Šta je novo?

Severna Tangenta, Most Zemun - Borča

Ovo ce biti interesantno! Poredjenje troskova gradnje i rokova sa mostom na Adi ce se stalno samo nametati tako da nam dalja zanimacija i zabava sigurno predstoji :kafa:

Naravno, bice vadjenja da je onaj na Adi pravljen na "tezoj" lokaciji i da preko njega moze da ide metro (mada ce ici tramvaj), ali ce ovaj sigurno biti duzi. Najveci crnjak ce biti ako ovi ovo zavrse u duplo kracem roku i duplo jeftinije. Eto, ja implicitno vec predvideh da ce ovo ici brze i jeftinije i da je jedino pitanje KOLIKO...

Stevo, hvala za info i pohvalu. Čuo sam i za taj (pravilan) naziv kad sam gledao onu animaciju severne tangente, ali mi nekako prvo pade na pamet reč ''obilaznica''. :)

Relja, hvala lepo. :)

Dzonihv bravissimo maestro!!! :gobb:

Kao sto vidite tema je prebacena u projekte u izgradnji.

Malo podsecanje sta je UMP,sta SMT,a sta obilaznica

5wfd5s.jpg

Koliko ce ovaj most stvarno da rastereti Pancevacki,i ko ce najvise da ga koristi da li oni koji zive na NBG?

Kada se on izgradi zabranice tranzit preko pancevackog mosta.Dakle rasteretice ga veoma,ali ce istovremeno napraviti problem u Zemunu zbog raskrsnica sa semaforom.

To je samo izmestanje saobracaja sa jednog mosta na drugi.Jedini spas je obilaznica do Panceva sa Vincanskim mostom.

Nije mi ni palo na pamet da produzim do tamo, da vidim sta ima, a vozio sam se po nasipu, i bio vrlo blizu...
Elem, Pancevacki ce se rasteretiti tranzita, pogotovo kada se sve to spoji i sa PAncevackim putem... Kao sto je vucko rekao, kompletan prsten, sa mostom kod Vince, bi imao smisla. Ne samo za rasterecenje Pancevackog mosta, vec i za funkcionisanje saobracaja u centru grada, i one ideje o izmestanju stanica, pesackim zonama u Vasinoj/Kolarcevoj itd itd...

vucko":19comji7 je napisao(la):
Kada se on izgradi zabranice tranzit preko pancevackog mosta.Dakle rasteretice ga veoma,ali ce istovremeno napraviti problem u Zemunu zbog raskrsnica sa semaforom.

To je samo izmestanje saobracaja sa jednog mosta na drugi.Jedini spas je obilaznica do Panceva sa Vincanskim mostom.

Verovatno mislis privremeno, dok ne izvrse remont?

Zasto privremeno, ukoliko se napravi kompletna obilaznica? OK za one koji idu u grad, za snadbevanje i sl, ali oni koji samo prolaze kroz BG, nemaju potrebu da prelaze preko Pancevackog mosta.

Nece biti privremeno,bice za stalno,a do tada ce zemun i novi most da trpe tranzit.Makar ce karadjordjeva i deo palilule i Zvezdare od pancevackog mosta preko ruzveltove,dimitrija tucovica i ostalih ulica biti oslobdjen tranzita zauvek!

Da ponovim,kao sto se vidi i na slici,ovo nije most na obilaznici vec na smt-u!To jest drugom gradskom prstenu.Most negde kod Batajnice ce biti most na obilaznici pa ce kada njega naprave pred izbore 2034 godine grad biti najzad spasen tranzita.

Pa vama fali jos 3 znaci mosta na Dunavu pored ovog sto se gradi?

