@Defke dostavljaču idu sve pare od bakšiša, posrednička agencija se tu ne ugrađuje ništa...
Ali ako misliš da bakšiš naš narod rado daje, varaš se... Možda lično češće, kao keš na ruke, ali preko kartice oko 10-15% tek čekira 100 ili 50 dinara kao bakšiš... To je jedan od onih stereotipa o širokogrudom Srbinu koji kad ode na letovanje rasipa pare šakom i kapom i škrtom Švabi koji pazi na svaki cent
Dakle najčešći baksiš preko kartice je 0 dinara.
Iznos koji dobijaš od dostave vidiš pre prihvatanja ili odbijanja zadatka. Možeš odbiti neborojano mnogo zadataka bez ikakvih penala. Ja sam odbijao samo po teškom pljusku. Mada sam i tu 2 vezane porudžbine odradio jedan dan, bio sam mokar kao u bazen da sam uskočio
al sam hteo i to da iskusim... Dakle po pljusku pljušte zadaci...
Iznos dostava je u rangu od 150 - 450 dinara bez bakšiša. Možda ponude i više od 450 al preduge razdaljine će svakako algoritam ponuditi nekom ko je bliži od tebe tako da veće iznose nisam dobijao...
@temp852 Koristim bicikl i to običan što je neizvodljivo za Beograd, a u odnosu na elektro bajs u Novom Sadu čini malu razliku i u NS mnogi i dalje rade na običnom... Zapravo za iole fizički spremnu osobu prevelikog zamora nema. Danas pravim pauzu posle 6 dana da pozavršavam neke stvari, a ne jer sam umoran. Ali nisam imao toliko dostava jer se prvih 100 dana radi samo kartica, ne sa gotovinom... Tako da ti ne mogu reći koliko se realno zaradi za period od 6 dana kad radiš i gotovinu. Ja sam imao oko 10 dostava po danu, al nisam radio ni blizu 8 sati dnevno... Možda oko 5 sati dnevno i to ne rada nego moje pripravnosti, tj. toliko sam vremena bio aktivan na aplikaciji.
Kad budu krenuli da mi nude i gotovinske porudžbine verovatno se učestalost zadataka povećava... Koliko? Ne znam. Možda 30% možda 50%...
Imao sam više porudžbina na 100 metara od restorana gde im odnesem peške
Dok ja otključam bajs, zaključam bajs... Bolje peške... Bukvalno iza ugla žive ljudi mrzi ih da izađu iz zgrade.
Dakle takve dostave su 150 rsd. Najniži iznos.
Prednosti u odnosu na auto. Nema parkinga, troška oko goriva, gužve u gradu za mene. Ništa sem malo jača hrana.
ja sam do sada stvarno zadovoljan ovim jer u svojoj glavi to tretiram: plaćaju me da vozim bajs.
Volim da istražujem, ulazim u tuđa dvorišta, ulaze.. Upoznajem grad sve bolje. Zabavno mi je sve to.
Bitna stvar. Zarade koje se nude u oglasima 200k i više za mesec i kojima se hvale neki dostavljači su gotovo nemoguće. Moguće su ako radiš 14 sati dnevno, svaki dan u nedelji. Apsolutno su neizvodljive za osmočasovno radno vreme, 5 dana u nedelji. Cak i tada imaš tihe periode pa je zato bitno biti brz u periodima kad je gužva. I tad jurcaju u tih par sati što više da odrade i tad se isplati imati elektro bajs ili skuter... ali uopšte nije posao za ogromnu zaradu, nego je posao da te ne boli glava (imajte na umu da sve vreme govorim o NS a ne BG) jer ne želiš kancelariju i kolege nego prirodu i da si napolju u gradu sa odličnom
infrastrukturom i da zaradiš neku prosečnu zaradu ili ispod toga ako radiš manje od 40 sati nedeljno...
Dve zanimljivosti
Joj koliko ima beskontaktnih dostava. Ja kad sam poručivao nikad nisam to koristio. To su uveli od korone ali ljudi i danas masovno koriste. Samo im ostaviš ispred vrata i odeš. Masovno ljudi ne želi ni vrata da ti otvore bukvalno pored otirača staviš kesu...
Rusi. Koliko je njih ušlu u našu zemlju? ili prosto mnogo jedu.
Svaki treći klijent je Rus, bukvalno.
2. O glovu sam slušao svašta, a nemam neposredna iskustva... čuo sam i da neke agencije uslovljavaju koliko mora da se radi, moja agencija ne uslovljava barem za wolt...
Imaš gotovo apsolutnu slobodu, fleksibilnost... samo ti njima dođeš 6k po preseku...
Jedine dve mane koje sam primetio do sada su: Upravo ta agencijska provizija koja iznosi 6000 po preseku (15 dana) i približno je isti iznos svuda.
2. S obzirom da prvih 100 dana radiš samo kartice ne i sa gotovinom, dobijaš generalno manje porudžbina, pa nekad čekaš i ceo sat, ako je mirniji deo dana... ali onda krene nalet pa imaš 2, 3 sata non stop, pogotovo kad je pljusak ili recimo subota veče.
Algoritam određuje koju porudžbinu dobijaš. Imao sam i nekolilo vezanih porudžbina što je isto super... Na istoj ili sličnoj putanji prihvatiš dve dostave... Iz istog ili različitog restorana u blizini...