Šta je novo?

Spomenici

@Ksenija
Moraju, ali zašto na beobuildu insistirati na tome. Deluje kao da pojedine ovde više interesuje prepucavanje sa ostalim članovima koji se upecaju na mamac, od razvoja grada i urbanizma što je prevashodna namena ovog foruma. Meni to izgleda ovako: neko je čuo za beobuild i saznao da je jako posećen forum pa je svratio da vidi šta ima, kad ono tamo sve dosadno iz njegovog ugla, pa daj da začini svojim političkim stavovima.

Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока

Поента овог споменика је у томе да су аутори овог споменика најпаметни, и да су највећи уметници, и да свака критика њих значи да сте ви примитивац који не разуме уметност.

Daleko su od najpametnijih. Sta dobijamo kritikom njih samih. Onda se takva kritika svodi na lično. Ne volim tvoj rad zato što ne volim tebe. Zar nije bolje kritikovati delo sa pregrst manjkavosti?

Послато са Lenovo K53a48 уз помоћ Тапатока

Kao neko ko je za vreme Đinđića (2001-2003) ga kao klinac podržavao, moram, radi istine, reći da nije pošteno da ako Đinđić dobije spomenik ga istovremeno ne dobiju I drugi političari iz tog vremena: Milosevic, Kostunica, Seselj... Milosevic je kao I Đinđić pokojni, pa zasto on ne bi imao spomenik? Iako ja nikada nisam bio za njega, istina je da je on imao veću podršku naroda od Đinđića, a nije dobio spomenik. Postavlja se pitanje koji je kriterijum? Ispada kao Đinđić dobija spomenik jer je okrenuo Srbiju od Istoka ka Zapadu, pa sad Zapadni poklonici na vlasti prave spomenik svom pioniru. Ok, Srbija je okrenuta time od Rusije ka Zapadu ali ne vidim sto bi ja ili iko ovde trebao to da slavim spomenikom, nek slavi Zapad koji se prosirio u bivsu zonu uticaja Rusije, oni su dobili, a ne ja. Dakle, na stranu Đinđićeve ljudske osobine, u istoriji će biti upamćen po okretanju Srbije od Rusije ka Zapadu. A onda ispiraci mozgova to nazovu "reformatorom", strelom napred u vidu spomenika I sl.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489875#p489875:20lwlv71 je napisao(la):
Авалон » Pon Nov 06, 2017 4:45 pm[/url]":20lwlv71]Поента овог споменика је у томе да су аутори овог споменика најпаметни, и да су највећи уметници, и да свака критика њих значи да сте ви примитивац који не разуме уметност.
Ko je rekao da su autori najpametniji i najveci umetnici?

Ja sam primetio daleko vise kritike sa svih strana na racun predlozenog resenja do te mere da smo slusali besmislena objasnjenja. Dzabe ti spomenik kada neko treba da objasnjava sta on znaci i sta je pisac (umetnik) hteo da kaze. Cak i medju ostalim predlozenim resenjima su bile po meni bolje opcije manje bukvalne a pogotovo manje nametljive sa sve zvucnim efektima.

Inace autor spomenika Mrdjan Bajic je radio i resenje pasarele od Beton hale do Kalemegdana sto negde treba imati u vidu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489873#p489873:uw1pnovv je napisao(la):
CASTELBIANCO » Pon Nov 06, 2017 4:36 pm[/url]":uw1pnovv]@Ksenija
Moraju, ali zašto na beobuildu insistirati na tome. Deluje kao da pojedine ovde više interesuje prepucavanje sa ostalim članovima koji se upecaju na mamac, od razvoja grada i urbanizma što je prevashodna namena ovog foruma. Meni to izgleda ovako: neko je čuo za beobuild i saznao da je jako posećen forum pa je svratio da vidi šta ima, kad ono tamo sve dosadno iz njegovog ugla, pa daj da začini svojim političkim stavovima.
Što mene teraš u off. Isto pitanje mogao si postaviti sizifu jer sam se samo nadovezala na njegov post i podržala ga.

Зато што се налазимо под окупацијом.Зато морамо да славимо своје окупаторе.
Ниједан политичар не заслужује споменик од 1 децембра 1918 до данас.Дан када смо пљунули на гроб милион и по људи, и створили СХС а потом и Југославију.Због њих данас добар део срба размишља као југословен, а не као србин.

Игор
Нисам рекао да је неко од нас рекао да су најпаметни,већ да су сами аутори умислили да су неки врсни уметници, и да је критика њих значи да сте примитивни.

Bitno je sta javnost kaze a autori imaju pravo i uglavnom o svom delu misle najbolje. Prateci vesti i komentare primetio sam da je sira javnost prevashodno kritikovala resenje bilo da su u pitanju oni koji nemaju problem sa time da spomenik postoji ili oni koji ne misle da je spomeniku tu mesto.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489877#p489877:32fhnrjs je napisao(la):
CASTELBIANCO » Pon Nov 06, 2017 4:52 pm[/url]":32fhnrjs]Daleko su od najpametnijih. Sta dobijamo kritikom njih samih. Onda se takva kritika svodi na lično. Ne volim tvoj rad zato što ne volim tebe. Zar nije bolje kritikovati delo sa pregrst manjkavosti?
Pa šta je tu čudno? Primer: lIčno sam spremila krofne koje mi nisu ispale dobro. Kome treba uputiti kritiku, meni ili krofnama ili ih pojesti s "gorkim okusom" samo da bih ja bila mirna? To je licemerje?!

Kritika bilo negativna ili pozitivna ima svoju ulogu. Problem je samo što je današnjica a bogami i jučerašnjica kritičku reč izvitoperila i što su se pojavili famozni nadmeni školovani kritičari pa onda mi, neškolovani, ne smemo ni da beknemo od siline njihovih reči.

Spomenik ne valja ni kao umetničko delo niti ima opravdanja da postoji kao spomen nekome ko to nije zaslužio. Kada se dokaže suprotno, u slučaju Đinđića, neka mu postave milion strela po celoj Srbiji.

Видиш да није битно шта јавност каже.Овај споменик ће бити изграђен слагала се већина или не, јер су тако окупатори одлучили.

Mislim da bi Bulevarac rešio problem, ima uticaja na vlast. :dil:

@astrodule
To si mogao Avalonu da napišeš u privatnoj poruci a ne da Igor briše sve mukotrpno ispisane postove nedužnih forumaša.

Neka obriše moj post, ja nemam problem sa priznavanjem vrhovne vlasti :)

Ali poenta je da i drugi prime k znanju da je nepotrebno u svakom postu iznositi jedan svoj lični stav.

Pametan, pametniji, najpamentiji !

Glup, gluplji, najgluplji!

A sad na temu. Spomenike treba praviti nakon vremenske distance.
Vreme daje sud u svakom od nas.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

читајући задњих неколико постова на овој теми:

клин/плоча утисак

Рззни људи имају споменик у граду Београду,а овај дечак нема нигде.Момчило Гаврић прави приказ српског страдања за време првог светског рата.Изгубио је оца, мајку, три сестре, четири брата и бабу, и кућу су му запалили.Постао је војник са само осам година живота.https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%9C%D ... 0%B8%D1%9B

Takvih primera ima baš mnogo. Mogli bi da naprave neko spomen obeležje za sve takve žrtve i junake. Imamo sliku onog srpskog vojnika koja je poznata u celom svetu i ona bi mogla da bude model za neo delo.

Na žalost, za tako nešto treba mozga i inicijative, a ovi u zavodu za spomenike toga nemaju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489869#p489869:142wufrt je napisao(la):
sizif » Pon Nov 06, 2017 4:16 pm[/url]":142wufrt]...а да не загађује конкретне теме својим "мислима".
Zagadjenje je, obostrano. Nikakva licemerna retorika tu ne pomaze.

Svako aminovanje bilo koje varijante djikijevog spomenika je jasan politicki stav. Ni tu retorika ne vredi.

Zatupljujuce klin/ploca diskusije ce postojati sve dok je objekat diskutovanja neka politicka licnost.
Kad svi zajedno naucimo da marginalizujemo politiku i eliminisemo je iz svakodnevnog zivota, bice nam svima bolje. Znaci - nikad.

Mali heroj Momcilo, spomenik ce dobiti najverovatnije nikad, jer za tako nesto ne postoji politicki interes, za razliku od bnd djikija.

Sa druge strane, gomila najobicnijih sumskih razbojnika iz perioda '41-'91 i dalje zagadjuje ovaj narod svojim ulicama, spomenicima, bistama i raznim spomen plocama. Na celu sa praznim dedinjskim grobom.

Zato nam i ide ovako dobro.
Bolje nismo ni zasluzili.

Tebi zaista treba strucna pomoc.
U stvari ne. Nama treba ostriji stav admina protiv trovaca koji iznova i iznova politizuju i ofuju.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Druze ili drugarice @laki72 (ne znam kako se rodno izjasnjavas), u svojim komentarima iznosim jasne stavove PROTIV svakog oblika politike.

A to sto si ti u zabludi da pojedini komentari nisu podlozni replici, je svakako slucaj za posmatranje.

Ili si mozda samo zadojen jugoslovenstvom, pa si se nasao licno uvredjen.

Vrh