Šta je novo?

Silva Vidikovac [ Stambeni kompleks | 40 254 m²]

Glupo je uopšte posmatrati situaciju na taj način. Niko ne spori da će Silva biti najbolja zgrada u ovom naselju u svakom smislu, posebno se ne dovodi u pitanje da li će dobiti upotrebnu dozvolu. Čak i to vreme potrebno za izgradnju mislim da je dovoljno da bi grad - odnosno sve nadležne službe uradile svoj deo posla ( mora se napraviti put, a u okviru toga se radi vodovod i kanalizacija, grejanje i sva ostala prateća infrastruktura) što vam i krajnjoj meri i piše u građevinskoj dozvoli ako ste pročitali ko se za određene poslove obavezao potpisanim ugovorom sa investitorom.
Sve to mora biti ispoštovano, bez sumnje investitor će uraditi svoj deo posla ali za grad ne znam, mada imajući u vidu reputaciju investitora prilično sam siguran da će izvršiti pritisak da se to sve sredi na vreme.
Ti si pametan svi su glupi

Poslednja izmena:
Glupo je uopšte posmatrati situaciju na taj način. Niko ne spori da će Silva biti najbolja zgrada u ovom naselju u svakom smislu, posebno se ne dovodi u pitanje da li će dobiti upotrebnu dozvolu. Čak i to vreme potrebno za izgradnju mislim da je dovoljno da bi grad - odnosno sve nadležne službe uradile svoj deo posla ( mora se napraviti put, a u okviru toga se radi vodovod i kanalizacija, grejanje i sva ostala prateća infrastruktura) što vam i krajnjoj meri i piše u građevinskoj dozvoli ako ste pročitali ko se za određene poslove obavezao potpisanim ugovorom sa investitorom.
Sve to mora biti ispoštovano, bez sumnje investitor će uraditi svoj deo posla ali za grad ne znam, mada imajući u vidu reputaciju investitora prilično sam siguran da će izvršiti pritisak da se to sve sredi na vreme.
Meni je glupo praviti se pametan "Silva kao i sve ostale zgrade koje se nalaze ispod Lidla neće sigurno dobiti upotrebnu dozvolu bez izgradnje kompletne infrastrukture.."

Silva kao i sve ostale zgrade koje se nalaze ispod Lidla neće sigurno dobiti upotrebnu dozvolu bez izgradnje kompletne infrastrukture... Svakako to zna da potraje.
@BataDz hvala na odgovoru, video sam da je prebačeno na drugu temu...
Ne znam, ja se nadam da ce srediti ceo taj deo. Najbolje bi bilo da u toku sledece godine krenu sa prisredjivanjem tih gradskih parcela - jer se polako zahuktavaju ti projekti i ostale zgrade koje trebaju biti izgradjene u tom kraju (Ne znam da li ce Top Hill praviti jos jednu zgradu, Vrtovi krecu i zavrsavaju zadnju lamelu do kraja 26e godine, Buena Vista isto krenula sa pripremama terena za lamelu koja gleda ka Avali - koliko sam ja zapazio).
Ne verujem da ce grad zavrsiti kompletne saobracajnice unutar ovog naselja pre '27e, ali sasvim sigurno zavrsavaju saobracajnicu koja povezuje Top Hill sa Knezom Viseslava (pored Lidla), kao i nastavak izmedju Lidla i Silve prema Buena Visti i dalje sa Vrtovima. Tj te pristupne saobracajnice prema Kneza Viseslava (verujem da su tu ukljuceni i investitori/izvodjaci na ovim projektima). E sad, komunalna i toplovodna mreza mora biti izgradjena do '26e
Verujem da se to kompletira na kraju '27, '28e godine sto se tice celog naselja (da se privrse projekti i sredi sve okolo) - kada se pogleda na samoj lokaciji nema velikih problema i sve je manje-vise cisto (najveci problem onaj 'Skadar na Bojani' pored Vrtova).

Ako koga zanima nacin otplate: 20% uz predugovor, 15% 1.3.25 15% 1.9.25 40% i zadnjih 10%(ne shvatih ovo razdvajanje) 1.12.25 kada se i kredit moze podići.
Garazno mjesto 17600 ostave 3-4k ako ih ima.
Cijene po m2 zavisno od spratnosti, 1/prizemlje zavisno od kako se gleda jer je kaskadno ide za trosobne stanove od 2600 pa do visih spratova i 2900.

