Pohvala služi da neko na brz i očigledan način da do znanja drugom članu da ceni njegove reči ili još bolje - njegov rad. Recimo, kada Саша okači gomilu dobrih fotografija, da ljudi pokažu da cene njegov trud i slike koje je napravio i okačio. Ili, kada neko napiše neku dobru analizu ili da neki predlog (a ima ovde i crteža, maketa, planova, radova, svačega) da ljudi iznesu podršku tome.
Takođe služe da skrate i eliminišu nepotrebne redine postova koje bi se svele na ponavljanje jednog te istog. Primera radi, kad neko okači sliku ili mišljenje o nekom projektu koji se gradi, umesto da se niže 30 komentara u fazonu ''super!'' , ''sviđa mi se!'', ''fantastično!'', ostavi se pohvala i iz toga se vidi neki grub prikaz šta određeni broj ljudi misli o tome. Zamislite celu jednu stranu teme gde se samo ređaju komentari ''sviđa mi se sviđa mi se sviđa mi se bravo bravo bravo''.
Same brojke nisu presudne niti veliki pokazatelj nečega, mada govori dosta o nekome kada za godine učestvovanja nije našao za shodno da pohvali nečiji rad i trud više od par puta. Osim ako je svaki put umesto toga napisao komentar ''svaka čast!'' U šta čisto sumnjam.
A što se tiče ove debate ''jel bolje nego što je bilo ili nije!?'', time se uglavnom bave plitki umovi i ljudi sa agendama. Niko ne spori da je sada bolje nego što je bilo, ali se postavlja pitanje odnosa cene (ne samo materijalne) i dobijenog. Rekonstrukcija ulice od 500 metara se u medijima i od nekih ovde na forumu predstavlja kao projekat decenije. A kada se neko od nas poreskih obveznika drzne da odreaguje na patetične '' #BeogradPobeđuje #NemačkaZavidi'' pamflete i neukusne doskočice jedne od najogavnijih figura u istoriji Srbije koju mrze čak i kolege iz partije, javljaju se dežurni kvazimoralisti ''borci protiv negativnosti'' da brane čast i delo dotičnog. A time naprave samo kontraefekat, pošto se ljudima njake više da svaki dan žive ''istorijski dan'' u ''zemlji kojoj svi zavide''.
Ne znam, ispada po nekim članovima da poreski obveznici treba da budu zahvalni nadležnima što prave ulice. Okej, evo zahvalan sam im do neba što su napravili 500 metara, što nisu stavili te pare u džep i što rade ono za šta su postavljeni i dobrano plaćeni. Hvala im do neba. Jel sad ok?