Sad moram, nevezano za radove, da daam komentar vezano za zavrsene radove, projekat itd.. Ceo svoj zivot zivim u Srbiji, ali se i dalje cudim i pitam "kakav smo to narod". Dodao bih, da su i saobracajni inzenjeri deo naroda, odnosno nas.
Pre svega, sto se tice raskrsnice Crnotravske i Borske, precrtati znakove trakama, jer deo vozaca ne moze da nauci propise, predstavlja vredjanje svih drugih ucesnika u saobracaju. Verujem da 50% vozaca ne zna ko ima prvenstvo pri promeni traka u kruznom toku, a da 90% ne zna ko ima prvenstvo pri ulasku u njega. Da li to znaci da bi trebalo ukinuti kruzne tokove. Kakve generacije stasavaju, uskoro bi trebalo da se potpuno ukine signalizacija i da vozimo po principu "burazeru, mogu li ja prvi, zurim na posao", "cepaj brate".
Kad vec pomenuh kruzni tok, ne znam koliko ljudi zna da prvenstvo u kruznom toku u Stepi ima vozilo koje ulazi iz Kruznog puta u odnosu na one koji su vec u kruznom toku. To moje komsije ne znaju, pa ja cekam u obe situacije, za svaki slucaj.
Sledece sto mi bode oci je, da smo u Save Maskovica umesto trafostanice dobili kontejnere i parkirane automobile. Trafostanica nije smrdela. Ugao fotografije nije najbolji, ali ako zumirate, videcete crni auto koji je zatvorio prolaz iza kontejnera, a kontejneri do kolovoza. Prethodno vece sam iz pekare morao kolovozom, kao u stara dobra vremena pored trafostanice.
Sto se tice podloge za trotoare, iako mi je delovala nelepa ali postojana, sada mi deluje jako neprakticna jer se kliza. Juce sam se nekoliko puta okliznuo i mogu da zamislim sta ce biti kada padne mokar sneg. U okviru ovog problema su automobili koji prelaze "zeleni" pojas i iznose blato na trotoar, pesaci koji pretrcavaju ulicu i blato ostavljaju po trotoaru, kao i radnici gradilista pored Lidla koji iznose blato na trotoar.
Znamo da je ovde bila "precica" za stanare do parkinga i oni je nece tek tako dati.
"More Marko, ne ori drumova!"
"More Turci, ne gaz'te oranja"
Na ovom delu obratite paznju, klizavije je nego trotoar ba Banjici, ne znam zasto.
Ono sto sam iznad pomenuo da pesaci pretrcavaju "bulevar" ne puno mesta u Save Maskovica, vidi se na sledecim slikama. Bar 8 mesta na kojima je vlazna zemlja utabana. Ali, ovo je nesto sto je potpuno ocekivano i desava se i na svim drugim bulevarima, sem gde postoje ograde.
Koliko toliko pozitivna stvar je, sto su stanari kuca na cosku, ogradili dvoriste zelenom mrezom, da se manje vidi haos i otpad u samom dvoristu.