Једна од спомен плоча на Правном, фото од јуче:
Фотографисах и Слободана Јовановића испред факултета...
После, ушла унутра, да ипак и сама пробам "извидети" ситуацију у амфитеатру... Али, не беше ми згодно ући, у току је био час... Но, затим, одем до секретаријата... Представих се, рекох шта радим и зашто ми то треба, и тамо ми један
надлежни господин, на моје питање је ли то копија тамо напољу, одговори управо овако: - Каква копија, немамо ми овде копија, само оригинале. Напољу је та једна, изнета... А копије... Њих ради само један професор овде... - наведе му и име, које не запамтих - Тај - само копира...
На моје следеће питање, има ли, осим Сл. Јовановића и Тасића још нека биста на факултету, одговорио је: - Не бих вам знао тачно рећи, али ће Лукићу и Ђурићу бити постављене ускоро, тако су нам обећали. Е, онда дођите, па лепо све то усликајте, и ставите у вашу књигу, а један примерак, обавезно, да поклоните факултету.
Заустих да упитам а који су ти што су "обећали", али одустадох, јер ми је даље инсистирање изледало мало пренападно, и само још потврдих да ћу им свакако наменити један примерак за библиотеку...