Šta je novo?

SIV ..... exPalata Federacije

boca-ica":3kdb4t0n je napisao(la):
Ma nek ga krste kako god hoce, samo da se sklone iz starog na Novi Beograd ... :p

Ćekaj sad, renoviraju fontanu. Mora i fasada da se ispegla i da se izravna ceo plato, taman posla da ministarske štikle zapinju

Zgrada se "narodski" zove SIV. I verovatno ce se tako zvati u narednih jos par decenija.

A zvanicni nazivi se menjaju kako dodje koja vlast, kao sa ulicama. To ne vredi papira na kojem je napisano.

Sinoc bio osvetljen deo fasade na istocnom krilu zgrade. Radi li se to dekorativno osvetljenje Palate Srbija, a da mi ne znamo za to!?

Ako misliš na one "snopove" iznad samog ulaza, mislim da su tu odavno.

Homer Jay":34qfvsu3 je napisao(la):
Sinoc bio osvetljen deo fasade na istocnom krilu zgrade. Radi li se to dekorativno osvetljenje Palate Srbija, a da mi ne znamo za to!?

Bilo bi super, jako joj fali

Ne mislim na snopove iznad ulaza. Ovaj deo fasade uokviren u creveno na slici bio je ceo osvetljen belim svetlom:

siv.jpg

Da, to je ulaz Istok, i taj deo je osvetljen ... Ali ajde ovih dana sam tamo, ću da se raspitam kod :kum:

Kum ti radi u SIV-u? Ovaj smjali :kum: se stvarno pokazao funkcionalnim :laugh:

Pa baš kad me vučeš za jezik Vuče :p I nije rodno osetljiv smajli treba da bude :kum: A

@Homer ženski :kum: nema blage veze - "ništa a da mi znamo" ... Osvetljen je istočni ulaz kao i obično zapadni nije (manje je bitan :p )
Mada tamo sam i poslovno povremeno, pa ako vidim čiku koji održava tu zgradu pitaću ga, taj zna sve od Tita na ovamo...

Ali, iskoristih priliku da vidim kako jedu državni službenici. Nedavno su u Istočnom delu renovirali kantinu.

Spuštanje u podrum. (prvi nivo)
Image160-1.jpg

Image137-1.jpg

Image140-1.jpg

Image139.jpg

I tzv. restoran. Sve slikano pre doručka i dolaska policajaca :D
Image141.jpg

Image142.jpg

Image144-1.jpg

KULT!!!!

Image139.jpg

Kao mali se secam ovih upozorenja na filolskom faksu gde me je kao malog vodio cale pocetkom 90tih jer je tamo radio.Tim plamenima pozadini iza desnog ramena sam mislio da je zensko u pitanju.

:kum:ina sestricino,priznaj da si se ogrebala za neko jelo ali da ih nisi slikala dok jedu da ti ne bi bacili birokratsku kletvu na 7 koleno direktnih potomaka. :laugh:

Nego,koja su uopste ministarstva tamo i ima li prostora bez rekonstrukcije eneterijera i tih velikih holova da se prebaci jos neko?

@vučko Naravno! Može valjda i sitna boranija da jede jednom za male pare :D Za kletvu se ne bojim, fini su policajci (ne mogu da verujem da ovo pišem), od skoro svakog sam dobila osmeh i jedno Prijatno :p

Gaga je u pravu, ako imaju love za takvu klopu, država i te kako može da se isprsi za narodne kuhinje. Cene inače pravdaju visinom plata, tačnije one prate obračun toplog obroka, znam i da se razlikuju cene od kantine do kantine.

Ali, jedno je sigurno, ako račun za ručak u državnoj upravi pređe 200 kinti, onda si se bahatio.

evo loše slike računa jednog doručka
http://imageshack.us/photo/my-images/26/photo0049ki.jpg/

Inače, u SIV- u se nalaze Ministarstvo za manjinska i ljudska prava, Min. za KiM, Ministarstvo omladine i sporta, MUP - zapad zgrade, a tu je SUK (služba za upravljanje kadrovima Vlade Srbije - njihov HR).
Koliko praznog prostora tu još ima to ne mogu da tvrdim, ali da za još neko Ministarstvo ima mesta to je sigurno. Najpre mislim na ova ministarstva koja se nalaze u SIVu 3 - Min poljoprivede...., tu su neki delovi Min živ. sredine...prostornog planiranja...