Da!!!Samo sto jos jedino most preko ada huje u nadleznosti grada dok je most u vinci i ovaj kod batajncie koga cak nema ni uplanovima u nadleznosti drzave.Do 2021 ce sigurno zavrsiti ovaj vincanski dok batajnicki nikako.

vucko":2y9fyzvu je napisao(la):

5wfd5s.jpg

Zasto se SMT zove tangenta ako je takodje poluprsten? Zapravo nije cak ni poluprsten, vec vise onako 3/4 prstena.

Pre ce UMP (koji verovatno nikada nece biti zavrsen do Pancevca) izgledati kao tangenta nego SMT.

hazard":m0expf9g je napisao(la):
vucko":m0expf9g je napisao(la):

5wfd5s.jpg

Zasto se SMT zove tangenta ako je takodje poluprsten? Zapravo nije cak ni poluprsten, vec vise onako 3/4 prstena.

Pre ce UMP (koji verovatno nikada nece biti zavrsen do Pancevca) izgledati kao tangenta nego SMT.

Bože zdravlja, pa će da bude pun prsten.

relja":2l6ksm1j je napisao(la):
hazard":2l6ksm1j je napisao(la):
vucko":2l6ksm1j je napisao(la):

5wfd5s.jpg

Bože zdravlja, pa će da bude pun prsten.

Nazalost oni ne znaju sta je prsten...

Krenu oni da prave prsten ali ga izuvijaju, zaseku pod 90° i na kraju to izgleda na sve samo ne na prsten....

... mozda podseti na neku kiflu u najboljem slucaju. :rolleyes:

vucko":1li3s1te je napisao(la):

То је једна од јеретичких мисли. :p
dziggy":1li3s1te je napisao(la):
mislim da kod batajnice nece biti mosta, jer je onda ovaj most bespotreban.
И ово. :p

Hoce li izdrzati saobracaj Pancevacki most dok se ne zavrsi ovaj Zemun - Borca,mislim pancevac nije rekonstruisan , a treba da opsluzi jos 2 god dok se ne zavrsi ovaj?

dziggy":3afm7ti3 je napisao(la):
mislim da kod batajnice nece biti mosta, jer je onda ovaj most bespotreban.
Ne bih se slozio,ovo je UMP+SMT+Obilaznica most u jednom.

Kao sto je trenutno pancevac isto to pa ce se polako graditi ostali mostovi.

Ovom mostu ce trebati 3 godine da se sagradi,otprilike pred kraja 2014 ako sve bude bilo ok ce biti otvaranje.

Za rekonstrukciju pancevca da bi bio kao nov treba 20 miliona eura.Sto mu dodje do zakljucka da bi grad mogao da ga rekonstruise da nije platio ubrzavanje radova koji vec kasne na mostu preko ade onih 25 miliona eura :cool:

spatiotecte":1f44al19 je napisao(la):

Krenu oni da prave prsten ali ga izuvijaju, zaseku pod 90° i na kraju to izgleda na sve samo ne na prsten....

Pa dobro, "prsten" znači da je trasa zatvorena, ne odnosi se toliko na sam oblik, koji je ipak uslovljen drugim faktorima.

Stavljanje Dr. Ivana Ribara do raskrsnice sa Jurija Gagarina (ili od ter saksrnice, kao se uzme) mi je blago rečeno - čudno. Možda ima smisla u sadašnjem trenutku, ali u budućnosti to neće biti dobro rešenje.

relja":24cu31pa je napisao(la):
spatiotecte":24cu31pa je napisao(la):

Pa dobro, "prsten" znači da je trasa zatvorena, ne odnosi se toliko na sam oblik, koji je ipak uslovljen drugim faktorima.

Pa taj drugi faktor je nesposobnost nasih saobracajnih inzenjera da naprave racionalnu trasu SMT-a!!!

Zasto posle mosta Zemun-Borca trasa krece normalno blagim lukom pa od jednom lakat krivina i vraca se ka gradu pravom linijom?????

Koji je tu faktor u pitanju za tako debilnu trasu u sred ravnice gde nema prepreka i gde nema izgradjenih objekata?

Vrh