Ali bukvalno nas malteretiraju što ti reče Ksenija. Pa što sam ja kriv ili dužan da gledam takvu ružnoću?! Jel ja njima namećem ispred nosa da gledaju ono što je njima ružno? Ne! Pa zašto onda oni mene bez ikakvog razloga ovako provociraju? I ne mene nego, verujem 90% i više građana, samo nema ankete da bi potkrepio svoja verovanja. Zar nije bio dovoljan onaj bogalj od tobogana ispod srca grada - Kalemegdana, pa sad mora još i ovo?
Ja nikada nisam mislio ni rekao da je Muzej savremene umetsnosti ružan. Meni je on zanimljiv i uklapa se sa Novim Beogradom. Provodio sam dosta vremena pored njega jer mi je otac dok sam bio klinac trčao maratone, pa je vežbao na Ušću dok smo se mi igrali oko muzeja i čekali ga da završi. To je bilo krajem 80ih/početkom 90ih. Ali mogu reći da iako sam provodio tamo sat-dva vremena recimo vikendom, muzej je uglavnom bio prazan, nije bilo posetilaca, uglavnom nisam video za sve to vreme da ijedan gost uđe. Hoću da kažem da još tada davno, ljudi nisu bili oduševljeni niti želeli da posećuju taj Muzej da bi gledali dela moderne umetnosti. Ljudima se to prosto, u velikoj većini NE SVIĐA. I sada se po gradu trpaju na silu takve stvari koje se ljudima NE SVIĐAJU. Ja mislim da se to sviđa samo manjini kojoj su isprani mozgovi na faklutetu ili nekim nenormalnim ekscentricima. Znači ljudima koji imaju probleme. Time ne želim da uvredim umetnike i arhitekte ovde ali više je vreme da shvate da su im neki ljudi u procesu "školovanja" ipsrali mozgove, operisali od estetike, pa je vreme da otvore um i da shvate da su pogrešno bili programirani. I da izleče svoj ukus. Opasnije je što su oni time zatrovani nego kič na estradi jer oni imaju uticaj na izgled grada. Meni ne smeta kada Radašin iz Male Krsne stavi lavove oko kuće jer je to njegovo dvorište ali mi smeta kada ovi koji su umislili da su "umetnici" nam svima nameću još besmislenije i ružnije stvari. A onda ti uvle tako neku rugobu u gradu i kažu "aha, bunili ste se, a jel vidite sad da ste živi i zdravi i da živite sa njom". Pa šta je trebalo da umremo, da je dignemo u vazduh ili da se odselimo da bi dokazali da je ružna??? Ponekad pomislim da je vandalizam zaista dobra stvar i lek za ovakve stvari.Ako se ovo napravi, onog ko ga išara sprejom ili ošteti treba nagraditi!
Što se tiče onoga na Adi , meni se to dopada i uklapa mi se u ambijent. Ali ok, to je samo moj ukus, jedan od mnogih, možda se nekome i ne sviđa. Ali ovo gore na slici, na ovom mestu, zaista mislim da se retko kome može svideti. Sem par grupa ljudi koje sam gore opisao.