[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=457756#p457756:3soxqhg5 je napisao(la):
relja » 12 Јун 2017 07:18 am[/url]":3soxqhg5]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=457744#p457744:3soxqhg5 je napisao(la):
Гага » 12 Jun 2017 01:58 am[/url]":3soxqhg5]Знак за ограничење брзине од 50 км на СМТ-у је постављен одмах на почетку СМТ-а тј. после раскрснице са Цара Душана на неких 50-так метара, а пре моста.
Такође знак је постављен и негде на половини СМТ-а између Пупиновог моста и петље са "зрењанинцем". Слика из јуна 2016. кад је онај лудак возио у супротном смеру
Знак има и после петље са "зрењанинцем" кад се иде према "панчевачком путу".
У супротном смеру (према Земуну) има знак за ограничење брзине од 50 км на час, кад се скрене десно са "панчевачког пута" и кад се прође петља са "зрењанинцем".
Gago, ovo su slike sa Google-a, ali ja ove znake nisam primetio u subotu.
Moguće da i dalje stoje tamo, ne znam, ali ako to treba da bude signalizacija za ceo ovaj put - to je veoma neozbiljno od "upravljača puta".
@Реља, да прва слика је са гугла, а друга је била објављена у Новостима или већ негде. Сви знакови о ограничењу брзине стоје и дан данас ту.
И без љутиш Реља, али није неозбољно. Зашто није неозбиљно. Знакови о ограничењу брзине се постављају на почетку деонице пута где је то ограничење па све до места где се то ограничење прекида тј. где више не важи, из било ког разлога, и где се онда поставља нови знак о ограничењу брзине (веће или мање). Пошто је на овој деоници ограничење целом њеном дужином од 25 км и нешто, од 50 км на час, то нема потребе постављати знакове на сваких пола или 1 километар. Једино су на СМТ постављени знакови о ограничењу брзине, тамо где се улази и излази на/са њега, а то значи испред Пупиновог моста, код петље са "зрењанинцем", код "петље "Ковилово" и код семафорске раскрснице за Овчу, у оба смера наравно. Знак је постављен и кад се улази са "панчевачког пута" на СМТ и постављен је знак негде на средини деонице СМТ-а између Пупиновог моста и петље "зрењанинац", да се људи не забораве
Ја сам ти одговорио сад овако мање-више сувопарно, не улазећи у то зашто је ограничење брзине 50 км, то сам одговорио Бладеу изнад. И мени се наравно не свиђа то ограничење, али је тако. Као што знаш, ту ће иначе једног дана бити индустријска зона, а можда чак једним делом и стамбена, никад се не зна.
Ево ти једне слике из јануара 2015.године који сам снимио са сувозачког места кола од пословног партнера, нешто пре петље са "зрењанинце" где се виде округли знакови о ограничењу брзине, али из супротног смера, то значи кад се са петље "зрењанинац" улази на СМТ. Ове знакове можеш видети и на уличном погледу гугла.
Pogledajte prilog 1
Иначе кад возим СМТ-ом увек укључим темпомат на 100 км и тако до панчевачког пута. Пошто има радара, увек гледам и возила из супротног правца и ако блицају, значи ту је негде близу постављен радар, мало прикочим и на тај начин искључим темпомат и спустим брзину на 55 км, а кад прођем радар опет укључим темпомат.
Кад будеш ишао неки следећи пут СМТ-ом, обрати мало више пажњу на ове знакове, можеш и да их сликаш и поставиш на теми.
:wink: