Šta je novo?

Spomenici

Takovski ustanak, između zgrade Vlade i ministarstva Finansija

8835_155813288115_722273115_2596020_1034947_n.jpg

Nikola Pašić

12157_178051338115_722273115_2788705_4090043_n.jpg

Igrali se konji vrani

8835_155813283115_722273115_2596019_7162031_n.jpg

Knez Mihailo

7235_145766158115_722273115_2524555_3315092_n.jpg

Jel se meni cini ili u glavnom gradu ni jedan Nemanjic sem sv. Save i Cara Stefana Dusana nema svoj spomenik?

Jedan od najgrozomornijih spomenika, ispred Palate pravde iskače na stravično seljački način.Otvorio ga je - Batić.

To sto iskace ima vise veze sa palatom pravde (koja je neopevano ruglo) nego sa samim spomenikom - spomenik k'o spomenik, nista spec.

450px-Cyril_and_Methodius_Klykov.JPG

Cirilo i metodije

mada ne znam sto su mi podigli, kada su oni bili Vizantici.A vizantici su nam naneli najvece zlo, ako niste znali.

Lokacija spomenika je losa jer retko ko ide Savskom peske osim ako ne ide u palatu pravde.Mada je jasno zasto je stavljen tu,zbog zakonika koji je doneo.Bice poseceniji spomenik kada srede SA.

BOKI SMOKI":2mvyap4p je napisao(la):
mada ne znam sto su mi podigli, kada su oni bili Vizantici.A vizantici su nam naneli najvece zlo, ako niste znali.
a mozda zato sto su opismenili tvoje daleke pretke ili sto su zasluzni za pismo kojim pises?! :rolleyes:

Pismo koje pisem nije njihovo vec od Vuka Karadjica.A to sto su nas preveli u hriscanstvo nemenja cinjenicu da je mnogo nasih predaka nastradalo od Vizantijske ruke.Tada nisu postojale nacije pa ne kazem Srbi. Normalno Vuk je rperadio staroslovensko pismo i prilagodio ga nama Srbima,a li to pismo ima korene od vizantiskog pisma.

hazard":3ciugh7a je napisao(la):
To sto iskace ima vise veze sa palatom pravde (koja je neopevano ruglo) nego sa samim spomenikom - spomenik k'o spomenik, nista spec.
Haha, dobar pokušaj. Ali mrzi me da se sad raspravljam i branim Palatu pravde - ali spomenki je jezivo seljački, jer ako imaš zgradurinu - kakva god da je, zdrava osoba će pokušati da se nešto u nju uklopi, ako to nešto stavlja ispred te zgrade, a ne da izgleda kao loš novogodišnji ukras koji pokušava da uspostavi veštački istorijski kontinuitet sa nečime što ne postoji.

Колико сам ја схватио овај споменик је изливен према Филиповићевој скуплутури из 1937 која се налази у згради Савезне скупштине (тј. данашњем Дому народне скупштине)

Da, to je postavljeno u slično vreme kad i onaj Miloš u Kneza Miloša, koji je takođe napravljen dvadeset i neke za izložbu u Parizu, mislim. Taj smešni i jadni tradicionalizam.

Волио бих видети да ли је и оригинал тако неуспео...

Pa udji u skupstinu pa vidi tamo se nalaze jos tri spomenika karadjordje,hrvatski kralj tomislav i jos neki slovenac zaboravih a gdje je taj spomenik knezu milosu u njegovoj ulici :/

Znam za ovaj kod Vuka, samo me zbunila slika spomenika koji znam da nije u Bg... :vops:

Споменик Фредерику Шопену биће подигнут у оквиру парка Мањеж

Градски одборници усвојили су одлуку о подизању споменика Фредерику Шопену који ће се налазити у оквиру парка Мањеж.
Предлог за подизање бисте поднела је Амбасада Пољске у Београду која је граду поклонила бисту заједно са постаментом. Биста би требало да буде откривена до краја године када је планирана званична посета пољског министра културе Богдана Здројевског.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1400243

Ovo je baš lepo ;))). Eto, lepo harač od svih ambasada u vidu spomenika :) Od rusa Puškina, od poljaka Šopena itd;)))

Odlicna ideja - mogli bi neki muzicki kutak tu da naprave posto je muzicka akademija tu u parku.

Predlazem da sruse onaj zidic ka muzickoj akademiji jer svi tamo vrse nuzdu...to bi mogao da bude muzicki kutak samo bez zidova

Vrh