Nije ih ostalo previse, teosobnih makar, kazu ono okolo da jesu gradjevinske parcele, ne znam. Ja sam licno odustao jer smatram da je cijena prejaka za lokaciju, mozda nekom nije nego idealno ali meni ne odgovara (kao i cjelokupno trziste koje je u nebesima al to je druga prica).

Svakako nastavljam skupljanje novca za vece ucesce/depozit pa kad naidje nesto sto vise odgovara vidjecemo.

Cijene po m2 zavisno od spratnosti, 1/prizemlje zavisno od kako se gleda jer je kaskadno ide za trosobne stanove od 2600 pa do visih spratova i 2900.
Cene su isle i do 3050eur na povucenom spratu, ali njih su sve prodali (trosobne na 6om i povucenom spratu) - oni imaju velike terase pa je verovatno i to uticalo na cenu
Valjda dodatno poskupljuju po kvm od ove nedelje... za ovo sta je preostalo

Svakako nastavljam skupljanje novca za vece ucesce/depozit pa kad naidje nesto sto vise odgovara vidjecemo.
Budi svestan da je sve teze naci bolje lokacije (od ove) koje su ispod 3k eur (i za velike stanove), a i dobre projekte. Koliko sam razumeo brata, cene kvadrata kod Merin-a i za kes i za kreditne kupce su iste (osim ako ne isplacujes u celosti) i 20% je ucesce s mogucnoscu podizanja kredita kod Euro banke odmah, dok kod OTP i NLB banke moze da se zavrsi sva papirologija unapred i puste kredit odmah kada ih Merin obavesti da je na 80%

Evo da napisem i nase iskustvo, posle inicijalnog sastanka sa prodajnim timom iz Merin-a.

Trenutna cena cetvorosobnih stanova je izmedju 2529e i 2912e po m2 u zavisnosti od pozicije i na kom spratu se nalazi. Ima jos barem 15 slobodnih stanova te velicine. Garazna mesta su 17600 obicna, a 22000 veca sa punjacem. 2 garazna mesta je moguce kupiti samo uz stan od 110+m2. Sve cene su sa PDV.

Postoji mogucnost besplatne rezervacije koja se drzi 3 dana, i rok za uplatu 20% je 3 dana od potpisivanja predugovora.

80% izgradjenosti ocekuju oko 1.12.2025. dok zavrsetak ocekuju oko 1.7.2026. Mada, s obzirom da je projektno finansiranje, moguce je i sad podici kredit kod Eurobank.

Sam sastanak je prosao vrlo profesionalno, znaju ljudi sta rade i kako da prodaju. Materijalizacija deluje u skladu sa cenom, mogu podeliti PDF sa detaljima ako nekoga interesuje.

Ono sto nas trenutno najvise odbija je cinjenica da pristup u lamele 5 i 6 nije omogucen invalidskim (a ni obicnim) kolicima, osim kroz garazu. Ne znam kako to, jer smo mi bili ubedjeni da je postavljanje rampe za invalidska kolica propisano zakonom. A ko za inat, nama su se stanovi u tim lamelama jedino svideli. A tu je i 110kV dalekovod na 60m od lamele 5 i 100m od lamele 6, pa smo i zbog toga (neopravdano?) skepticni.

Posto sam vec dobio par DM vezano za tehnicku specifikaciju, kacim je ovde.

Inace, bili smo u pravu. Prema pravilniku, jesu u obavezi da obezbede pristup invalidskim kolicima.

Prilozi

• HILLSIDE_Tehnička specifikacija .pdf
    208 KB · Pregleda: 76
A tu je i 110kV dalekovod na 60m od lamele 5 i 100m od lamele 6, pa smo i zbog toga (neopravdano?) skepticni.
Ukoliko je 60m onda si bezbedan, sve preko 20m za 110kV se smatra bezbednim, a udaljenosti preko 40m potpuno bezbednim (jer su u pitanju niskofrekfentna magnetna polja). To je vec veoma ispitana oblast (jer je to 'hot topic' vec vise od jednog veka) da se smatra zacementiranom - bez obzira sto se s vremena na vreme plasiraju neke dezinformacije. Kod nas je to dobro uredjeno (mislim da je pojas oko dalekovoda, gde je zabranjena gradnja, 25metara za 110kV)

Vrh