Ja sam uzeo zapadnu orijentaciju zbog sunca. Avala ima lep pogled ali su stanovi zaklonjeni.
Na koji nacin zaklonjeni? Ako ja dobro kapiram zapad je prema Lidl-u, ili Buena Visti?
Avala dodje tu jugo-istok tj otvoreni su i imaju pogled sa brda prema Avali/Rakovici (ili ja nesto lose kapiram)
Moje najvece zamerke na ovom projektu, sa ugla materijalizacije su sto nema multi-split sistema klimatizacije i sto su "samo" dvoslojna stakla (mada kvalitet zavisi od proizvodjaca stolarije).
Sa ugla same strukture stanova - stanovi su mahom dobre strukture sa mojom zamerkom sto i u stanovima od 75-80kvm ima dva full kupatila (jbg dosta prepisano iz US-a sa kupatilom u okviru spavace sobe)
A sa ugla zgrade - po meni su trebali da naprave veci razmak izmedju lamela (sada je valjda 18m, mada je mozda okej jer ovo nece biti visoka zgrada) i da pokusaju da otkupe te parcele sa strane (sa ovim bocnim izvodjacima kao sto je Forza i Buena Vista) i da ubace neki dodatni sadrzaj i povecaju samu atraktivnost projekta
I naravno sa ugla lokacije - iako nema vise nekog kapaciteta, ima prostora da nikne neka zgrada koja ce biti nekako sklepana na tim polu-parcelama
I udaljenost od bitnijih tacaka u gradu, a sve zbog loseg/sporog saobracaja (da je to regulisano, udaljenost bi bila mali problem - jer Beograd nije bas toliko veliki grad, kada je slab saobracaj (vikendom recimo) stignes svuda veoma brzo)
Ostale stvari su pozitivne i mislim da je dobro okruzenje za porodicu (znajuci ostale delove grada, narocito periferne
), blizina Kosutnjaka, Ceraka (Vinogradi), Avale i obilaznice. Ali i investitori su to prepoznali, pa se ceo kraj izdvojio od te ostale periferije zadnjih godina