Šta je novo?

Seča 500 stabala - drvored u Bulevaru Revolucije

Obecanje ludom radovanje. Za pocetak bilo bi moralno da Radovan Draskic podnese ostavku jer je gradjanina gledao u oci i lagao. Cekaj, sta ja to pisem - moralno!? Sta je dodjavola "moralno", ta rec u srpskom jeziku ne postoji.
 
Ja stvarno ne razumem... Zašto? Nisu imali nikakvog razloga za to osim iživljavanja...ali nikakvog! :bash:
 
Sad treba organizovati protest ispred skupstine grada i traziti ostavku lazljivog draskica :bash: samo neznam da li vredi :rant: :rant:
 
Sta ce im spomenik za njihovu osionost i glupost. Da ih prati ceo zivot ? Ovako poseces i zavrsis.
 
direktor":21ocmaww je napisao(la):
Sad treba organizovati protest ispred skupstine grada i traziti ostavku lazljivog draskica :bash: samo neznam da li vredi :rant: :rant:
Lazljivi Draskic treba da odgovara zasto smo dali 500k eura za ono sto smo vec imali, ali to je tako malo u ovoj zemlji dembeliji, da bi se moglo smatrati zrnom, odnosno kapi, kako kome vise odgovara.
Ali gradonacelnik je dobro bio upucen u tu akciju, nikako mi ne deluje kao neko neupucen. Zbog licemerja,bahatosti i povremenih zabrinjavajucih poteza siguran sam da vise necu glasati za Djilasa. Nazalost verovatno ne postoji bolji, ali to nece promeniti moje misljenje.
Inace da ima neko da nas malo organizuje, mnogo stvari ne bi mogle ovako da prodju, ali pored rezismih medija, tesko je ista uraditi.
Zamislite da sada svi ti krasni i divni pojedinacni donatorii, obicni gradjani, svaki dan reklamirani, povuku svoj novac za sadnice, u znak revolta na ovaku jednu odluku, koja vise podseca na jutarnje streljanje u neznanoj zabiti, za koji i sami egzekutori neznaju gde se nalazi.
 
Dok je Đilas gradonačelnik (kako on to već voli da saopšti), jedino što možemo da očekujemo su ovakve "snažne poruke".

U suštini posečeno je preko 300 platana i to je upravo toliko veća šteta nego što je posečen ovaj jedan. Ali ova seča je toliko simbolički snažna poruka, kakvu sigurno niko nije očekivao.
 
BEZ NAJAVE GRADSKIH VLASTI
Posečen platan "drvenog advokata"

Blic online | 25. 06. 2010. - 08:17h | Foto: Z. Šafar | Komentara: 56
Jutros je iznenada posečen "poslednji" od više od 300 platana predviđenih za seču na Bulevaru kralja Aleksandra. Platan se nalazio na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ulice Vatroslava Jagića.


Vladimir Živanović ispred platana broj 198
Platan broj 198, poznat po tome što ga je danonoćno čuvao Vladimir Živanović, apsolvent kineskog jezika na Filološkom fakultetu, već je uklonjen, a policija je obezbeđivala mesto.


Prema podacima sa sajta platana broj 198, gradske vlasti i predstavnici "Gradskog zelenila" su na sastanku prošle nedelje rekli da je odlučeno da će platan broj 198 biti ostavljen i najavili izradu projekta uređenja prostora oko njega koji bi bio finansiran iz gradskog budžeta.

Tada je najavljeno i da će taj platan biti uklopljen u postojeći projekat drvoreda "Zelenila Beograd".

Uskoro opširnije...
Izvor: Blic
Link: http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/195456/Posecen-platan-drvenog-advokata

Ovo je REPRESIJA koja mi sve vise lici na totalitarizam :bash: To je nepostovanje gradjana i poruka svima da ako se za nesto zalazu nece uspeti da se suprotstave birokratiji
 
Uzas..... :rant: :rant: :rant: :rant: :rant: :rant:


Sada treba tuziti grad. Ako nista drugo, barem iz inata.Makar i izgubili.
 
Od drvenog advokata,ko voli nek izvoli da mu kaze licno sta misli.

