Šta je novo?

Seča 500 stabala - drvored u Bulevaru Revolucije

:shok: :shok:
Kakva grozna vest me je sačekala na kraju dana!
Ovo je stvarno užasno!

Verujte da nisam prošao Bulevarom od kako su podekli drveće, nisam smeo! Zaobilazio sam kolima i kružio okolo, jer nisam imao snage da vidim to sve tako golo. I onda još i ovo uradi!

st***. Neverovatno. Ne mogu da verujem da ću morati na izborima da zaokružim neki SNS :rant: :rant:

Ja se u Srbiji inače ne osećam kao ljudsko biće, jer me svako gazi i zaje*******ava kako mu se prohte (policija, sud, svaka čuča na šalteru, svaki bedan asistentić na državnom fakultetu itd.), a od ovoga se osećam kao fleka od žvake na trotoaru. Bolje bismo prošli u Otomanskom carstu!
 
vucko":fqm895t6 je napisao(la):
BEOGRAD 26. 06. 2010
PRESS

U saopštenju JKP "Zelenilo-Beograd" pod nazivom "I na mestu 198 - novi platan" juče je objašnjeno da je stručni tim koji objedinjuje delovanje svih preduzeća koja rade na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra konstatovao da radovi u delu kod Jagićeve ulice, baš kako je plan rekonstrukcije i predvideo, zahtevaju da se izvrši i uklanjanje stabla na mestu 198.
- Na ovom mestu nalazi se čvorište radova, neophodno je kopanje dubljih rovova i instalacije prolaze bliže razgranatom korenu stabla. Ekipe "Zelenila" zbog toga su morale da uklone stablo koje su prethodno, izlazeći u susret želji građana, pokušale da ostave. Na istoj lokaciji će biti urađena specijalna kaseta sa sistemom za navodnjavanje koja će omogućiti sadnju još jednog iz kontingenta velikih platana za sadnju na Bulevaru - navode u "Zelenilu".
Toliko o tome da su platani posečeni zato što nisu bili zdravi...
Tuga tuga tuga
 
A pogotovu posto su radovi ovde gotovi,sve instalacije provucene i put asfaltiran.Desno od mesta platana blize ovoj maloj ulicici je mesto za banderu koje ocigledno pokazuje da je sve zavrseno!
Pogledajte narednih dana mesto gde je platan koji je isecen,nece nista kopati vec ce samo poplocavati... :bash: :bash:

Naravno ako platani nisu truli onda moraju biti iseceni zbog nevidljivih instalacija!
 
Vec su poplocali...

2edtnqv.jpg


Zadnja vest je da je i jutros bila policija kod Vlade,hvala bogu ga nisu nasli,bila su 3 inspektora sa nalogom za privodjenje.
 
Jaja u ruke, pa kada dodje gradonacelnik na otvaranje Bulevara, da mu pokazemu sta mislimo o njemu.
 
Podržavao sam zamenu platana ranije - ali ovo je bilo neočekivano surovo i brutalno, zaista nemam komentar :( Iskreno se nadam, možda i protiv svake nade, da će se pojaviti bilo kakvo suvislo obrazloženje...
 
Матеја Бељан":1awabb98 je napisao(la):
A zasto je bila policija kod Vlade??
Evo objasnjenja,ni ja nisam znao o cemu se radi,a sada je objasnio.Dakle Vlada je pretio Darku Glavasu,procitajte detaljno vladino objasnjenje ovde

