Ево мало лепих вицева о Муји и Хаси. Остатак вицева други пут:
Путовала часна сестра аутостопом. Стопира она неких 2 сата и нико да стане.
После још сат времена узалудног стопирања заустави се Мујо и повезе је. За време вожње опатица упита Мују :
- Кажи ми Мујо како то да си ти стао, јер ја стопирам већ више од три сата и ти си први који је стао.
Муја се окреће и поносно одговара :
- Сваки Бетменов пријатељ је и мој пријатељ !
.....................................................
Иду Мујо и Хасо кући, с посла.. И пита Мујо:
- Болан Хасо, што ћеш прво да урадиш, кад дођес кући ?
- Прво ћу да стргнем и поцијепам женине гаћице !
- Зар си толико напаљен ??
- Ма јок, жуљају ме !!
........................................
Стопира Мујо до Зенице кад одједном пролом облака и велика олуја. Густа киша. Јадни Мујо не може видјети ни прст пред оком, кад наједном угледа свјетла аута.
Стане ауто, а Мујо без питања ускочи у њега, а у ауту никога.
Полако ауто опет крене, Мујо се чуди. Кад испред њих завој и почне се он панично молити.
Није могао ни мрднути од страха, кад наједном појави се рука на волану и почне га окретати.
И тако пар завоја. Мујо више није могао издржати страх него искочи из аута и отрчи до првог града и право у кавану.
Наручи Мујо ракију и почне причати људима причу. Виде људи сав уплакан, није ни пијан, мора бити жива истина.
Кад након пола сата у исту кавану уђу Хусо и Хасо (љути ко рисови) и виде Мују.
Хасо ће: "Болан Хусо, ено га онај што нам је ускочио у ауто док смо га гурали".
...............................................
Долази Мујо мртав пијан кући и каже Фати:
-Дај ајмо се јебати мало !-
А она њему:-Ма не могу Мујо, имам менгу.
- И тако он њу наговара и наговори је на крају.
Сутра дан се он пробуди и ничега се не сећа. Погледа око себе и види крвав кревет. И каже:
-У, јеботе, убио сам Фату!!
- Устане се и погледа у огледало и каже:
-Ма шта убио! Појео је!-
.................................................
Мозгају Мујо и Хасо има ли на небу фудбала и после неког времена одлуче да ко први умре каже другом у сну. И тако умре Мујо и јави се тако Хаси у сну.
Пита га Хасо:
-Јел' ба како је горе?
-Ма супер нема чега нема.
-А јел' ба има ли фудбала ?
-Па имам 2 вести да ти јавим:
- прво има фудбала и првенство почиње у среду
- а друго браниш у недељу.
.......................................................
Дошао Мујо код Тарзана у госте. Тарзан га лепо дочека и поведе по џунгли као сваки културан
домаћин. Док су тако ишли Тарзан све време мумла нешто са животињама. Мујо одушевљен пита Тарзана:
- Је ли Тарзане, како си ти научио да причаш са животињама?
- Па знаш, ја сам се овде родио, ту сам одрастао, животиње су ме одгајиле итд. - одговори Тарзан.
Мујо се лепо провео и сада је дошао ред на Тарзана да узврати посету. Дошао Тарзан и поведе Мујо њега по махали.
Иду они тако и наиђу на пса:
- Ав ав ав !!!! - заурла пас.
- Је ли Тарзане, шта каже бога ти ? - упита Мујо.
- Ма каже да си га гадјао каменом пре неки дан... - одговори он.
Иду они даље и наиђу на мачку:
- Мјаууу !!!!
- Је ли Тарзане шта каже ???? - упита Мујо.
- Ма, вукао си је за реп прошле недјеље... - одговори Тарзан.
Иду они тако иду и наиђу на овцу:
- Меееее меееееее !!!!!!
- Лаже Тарзане, ЛАЖЕ , мајке ми - предухитри Мујо Тарзана.
..............................................................
Пита мали Мујица тату:
-Тата, тата, како сам ја настао?!
