Grobari su protiv FMP-a morali pošteno da se oznoje za pobedu, to je onaj ko je gledao mogao da vidi. Daleko je to bilo od rutinske pobede.
A ovi za koje navijam ja, nisu se večeras protiv Zadra baš minimalno potrošili. Naravno, bitna je pobeda, bez novih povreda. U četvrtak u Beograd dolazi Asvel, ekipa sa prilično dobrim rezultatima, iznad očekivanih. Po onome koliko sam pratio, a i po statistici, to je klasična napadačka ekipa, koja prima, ali i daje mnogo koševa. Smatram da takve kakvi su, Zvezda sa svojom karakterističnom odbranom može da im parira. Naravno ništa bez bar 2-3 raspoložena igrača u napadu.
Što se tiče same utakmice sa Zadrom, i dalje bez Nikole Ivanovića, ali sa raspoloživim Cirbesom, koji, koliko sam video, nije ulazio u igru...Čini mi se da ga Radonjić polako otpisuje ili stavlja u rang sa Simonovićem, koji može, a i ne mora da igra. Samo što za razliku od Simonovića, sumnjam da će Cirbes heti da bude 13. , 14. ili 15. igrač tima. Kuzmić sve bolji, Kalinić se prištedeo koliko je moglo. Volters i Mitrović dobri, a sa njima i Holins. Sva petorica su postigli dvocifren broj poena. Bilo je više raspoloženih, pa se nedostatak tog beka-šutera koji fali timu nije toliko video, ali zato se nedostatak drugog klasičnog centra video i tek kako. Svaka čast Luki Mitroviću, bori se kao lav, ali on na petici nije dugoročno rešenje.
Ako bude pooraz od Asvela, to za mnogo šta neće valjati, a najmanja šteta će da bude jedan poraz više u evroligaškoj statistici...Nego će biti mnogo umora, a spihički pad, večiti derbi za tri dana, gde je Partizan favorit, jer na papiru ima jači tim i bolje je plasiran na tabeli i na sve to, odmorniji je. Po meni su to razlozi da protivnika nazoveš favoritom. Naravno i tek kako je Partizan ranjiv, ali koliko će sa umorom, skraćenim rosterom moći da se izgura, a još ako bude posle evroligaškog poraza...U odnosu na ovo, sledeće duplo kolo Evrolige mi deluje daleko. Ponavljam, Zvezda treba za 8 dana da odigra 4 evroligaške utakmice - Asvel(D), Partizan(D), Baskonija(G) i Real Madrid(G). Raspored, da ga ni najgorem dušmaninu ne poželiš.