Od kada su se ministrstva spojila, ni oni sami ne znaju gde im ko sedi. A mesta za reogranizaciju ima i te kako. Stvar je u tome što se time niko ne bavi, a zgrada je i neiskorišćena i loše iskorišćena.
Poslovno sam poslednjih šest meseci vezana za neke poslove sa državnim organima, a i sa ovom zgradom i znam da dosta prostorija koristi SUK za svoje obuke, kao i da se velike lepe konferencijske sale koriste od strane svih državnih organa i za razne potrebe.

Ako je istocni ulaz oduvek osvetljen onda sam se verovatno istripovao. Hvala ti sto si se raspitala ;)

Osvetljenje istocnog ulaza potseća me na osvetlenje ,,ošte,, u Takovskoj 2
mozda je i rađeno istovreno od iste firme onako usput ?
Mada ako zamene pregorele sijalice moracu da ispravim post
i da napišem ,,osvetlenje ,,Pošte,, u Takovskoj 2,, :laugh: :lool: :laugh:

Tek danas primetih nešto .... Homer, se možda istripovao sa razlogom iako izgleda kao da je, što Boca reče, osvetljenje istočnog ulaza Palate rađeno onako usput.

Fasada ulaza (samo osvetljenog dela) je očišćena! Upitah i čime su čistili fasadu - "Nekim specijalnim topovima" :) Verovatno poput onih kojima se skidaju i grafiti.

Razlika je očigledna i dokle je to rađeno na drugoj slici. Planiraju da urade i ostatak, u neko vreme...
Image153.jpg

Image154.jpg

Ih, promakao mi odličan posao :D
Može li insajderska informacija, koja je firma radila čišćenje?
Naravno na PM. Hvala

E to pranje fasada bi trebalo mnogo češće da se dešava u gradu

Prekjuče je fontana radila, a bio je minus. Kako im to uspeva? Nisam znao da se to sme

Zaboravljena ideja da se Vlada Srbije preseli u zgradu SIV-a
Neupotrebljivo 40.000 kvadrata
Ivana Mastilović Jasnić | 02. 04. 2012. - 21:05h | Foto: A. Ilić | Komentara: 0

230869_0405_origh.jpg

Vlada Srbije raspolaže sa više od 450.000 kvadratnih metara nekretnina, ali to očigledno nije dovoljno, pa za pojedine svoje organe kupuje nove zgrade. Iako je postojala ideja da se sva ministarstva presele u nekadašnju zgradu Saveznog izvršnog veća, danas Palatu Srbije, od toga zasad nema ništa.
Palata Srbije je bila u planu za rekonstrukciju ali se odustalo zbog nedostatka novca

Loš plan ili potpuno odsustvo plana doveli su do toga da državni organi danas budu raspoređeni na više od 90 lokacija u gradu. U Vladi su za „Blic“ kratko potvrdili da tema preseljenja trenutno nije aktuelna.

- Reč je o poslu koji je veoma obiman i koji zahteva mnogo novca, a mi ga trenutno nemamo. Sve je za sada stopirano - rečeno nam je u Vladi. Ipak, nisu mogli da nam potvrde da se od selidbe u zgradu SIV-a na Ušću potpuno odustalo, kao ni koliki bi bili troškovi rekonstrukcije zgrade.

U Direkciji za imovinu navode da Palata Srbije kako danas izgleda nije funkcionalna, ali ni da ideja da se tu smeste sva ministarstva nije najbolje rešenje.

- U urbanističkom smislu, preuređenje je izvodljivo. Ipak, nisam siguran koliko je to racionalno. Palata Srbije je potpuno ispunjena, pa bi morao da se napravi plan izmeštanja ljudi koji tamo sada rade - kaže za „Blic“ Srboljub Panić, zamenik direktora Direkcije za imovinu.

On objašnjava i da je zabluda da u bivšem SIV-u ima 60.000 kvadrata prostora.

- Od te brojke, samo jedna trećina je korisna. Ostalo su hodnici, enormno veliki toaleti, sale za bankete - ističe Panić. On navodi i konkretan primer kako bi preuređenje izgledalo.

- Osim još jednog sprata, morali bismo od jedne banket sale da napravimo 10 kancelarija, od prevelikih kabineta, manje kancelarije, a sve to mnogo košta - zaključuje on.

Izvor: http://www.blic.rs/Vesti/Politika/315141/Neupotrebljivo-40000-kvadrata

Vrh