-Ма сине, био ми те пун к*****, па сам те послао у пичку материну...
................................................................
Иду Мујо и Хасо чамцем и нађу на Аладинову светиљку. Хасо је узме и протрља, изађе дух и пита их коју ће жељу да им испуни.
Каже Хасо: - Дај да море постане пиво. И испуни им Аладин жељу.
Иду они даље, а Мујо ће: - Јеботе Хасо, јеси ти глуп, сад морамо пишати у чамац!
..................................................
Пошла група људи у лов. Резервисали су двокреветне собе, али нико није хтео да диели собу са Пером, који је ужасно хркао. Одлучили су да није поштено да један те исти све време буде са њим,
него ће се мењати.
После прве ноћи уз Перу је један од њих устао сав разбарушен и са огромним подочњацима.
Остали су забринуто питали:
- Човече, што се десило?
- Ма, пустите. Перо је толико хркао да сам целе ноћи само седио у кревету и гледао.
Седеће ноћи је други био на реду. Ујутро исто- изгледао је страшно блед, једва се држао на
ногама. Када су га питали како је било, одговорио је:
- Било је неподношљиво. Перо струже као моторна пила. Целе ноћи сам га само гледао.
Слично су прошли и остали. Онда је ред дошао на Мују. Ујутро се појавио одморан и чио, уређен и
одлично расположен.
Нису могли да верују својим очима. Када су га питали како је могуће да је устао одморан после
Периног страшног хркања, рекао је:
- Дакле, спремали смо се за спавање. Пришао сам Пери, загрлио га, пљеснуо по дупету и уз нежан осмех пољубио за лаку ноћ. После је он целе ноћи само седео и гледао ме.
..........................................................
Мујо и Хасо били на пецању. Нестало им црва те каже Мујо Хаси:
- Иди потражи иза оног грма, тамо има црва!
У међувремену Мујо ухвати златну рибицу која му рече да ако је пусти испуниће му три жеље. Мујо је пусти и поче:
- Прва је жеља да будем веома богат, друга да имам најлепшу жену на свету а трећа......!?!
Мислио он мислио па каже:
- трећа моја жеља нек буде оно што ће рећи Хасо, ипак је он мој најбољи јаран!
У истом трену Хасо излази иза грма и виче:
-Мујо јебало те сто магараца, па овде нема ни једног црва!!!!!!!!
...............................................................
Фатима дошла кући са рашцупаном косом пуном сена.
Отац Мујо се чуди:
- Што ти се, бона, догодило?
- Ништа, бабо, играли се погадања!
- Ма каквог погадања!?
- Па, ето, ми девојке гурнемо главу у стог сена, а момци приду одострага... Ја погодила трећег, петог и десетог!
..........................................................................
Босна, рат... Провлачи се Мујо од куће до куће, не би ли шта нашао.
У подруму једне куће угледа лампу, а она сва прашњава...
Поче Мујо да је брише, кад оно ВУУУУШ и изађе дух.
ДУХ : Ја сам дух из лампе, хвала што си ме пустио, испуни ћу ти једну жељу.
МУЈО: Шта једну, зар није било три...
ДУХ : Е, рат је, знаш како... Него причај, немам цео дан...
МУЈО: Добро, кад је тако, онда дај направи ове мапе како треба, подели Босну, па да сви буду
задовољни.
Узео дух мапе, гледа их, црта, брише, уздише...
ДУХ : Брате Мујо, није ово посао за мене. Ово је за неког политичара. Него, ако ти имаш неку
резервну жељу...
МУЈО: Па добро... Видиш, ја имам жену, Фату. Добра је к'о 'љеб, Ал' је мало ружна, па ако би
мог'о мало да је преуредиш...
Позва дух Фату, гледа је премерава, уздише...
ДУХ : Брате Мујо, где су оне мапе??????
..........................................................................
Дошао Мујо код хоџе.
- Хоџа, вара ме Фата. - А ти се онда разведи - одговори хоџа.
- Како да се разведем, кад сам толике године с њом провео?
- Па ти онда немој.
- Е, ал' како ћу људима у очи погледати?