Trenutno je situacija, dakle, prilično nezgodna, što i sami možete da vidite. Suština problema je u tome što sam ja juče, u stanju potpunog rastrojstva, besa, nemoći, nazovite to kako hoćete, poslao preko Fejsbuka Darku Glavašu poruku koja je sadržala direktnu, otvorenu pretnju upućenu njemu lično. Možda ste me mogli donekle upoznati da shvatite da ja nisam čovek koji bi bilo kome naudio, štaviše mogu vam ponuditi spisak od 400-500 imena da pitate bilo koga da li sam ja ikada sa bilo kim stupio u fizički obračun i da li sam uopšte spreman da tako nešto učinim. Svi će vrlo jasno reći da nisam takav. OK, umem da budem donekle nezgodan na rečima u nekim situacijama (što u svakom slučaju nije dobro), ali ništa dalje od toga. Zamislite dan u kojem dobijete otkaz, izgubite sva dokumenta, vetar vam odnese kišobran dok pada kiša i autobus vas okupa od glave do pete, i onda se sudarite sa nekim na ulici. Samo u slučaju da ste majstori samokontrole možete uspeti da tu osobu koja vam prelije čašu ne ispsujete najstrašnije u tom istom trenutku (od majke, preko psa, do Boga i nazad). E, meni je jučerašnji dan bio još malo gori od navedenog primera, a mislim da ne moram da vam objašnjavam zašto, i napravio sam grešku za koju nemam opravdanja, što je protivnička strana jedva čekala.
Nakon četiri meseca maksimalnog psihičkog i fizičkog iscrpljivanja i svega što se dogodilo juče, meni je, narodski rečeno, puk’o film i tek sam danas došao sebi. Kad je milicija došla bio sam na probi i posle se nisam vraćao kući iz prostog razloga što sam smatrao da je bolje da prvo dođem sebi, da se smirim i priberem, da bih mogao racionalno i smisleno da odreagujem na sve što se dešava a ne da se nekim slučajem nađem u još lošijoj situaciji. Uostalom, tek mi je sinoć negde oko 5 ujutru (nisam spavao celu noć, uzgred budi rečeno) sinulo da je to zbog te poruke, potpuno su mi svi jučerašnji događaji bili nejasni i zbrkani da sam tek sad tokom dana uspeo da rekonstruišem ceo sled događaja.
Ja ću u ponedeljak u stanici verovatno loše da se provedem (uzev u obzir celokupnu situaciju, ne samo konkretnu pretnju), a oni će da nastave da rade sve što su i do sad na isti način kao i do sad. Dakle, moj vam je savet – ne podležite afektima i uvek pravite samo pozitivne akcije. Ja sam izdržao dokle sam mogao, ali nastaviću i ubuduće samo sa pozitivnim stvarima. Ko mi je kriv što nisam znao da se kontrolišem u ovakvoj situaciji. Ja sam svoju grešku napravio, a oni neka razmisle o tome šta su učinili prema tome kakvu je to reakciju izazvalo.
Uostalom, recite i sami, šta biste vi rekli čoveku koji je prvih dana sečenja platana rukovodio celim poslom i delovao nadmeno i nabusito, zatim mi jedno jutro prišao, rukovao se sa mnom, skinuo naočare i kacigu i rekao, parafraziram: Svaka tebi čast što stojiš iza svojih stavova; i ja sam isto tako kad sam bio mlađi bio na protestima i pokušavao nešto da promenim ali ništa nije vredelo. I ja sam bio protiv seče, ali šta ću, takav je posao, itd... (čini mi se da je Milena od prekoputa bila u tom trenutku s nama ali nisam siguran, davno je bilo, neka ona kaže). I onda istog tog čoveka vidite kako se juče osmehuje na mestu zločina. Ako ste videli koliko sam ja miran i neagresivan (a većina ljudi mi je rekla da nikad ne bi bila u stanju da bude toliko strpljiva i smirena), samo zamislite čime biste mu vi sve pretili da ste se našli u mojoj situaciji.
U svakom slučaju, ako u ponedeljak prođem sa opomenom, dobro je, a ako zaglavim negde, nije dobro, ali opet imam dva izlaza, što reče onaj Ciga u vicu... :)

http://www.facebook.com/note.php?note_id=129966170370193
 
Bezobrazno je to što su mu uradili i što su ga izigrali i slagali i posekli "njegov" platan iako je postojao dogovor da bude sačuvan.

Ali šta se na kraju zbiva:

posekli su sva stabla
zasadiće još više novih stabala
srediće bulevar tako da će biti lepši nego što je ikada bio
nova stabla će rasti i rasti i biće sve lepša i lepša
supermoderni tramvaji će krstariti prelepim bulevarom

a Vlada će zbog otvorenih pretnji gradskom funkcioneru imati posla sa policijom i verovatno će biti negde upisano njegovo ime kako bi ga i kasnije šikanirali.

Da li je vredno? Mislim da nije.
 
Svako bira svoj put.

Vlada ide uskoro na master studije u Kinu i verovatno tamo ostaje zauvek,niko ga nije terao da ovo radi,i znajuci njega boli ga uvo sto ce biti na nekom spisku ovih parazita da ga maltretiraju.

Prosto je potrebna nekad ovakva zrtva koja vecini izgleda besmislena da nas podseti da i mi obicni smrtnici imamo prava i trebamo da podignemo glas protiv tiranije vlasti.
 
Sramota u kakvoj ja drzavi zivim i kakve sve ljige upravljaju ovim gradom, drzavom, nasim zivotima. Drzi se Vlado!
 
Lignjoslav":tf2ec1qp je napisao(la):
posekli su sva stabla
zasadiće još više novih stabala
srediće bulevar tako da će biti lepši nego što je ikada bio
nova stabla će rasti i rasti i biće sve lepša i lepša
supermoderni tramvaji će krstariti prelepim bulevarom
Gospode. Da sam znao da cu ovakve pamflete citati iz pera obicnih gradjana, i ja bih uzeo testeru u ruke i simbolicno pretesterisao bar jedan platan.
 
treba da cekamo bar 25-30 godina da budu one velicine, a mozda ni tada nece dostici onu visinu... :/
 
Platani koji su bili iseceni su stari nekih 80 tak godina(da su bili u Bulevaru zasadjeni) a mozda i vise.Recimo ovi od Batutove do Cvetka imaju nekih 30tak godina cisto radi poredjenja da se zna.

Elem ljudi,koga zanima sta se desava sa Vladom narednih dana nek vidi na facebook grupi beogradski platani,sutra ujutru ce se predati policiji u pratnji advokata.

http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=287356195519

Ja necu biti u mogucnosti da budem za kompom narednih nekoliko dana pa tamo vidite sta se desava ako vas zanima,nadam se da ga nece drzati u pritvoru od mesec dana jer stvarno ne zasluzuje da tako postupaju ka njemu.Drzim mu palceve da ne dignu krivicnu prijavu protiv njega.

Srecno Vlado,uz tebe smo svi :gobb:
 
connect":3svok5bc je napisao(la):
Lignjoslav":3svok5bc je napisao(la):
posekli su sva stabla
zasadiće još više novih stabala
srediće bulevar tako da će biti lepši nego što je ikada bio
nova stabla će rasti i rasti i biće sve lepša i lepša
supermoderni tramvaji će krstariti prelepim bulevarom
Gospode. Da sam znao da cu ovakve pamflete citati iz pera obicnih gradjana, i ja bih uzeo testeru u ruke i simbolicno pretesterisao bar jedan platan.
Nije mi baš jasno šta je tu pamflet. Trebalo je da citiras kompletan post da bi on imao smisla.

Platani su isečeni i jbg. Nema nazad. Što bi rekao Djindjić - od riblje čorbe nećeš dobiti ribu, to je istorija.
Ne ulazim u to kako je trebalo sprečiti seču stabala ali činjenica je da su stabla isečena.

A ako stvarno misliš da Bulevar neće biti lepši nego što je bio - jbg. Svako ko misli da neće biti lepši nije iskren ni prema sebi.
Trotoari će biti popločani, tramvaji će ići po sredini ulice i biće space, uvedena je rasveta sa LE diodama...

A to koliko su visoka nova stabla, mislim hello, pa starih trenutno uopšte nema - sva su posečena. Zar treba da se ostavi Bulevar bez drvoreda? Zar treba da se vodi polemika oko toga koliko treba godina novim stablima da dosegnu visinu prethodnih?
 
Jedina stvar koju propustas Lignjosave je da, da nije bilo tog Vlade i tih ljudi koji zbog platana protestovali, mi ne bi dobili taj "novi i lepsi" Bulevar sa "novim i lepsim platanima" nego bi dobili nekakve cackalice od drveca. Tako da svaka cast tim ljudima, i narocito Vladi, koji je svojim "cuvanjem" platana 198 mozda i najvise doprineo da se mediji zainteresuju za ovaj dogadjaj. To sto cemo opet imati platane na bulevaru, koji ce jednog dana biti kao ovi sto su poseceni, mozemo da zahvalimo direktno njemu i ostalim "platanistima".
 
.. da budemo precizni, mi još nismo dobili nikakvo drveće.

Ne dok ne vidim posađeno drveće, nego dok ne prođe par godina i ne vidim da se to drveće primilo, ne verujem..
 
Plus, ko bi garantovao da to lepo, novo, ultramoderno drveće neće poseći opet za nekoliko godina...

Pozdrav iz Dubrovnika, iz nemoderne, matore i oronule zgradurine stare preko 400 godina... gde drveće ne seku, čak i kad ih preko tih istih bombarduju...
 
@ Lignjoslav - Naravno da treba da polemisemo kada ce ti novi platani doseci tu visinu, jer da li si svestan da mi to necemo docekati. Oni ne rastu za tri dana i da li shvatas funkciju tih platana, bulevar ce dok oni ne porastu biti mikro kamena pustinja.
 
Samo da javnem.Vlada je bio u policiji.Izgleda da nece biti tuzbe,vec samo opomena,znace se za mesec dana kada dodje na red njegov slucaj.
P.S.Kopilad su mu uzela lep top kao dokazni materijal.

Dobro je rekao Hazard,da nije bilo Vlade ne bi nista bilo od platana u bulevaru vec bi dobili cackalice kao u Kralja Milana i Nemanjinoj.
 
Pa i dobicemo cackalice, drvece staro 5 godina nije nista posebno veliko, a kada ih zasade platani ce bolovati 3-5 godina dok se priviknu na zbacajno losije uslove zivota neko u rasadniku. Tako da ne ocekujem nista dobro...
 
vucko":1za0qgrz je napisao(la):
Samo da javnem.Vlada je bio u policiji.Izgleda da nece biti tuzbe,vec samo opomena,znace se za mesec dana kada dodje na red njegov slucaj.
P.S.Kopilad su mu uzela lep top kao dokazni materijal.

Dobro je rekao Hazard,da nije bilo Vlade ne bi nista bilo od platana u bulevaru vec bi dobili cackalice kao u Kralja Milana i Nemanjinoj.
Kakav top?

Mozes li da stavis slike tih cackalica i tih platana u rasadniku, samo da vidim.
 
nemam slike niti znam tacno koliko su veliki, ali realno, za drvo 5 godina nije nista, ono je i dalje drvce.
 
Vrh