relja
Professional
- Učlanjen(a)
- 13.12.2006.
- Pohvaljen
- 19.093
毋不敬,儼若思,安定辭":2j1d3ora je napisao(la):relja":2j1d3ora je napisao(la):Problem je što ti sebi daješ za pravo da odeđuješ kako neko treba da piše.
Koje pismo ja koristim kada kucam je samo moja stvar i niko ne može da mi kaže da tako treba ili ne treba da radim.
Право не дајем ја, понајмање себи, већ га дају људске вредности и историја. Друга реченица вам је савршен пример искривљених вредности доброг дела данашњих људи, којима је стало искључиво до истеривања својих личних хирова и необузданог егоа, а за потребе колектива не маре. Језик није ни само мој, ни само ваш, баш као ни наша заједничка култура, па је дебитабилно колико заиста имате моралног права да радите шта вам се дене, ако сте се већ определили за живот у друштву, а не пустињи. Наравно, нико вас не приморава на то које писмо да користите, а понајмање ја, већ говоримо о томе шта треба и не треба.
Da, daješ sebi za pravo da mi kažeš da:
nisam na strani ljudskih vrednosti,
istorije,
da sam na strani iskrivljenih vrednosti,
ličnih hirova,
neobuzdanog ega (ne egoa, padeži su isti na ćirilici na latinici).
da ja treba da se podredim nekim potrebama nekog kolektiva.
Zato što ti se sviđa pismo kojim kucam daješ sebi za pravo dovodiš u pitanje moj moral.
Ali, na kraju, praviš se nevešt, i pored svega navedenog pišeš "niko vas ne primorava".
Usput, množina je "vas", u jednini je persiranje i piše se "Vas". Važi i na ćirilici kako i na latinici.
Momak, donosiš nam veoma, veoma opasne ideje, stavove i način komunikacije na forum.