- Па ипак се разведи.
- А ко ће ме онда прати и храну спремати?
- Онда немој.
- Ал' ја њену превару поднети не могу.
- Е, па онда се ипак разведи.
- А ко ће ми онда децу чувати?
- Знас шта, најбоље да ти онда веру променис - рече хоџа.
- А 'оће л' то помоћи? - Помоћи неће, ал' иди ти па мало попа зајебавај, а мене се окани!
.............................................................................
Избегли Мујо и Хасо испод каме из Босне. Е сад, Европа пуна избеглица, нико више не прима, него чули они да се у Јапану још добијају визе. Те се они укрцају на неки брод за Јокохаму.
И збиља, тамо их приме и изведу пред комисију за имигранте. "Шта знате радити вас двојица?"
"Пффф...здрави смо, јаки, знамо све."
"Добро ајде за почетак косите траву. Тамо можете најмање нешто зај*****. Само, док будете радили, наша екипа стручњака ће вас надгледати да оптимизира ваш рад."
И тако њих двојица косе ливаду по сунцу, а тим косооких их надгледа. И јаве се стручњаци:
"Примећујемо да имате један користан такт и један јалови. Да то мало побољшамо."
И наостре им косе с обје стране. И тако они даље косе траву у оба замаха, зноје се и псују.
Гледају стручњаци како им гузице иду напред-назад па се опет јаве:
"Има ту још неискоришћених тактова. Да то оптимизирамо."
И набију обојици по грабуље у шупак да скупљају траву иза себе.
Муче се Хасо и Мујо, дувају, косе даље. Кад, јави се Мујо тихо:
"Хасо, срамота ме признат, ал како ми ово ради по шупку, почео ми се к***** дизати."
"Завежи Мујо будалетино. Чује ли те овај са стране, обеси ће ти фењер о к*****, па ћеш радити и у ноћној смени."
..................................................................
Дошао Хасо да обиђе Мују у болници и пита га како је настрадао.
- Због пецања.
- Па шта си пецао, црни човече?
- Прво сам пецао на глисте али ме мрзило да скупљам глисте па су ми показали штос са батеријом – вежеш жице за један и други крај батерије, гурнеш их у земљу и глисте саме излазе.
Онда ја узмем акумулатор од кола, вежем зице и гурнем их у земљу кад оно излазе ровци.
Узмем две жице, вежем их за штекер у зиду, излазе кртице.
Гледам ја онда онај далековод поред моје куће, гледам га и не даде ми сејтан мира - бацим две куке до жица и забодем их у земљу...
- И шта би?
- Изаде трећа смена Креке, уби Бога у мени!
...............................................................
Мујо се запослио у великој робној кући у Њујорку, и након првог радног дана пословођа га упита колико је продао.
"135.552,20 $" одговори Мујо, а пословођа само што није доживио шок. Ни најискуснији трговци нису у једном дану продали више од 50.000$, а Мујо први дан па више него дупло.
Упита он Мују како му је то пошло за руком?
- "Па лепо", одговори Мујо. "Прво сам човеку продао једну удицу и онда га наговорио да купи барем још једну за резерву. Затим сам му продао и неколико олова. Онда сам га подсетио да му треба и најлон, али не било какав, већ квалитетан најлон, који може издржати велику рибу. Е, онда сам му рекао да праву рибу без обзира на квалитету прибора неће моћи ловити из руке и нека узме и штап с ролом. Кад је узео штап, предложио сам му да размисли о куповини глисера јер се такав прибор користи само за панулавање. Након што сам му продао Бостон Валера с трајлером, објаснио сам му да његов стари ауто једноставно не може вући тај глисер и на мој наговор одлучио се за Гранд Чероки. Ето, како сам зарадио, све продано је укупно 135.522,20 $".
- "Још не могу схватити како ти је то успело", рече пословођа. "А човек је дошао само купити удицу?"
- "Ма јок", рече Мујо, "зајеб'о се за радњу, мислио апотека, дошао је купит тампоне за жену, па сам га упит'о зашто не оде на рибе, кад ионако неће карати овај викенд."
......................................................
Шето се Мујо по Њујорку, и огладнео.
Види он неки киоск, иду људи и једу нешто.
Стане он у ред за то нешто, и види пише “Hot Dog”.
Погледа у речник,
Hot = Врућ
Dog = Пас
Мало се изненади, ал' ајде, кад једу сви јешће и он, ваљда је овде такав обичај да се једу псе.
Дође на ред, плати, узме, и гледа у ону кифлу па ће:
Их болан, па зар од онолике псине мени баш к***** да упадне...
.........................................
Пита Фата Мују:
. Мујо, шта је то ситуација?
. Рецимо, ти кажеш да идеш на недељу дана код мајке, а вратиш се кроз три дана и затекнеш мене са другом женском у кревету - то ти је ситуација.
. То је, значи, исто као кад би ти рекао да идеш на пецање на цео дан, а вратиш се кроз неколико сати и затекнеш мене и Хасу у кревету?
. Не, Фато, немој да мешаш ситуацију са батинама
....................................
Ишла ти једна богата швабица Мерцедесом кроз Босну на море. И како то вћц бива, њој се поквари ауто. И шта ће ди ће, ајд' да тражи помоц од неког местанина. Ту ти се некако задеси Хасо, а она кад га је видела, поче да запомаже да јој поправи ауто.
- "Ма бона, јес' луда. 'Ди ћу ти ја поправљат' ауто?"
- "Платила ја тебе ако ти мене попрафила."
Хасо ни да чује. И убеђивали се они неко време, кад ће ти она:
- "Ја тебе дала да ти мене... Ако ми попрафис ауто."
И Хасо погледа, а оно швабица доообра, имаш је заста уфатити, што се каже. И, ни пет ни шес', поправи он кола и опали је. Е, ту ти се она одушеви:
- "Јао, како си дифан, страсан, бољи нема, аааххх какав... Ја тебе одфела у Немачку код мене..."
И ту ти она њему стаде обећавати виле, скупе ауте, итд. Али Хасо рече:
- "Е, не могу ја стобом поћи. Ја имам жену и троје деце. Него, ено ти га мој комшија Мујо. Он ти је
човек слободан, а и још је бољи од мене."
- "Јао, како неко може бити бољи од тебе?"
- "Лепо, од кад ти је он прошлога лета јебо мечку, ова не престаје да му доноси шумске јагоде."
Причају француз, немац и Мујо о томе кад се њихове жене највише узбуде.
Француз: - "Моја највише воли кад јој лижем, много се узбуди."
Немац: - "Моја Клара највише воли кад јој месим сисе."
Мујо: - "Ја моју Фату јебавам два сата, а она ништа. Највише се узбуди кад на крају обришем к***** о завесу."
Јебе Мујо Фату, и кад треба да сврши Фата њему: -"Чекај Мујо немој да свршиш још, ако буде мушко зваће мо га Арнолд, као Арнолд Шварценегер..."
- Мујо:"...ајде ћути Фато, да свршим ја у миру" ...а ево опет Фате: " чекај, чакај Мујо ако буде женско зваће мо је Клаудија, као Калудија Шифер..."
а Мујо неврозан, сврши у чарапу, узме чарапу, оде do WC, баци чарапу у шољу, повуче воду и каже:
"Ако се из овог извуче зваће мо га Давид Коперфилд."
................................................................................
Мујо облеће машину која му је одсекла уво.
-Шта је било Мујо? пита га колега Хасо.
-Тражим нешто.
-А шта, болан?
-Па, уво Хасо!
-Који ће ти к***** уво?
-Ма, имао сам цигару на њему...
.............................................................
Стоји женска у ауту на семафору и крај ње стаје Мујо са својим аутом. Гледају се они међусобно те
Мујо почне отварати прозор.
Цура сва срећна почне такође отварати прозор мислећи да ће јој Мујо нешто лепо рећи... а Мујо ће:
"Шта је, и ти прднула?"
..................................................
Наставак следи......