Матеја Бељан":1awabb98 je napisao(la):
A zasto je bila policija kod Vlade??
Evo objasnjenja,ni ja nisam znao o cemu se radi,a sada je objasnio.Dakle Vlada je pretio Darku Glavasu,procitajte detaljno vladino objasnjenje ovde
Trenutno je situacija, dakle, prilično nezgodna, što i sami možete da vidite. Suština problema je u tome što sam ja juče, u stanju potpunog rastrojstva, besa, nemoći, nazovite to kako hoćete, poslao preko Fejsbuka Darku Glavašu poruku koja je sadržala direktnu, otvorenu pretnju upućenu njemu lično. Možda ste me mogli donekle upoznati da shvatite da ja nisam čovek koji bi bilo kome naudio, štaviše mogu vam ponuditi spisak od 400-500 imena da pitate bilo koga da li sam ja ikada sa bilo kim stupio u fizički obračun i da li sam uopšte spreman da tako nešto učinim. Svi će vrlo jasno reći da nisam takav. OK, umem da budem donekle nezgodan na rečima u nekim situacijama (što u svakom slučaju nije dobro), ali ništa dalje od toga. Zamislite dan u kojem dobijete otkaz, izgubite sva dokumenta, vetar vam odnese kišobran dok pada kiša i autobus vas okupa od glave do pete, i onda se sudarite sa nekim na ulici. Samo u slučaju da ste majstori samokontrole možete uspeti da tu osobu koja vam prelije čašu ne ispsujete najstrašnije u tom istom trenutku (od majke, preko psa, do Boga i nazad). E, meni je jučerašnji dan bio još malo gori od navedenog primera, a mislim da ne moram da vam objašnjavam zašto, i napravio sam grešku za koju nemam opravdanja, što je protivnička strana jedva čekala.
Nakon četiri meseca maksimalnog psihičkog i fizičkog iscrpljivanja i svega što se dogodilo juče, meni je, narodski rečeno, puk’o film i tek sam danas došao sebi. Kad je milicija došla bio sam na probi i posle se nisam vraćao kući iz prostog razloga što sam smatrao da je bolje da prvo dođem sebi, da se smirim i priberem, da bih mogao racionalno i smisleno da odreagujem na sve što se dešava a ne da se nekim slučajem nađem u još lošijoj situaciji. Uostalom, tek mi je sinoć negde oko 5 ujutru (nisam spavao celu noć, uzgred budi rečeno) sinulo da je to zbog te poruke, potpuno su mi svi jučerašnji događaji bili nejasni i zbrkani da sam tek sad tokom dana uspeo da rekonstruišem ceo sled događaja.
Ja ću u ponedeljak u stanici verovatno loše da se provedem (uzev u obzir celokupnu situaciju, ne samo konkretnu pretnju), a oni će da nastave da rade sve što su i do sad na isti način kao i do sad. Dakle, moj vam je savet – ne podležite afektima i uvek pravite samo pozitivne akcije. Ja sam izdržao dokle sam mogao, ali nastaviću i ubuduće samo sa pozitivnim stvarima. Ko mi je kriv što nisam znao da se kontrolišem u ovakvoj situaciji. Ja sam svoju grešku napravio, a oni neka razmisle o tome šta su učinili prema tome kakvu je to reakciju izazvalo.
Uostalom, recite i sami, šta biste vi rekli čoveku koji je prvih dana sečenja platana rukovodio celim poslom i delovao nadmeno i nabusito, zatim mi jedno jutro prišao, rukovao se sa mnom, skinuo naočare i kacigu i rekao, parafraziram: Svaka tebi čast što stojiš iza svojih stavova; i ja sam isto tako kad sam bio mlađi bio na protestima i pokušavao nešto da promenim ali ništa nije vredelo. I ja sam bio protiv seče, ali šta ću, takav je posao, itd... (čini mi se da je Milena od prekoputa bila u tom trenutku s nama ali nisam siguran, davno je bilo, neka ona kaže). I onda istog tog čoveka vidite kako se juče osmehuje na mestu zločina. Ako ste videli koliko sam ja miran i neagresivan (a većina ljudi mi je rekla da nikad ne bi bila u stanju da bude toliko strpljiva i smirena), samo zamislite čime biste mu vi sve pretili da ste se našli u mojoj situaciji.
U svakom slučaju, ako u ponedeljak prođem sa opomenom, dobro je, a ako zaglavim negde, nije dobro, ali opet imam dva izlaza, što reče onaj Ciga u vicu...
http://www.facebook.com/note.php?note_id=129966170370193