Žrtva monstruma: Posečen poslednji platan na Bulevaru
Đilas uklonio sve tragove zločina
e-Novine
Veličina slova:

Đilas je uvek jači: Vladimir Živanović pored platana broj 198, nekad
Photo: blog.b92.net
Već tradicionalna Đilasova bahatost kombinovana sa poremećenom mržnjom prema svemu što mu ne donosi lični profit – ovog je petka, na beogradskom Bulevaru, postala vrsta lične osvete, patološkog dokazivanja da je on, Drvosek, gospodar života i smrti, jedini vlasnik Beograda kojim će vladati sve dok mu se prohte

U petak, 25. juna, u sedam ujutru, u pratnji naoružanih policajaca u punoj opremi, radnici beogradskog (koljačkog) zelenila, posekli su poslednji preživeli platan br. 198, na uglu Jagićeve ulice i Bulevara, preko puta Đeram pijace. Raskošne zelene krošnje ovog platana koji se prkosno rascvetao i očigledno se nije uklapao u betonsku viziju gradonačelnika Dragana Drvoseka Đilasa – bile su jedino podsećanje na ubijeni drvored od preko 400 platana, likvidiranih krajem februara ove godine.

Platan broj 198 tokom Đilasovog masakra sačuvao je Beograđanin Vladimir Živanović koji je danima i noćima dežurao pored stabla, nudeći građanima da potpišu peticiju za spas ovog prelepog drveta. Vladimir je uskoro dobio titulu „drveni advokat“, zbog svoje hrabre borbe za poslednji bulevarski platan. Mnogi su naivno poverovali da je Drvosek Đilas progutao poraz i da se pomirio sa činjenicom da će platan broj 198 preživeti; simpatije i podrška koju je Živanović imao u retkim slobodnim medijima, a naročito na Facebooku – očigledno, nisu bile nikakva zaštita za Vladimirov platan.

files.php
a
Poslednji čin: Kao da platana nikad nije bilo
Photo: Milica Jovanović
Ubistvom poslednjeg platana na Bulevaru, Drvosek Đilas poslao je jasnu poruku Beograđanima – sa gradonačelnikom koji je zlopamtilo, ne treba se zaje*******avati! Zato je tu policija u punoj opremi da se, ako treba, obračuna sa zapanjenim građanima koji su u rano jutro kod Đerma posmatrali omiljeni Đilasov prizor: napad testerom na platan. Da bi poruka bila još bolesnija, radnici Zelenila su pred građanima sveže ubijeno deblo raskomadali u sitne komade – da se i bukvalno zakopa svako sećanje na platan broj 198.

Već tradicionalna Đilasova bahatost kombinovana sa poremećenom mržnjom prema svemu što mu ne donosi lični profit – ovog je petka, na beogradskom Bulevaru, postala vrsta lične osvete, patološkog dokazivanja da je on, Drvosek, gospodar života i smrti, jedini vlasnik Beograda kojim će vladati sve dok mu se prohte.

Jer mu niko ništa ne može! Finansijeru Demokratske stranke i intimnom drugu Borisa Tadića – sve je dozvoljeno. Za profit i osvetu, nema granica!

+++

ĐILASOVI LAŽOVI

U sredu, 16. juna 2010. godine, u Gradskoj skupštini Beograda je održan sastanak između gradskog menadžera Aleksandra Bijelića, generalnog direktora JKP „Zelenilo Beograd“ Radovana Draškića, Vladimira Živanovića i prof. dr Vesne Jevremović.

Tema sastanka je bilo uređenje prostora oko platana broj 198. Aleksandar Bijelić je rekao da on lično ne podržava akciju za očuvanje platana broj 198, ali da njegov lični stav u ovome nije bitan budući da je odlučeno da će platan broj 198 biti ostavljen, te da treba završiti projekat uređenja prostora oko drveta da bi se uklopili sa dinamikom ostalih radova na Bulevaru.

Posle analize predloga projekta, prihvaćeno je da džepni park oko platana broj 198 ne predstavlja smetnju pešačkoj saobraćajnici na toj deonici, a Bijelić je rekao da prihvata rešenje o izgradnji džepnog parka, koji će biti finansiran iz gradskog budžeta.

