Kada je zavrseno naselje i saobracajnice, znak je bio postavljen, a uklonjen je ili polomljen vrlo brzo. Iskreno, nisam video tragove lomljenja, ali znam za period, jer je snajka vozila casove sa instruktorom i u kruznom toku joj je instruktor rekao da stane da propusti kola koja ulaze sa Kruznog puta. Posle me je zvala da pita otkud je to tako. Po tome znam da je prva polovina 2014.
Uradjeni su i "oboreni ivicnjaci" i asfaltirano ostrvo izmedju ulaza i izlaza u kruzni tok (obelezio sam na slici), ali nikad nije obelezen pesacki prelaz (zebra) i nije postavljan znak za pesacki prelaz. Iako je to ocigledno bilo u planu, postalo im je vrlo brzo jasno da je to veliki problem za one koji skrecu levo da udju u naselje. Stalno je prisutna nelagoda pri skretanju
.
Ostala 3 ulaza imaju trougao.
Jednom sam, dok je trajao uvidjaj posle sudara, pitao saobracajca za to skretanje, cisto da proverim kako oni stoje sa znanjem. Saobracajac mi je rekao, citiram "Ko je u kruznom toku, uvek ima prvenstvo". Onda sam mu ja pokazao da iz pravca Kruznog puta nema znaka za ustupanje prvenstva. A on nastavi: "e onda ne znam"
Ukljuci se njegov kolega i rece kako je ispravno. Tako da, medju saobracajnom policijom je 50:50
zbog toga sam i poceo ovu temu o nepoznavanju propisa.
Ja sam to pravilo naucio iz jednog kviza na lokalnom radiju devedetih u Gornjem Milanovcu. Nagrada za tacan odgovor je bila muzicka zelja i od 30tak slusalaca, nijedan nije znao odgovor
posto tek na kraju kazu sta je tacno. Tad jos nisam polagao voznju, ali mi je dotad bilo poznato pravilo "ko je u kruznom toku, taj je glavni". Cak su bila ponudjena 3 odgovora, gde je jedan glasio da je "ragulisano znakovima". Ali tada u Gornjem Milanovcu nije postojao nijedan kruzni tok. Kad je napravljen prvi, posle desetak godina, ljudi su vozili kroz njega neko levo, neko desno :o Moja majka je jednom trebalo da skrene u prvu ulicu desno, ali joj je bilo cudno da je toliko jednostavno, pa je obisla ceo krug levo :shock: