro, to sam ja u nekoj drugoj školi, 2+1, Magic i sl, savremena statistika pokazuje ozbiljno piovećanje efikasnosti.

The two teams that met in the Finals, the Celtics and Mavericks were 1st and 2nd respectively in three-point attempts per game.

Najveći dobitak je ova nova četvorka, ali u unutrašnjoj igri, ne kao čisti streč prangijaš spolja. Bravo Sfero, bravo momci!

Sutirali smo 35 posto za tri i dobili ih 20 razlike u gostima.

Inace, sami smo na prvom mestu nakon kompletiranog treceg kola

1000012338.jpg

Lepo izgleda i nema šta, čista i sigurna pobeda kao suza!

Onako govorim o košarci generalno i rezultatima, da se ne poleti previše. Veća je disperzija rezultata generalno. Neka ti šut za 3 u proseku ide od 20-50% sa može se reći nekom normalnom raspodelom, s tim da su ekstremi češći sa leve strane, a iznad gotovo nikad, a danas imaš bukvalno duplo više pokušaja za 3 nego pre 20 godina, sve je jasno. Kad obe ekipe šutnu 15x za 3, a imaju razliku realizacije 30% (kao Baskonija i mi npr) u šutu, razlika je 15 poena, kad šutneš 30x kao danas, razlika je 30 poena. Biće blowouta više...

Mi na neki način dugujemo dve tekme. ;)

Može li Barselona konačno da padne u punoj Areni?

Posle 11 poraza, tradicija koja, što se tiče mene postoji samo zato da bi se srušila, mora da prestane. Katalonski velikan mora da padne u punoj crveno-beloj Areni pred preko 20000 Delija.

Bitno je da se ponovi jaka odbrana, koja će fizički mnogo da košta, snaga se valjda u većoj meri akumulirala. Da posluži šut bar solidno i da postoji kreativnost i raznolikost u napadu. Mora pametno da se vodi utakmica, baš kao i prethodna, da se nalaze u trenutku raspoloženi pojedinci ili dueti, preko kojih će ekipa profitirati, a periodi kontra-ritma da se brzo seku.

I to nije neka nauka, ali treba da se sprovede.

Ove tekme uvek gubimo, sad sledi romska euforija i vasar u Areni, uvek izgorimo u takvoj atmosferi.

Verovatno i bolje. Odlican je ovo tim, lepo poslozen, moze do plejofa, ali nije za prvo mesto.

Sledi Barsa kuci pa Real i Zalgiris u gostima, i da sve tri izgubimo, 3-3 je odlican skor posle 6 kola. Taman da se sve malo o'ladi i nestane euforija i vratimo se u realnost, a realnost je dobra i moze se do cetvrtfinala.

Niko to nije ni rekao i niko nije poleteo, znamo odlično gde smo. Poraza će svakako biti - svaka pobeda je korak bliže cilju, a svaki poraz dalje. Nema podizanja ciljeva i rasta apetita, ulazak u play-off, što se tiče Evrolige, za mene će da bude mnogo veliki uspeh, o nečemu više, dok se to ne ostvari, neću da pričam, što ne znači da ne verujem, ali redom.

Ovo je utakmica protiv favorita, ekipe kojoj je cilj trofej ovog takmičenja, jakog sastava i ozbiljnog sistema. Sve ispod maksimalnog pristupa utakmici od strane Zvezde, do pobede neće dovesti.

Nije niko ovde, ali videces lozenje u Areni.

Vikace se ,,puCa Barsa", ocekivati pobeda od 3:0, drmati kosevi...

Ne secam se kad smo dobili neku tekmu kad su svi ovako nalozeni, karte planu...

Ako se, daj Bože, desi i poraz, nikakvo mračenje i slične stvari ne smeju da budu, igra se protiv favorita, ali za pobedu mora da se bori i da se u nju veruje. Donosi mnogo.

Nestvarna pobeda Žalgirisa u Milanu. Milano je sredinom 3/4 imao +27, a pet minuta do kraja +15.

Takođe Partizan pobedio Makabi i ako je imao 17 skokova manje i izveo 19 slobodnih bacanja manje od Makabija.

Nekako sam se nadao da Alba može da iznenadi Žalgiris, čak je i izgledalo tako na momente. No, nije se desilo. Žagiris je nadoknadio - 18 u poslednjoj deonici i slavio protiv Armanija.

Odigrani deo ovog kola:
1729203507459.png

Ostaje da se odigra:

1729203610202.png

Šteta naravno, borili su stvarno. Grešaka je na obe strane bilo, sa tim što je Barselona Zvezdine malo bolje iskoristila, imala na kraju malo i sreće...Čestitao sam, pobeda je zaslužena, takođe i da je pobedila Zvezda, isto bi bila zaslužena.

Mnogi su izgubili kompas i počelo je mračenje...A da je bilo kom navijaču Zvezde pre početka sezone ponuđeno 3-1 posle prva 4 kola i prvo mesto na tabeli, ovakav odnos prema igri...sumnjam da bi bilo ko svestan i ko se i malo razume u košarku, odbio. Poraza ce biti, naidje vece kada nije, slabije odigraš, nemaš sreće,...Bitno je da bude više pobeda, a ovaj tim to najavljuje. Svi znamo za nedostatke i to mora da se reši što pre, sve i da je sinoc upisana pobeda.

Idemo dalje. Treba da se ekipa oporavi fizički, a i psihološki. Utakmica protiv Budućnosti je vrlo važna, gde protivnik neće imati respekt kao prema favoritu, on svoju šansu vidi i ona je realna.

IMG-20241019-092654.jpg

Nikad bolja Zvezda! 5:1 protiv Radnickog, 1:5 protiv Monaka, to mu dodje 0:0 sto nije lose.

5000 vernih botina je to propratilo! Adekvatno Zvezdinom imenu i reputaciji!

Dosadno mi je da opet pišem, ali sam lepo rekao da će Zvezda dotaći dno. Kada uništiš ligu, nema čemu da se nadaš. Naš fudbal je zaostao za zapadnom Evropom 30 godina. Barak Bahar je bolji trener od Milojevića, ali nije želeo da deli platu sa Terzom pa mu nisu bile nameštene utakmice u prvenstvu. Nisu mi jasni ljudi koji se lože na fudbal u Srbiji, a o njemu malo znaju. Odbrana Zvezda je jedna od najgorih u LŠ, igra ne postoji, većina igrača deli platu sa Terzom Mađijom. Srpska liga je jedna od najgorih u Evropi, dotakla je dno. Smešno je porediti utakmice u Evropi sa zatvorenim utakmicama u Srbiji. Srbija nema struku, nema ni mlade talentovane igrače. Zvezda LŠ neće videti narednih 10 godina.

Vrh