Po završenom sastanku, Radovan Draškić je rekao da će platan broj 198 biti unesen u postojeći projekat drvoreda „Zelenila Beograd“. Projektanti „Zelenila“ napraviće, pored dorade postojećeg predloga projekta još par predloga za džepni park, sa istim gabaritima (3,5 x 12 m) i sadržajima (zelenilo, klupe za odmor) od kojih će biti napravljen konačni izbor, i već od nedelje će moći da se pristupi realizaciji projekta. Jedino je česma kod platana ostala za neku sledeću priliku, ali najvažnije je da je status Drveta rešen.

Nije dugo potrajalo, čitavih devet dana. U međuvremenu je Đilas shvatio, uprkos odluci gradskih vlasti, da mu je srcu ipak bliže Konačno Rešenje.

http://www.e-novine.com/comments/srbija/vesti/38625-ilas-uklonio-sve-tragove-zloina.html
 
Ali na kraju vesti u Blicu stoji još Gnusniji plan,

Planirana je seča još 68 platana!!!!
 
Misle na deo od Batutove do Cvetka,nemaju nigde drugde,ako tu urade narod ce da lincuje nekog :rant:
 
haha kako su se lepo setili.Rekli svima da ce biti dzepni park, i svi se smirili i tada nam zabili noz u ledja. Mad ami je malo cudno za ovog drvenog advokata, mislim jel on radi> Jel ima zivot, koliko je dana dezurao. :|
 
MOZDA CE SJECI 69 KOM OD VUKA DO GLAVNE POSTE MAGARCI OCU OSTVKU DIREKTORA ZELENILA NE ODMAH OCUISTOG SEKUNDA MAGARCINE :bash: :bash: :bash: :rant: :rant: :rant:
 
Ovaj Djilas je stvarno prevrsio svaku meru, al nece on jos dugo.Vrlo brzo ce da padne sa vlasti i ostace upamcen kao najveci lazov i lopov od gradonacelnika.Pa majku mu ni u Slobino vreme nisu bili ovako brutalni.Lepo su ga opisale e-novine.Moj glas ovim lopovima nikad!!
 
Sa bloga http://p198.wordpress.com/

Nakon 119 dana, dušmani su pod ogromnom policijskom zaštitom posekli platan broj 198. Želim im dug život, da kad dođu pred Strašni sud ne bi mogli da kažu: „Da smo imali više vremena, pokajali bismo se što smo služili neljudima.“


Platani broj 198 za budućnost

001.jpg


Jedna kratka vest sa malo nade u bolje sutra – naime, još kada su onomad isečeni ostali platani, jedna prijateljica (ime sam, izvinjavam se, zaboravio, a neprijatno mi je bilo posle ponovo da pitam) je sačuvala granu nekog od posečenih platana, držala ju je u vodi i grana je nakon dužeg vremena ožilila, tj. pustila žilice. Uostalom, mogle su mladice iz panjeva da niknu, videli ste; to svedoči o ogromnoj snazi ovog drveća.

U sveopštem haosu, pored trideset i više policajaca, uključujući i dva pukovnika (jedan je Bulatović, upoznao sam ga još onomad, sad je bio na licu mesta bez pločice sa imenom, što je uostalom nelegalno ali koga je u Srbiji briga za to), na jedvite smo jade uspeli da sačuvamo nekoliko grana. Svaka grana platana broj 198 nije ništa manje platan broj 198 nego što je on ceo to bio.



Grančica kod mene na terasi sada ima tačno dvadeset. Pet je uzeo advokatski pripravnik V. M, i jednu od njih će sigurno zasaditi na Adi, kao ogledno drvce, a još jedna grančica će pokušati da se izbori za svoje mesto pod suncem na poslednjem spratu jedne zgrade u Beogradskoj ulici.

Jedna gospođa koja je inženjer šumarstva rekla je da im može biti potrebno i preko mesec dana da puste žilice. Takođe, preporučila je da se neka grančica posadi u peskovitu zemlju sa fitosupstratom, a imam i ideju da pokušam da nakalemim jednu-dve grančice na mladicu platana koju ću kupiti u ponedeljak. Ako znate šta bi i kako trebalo, a da bude delotvorno, javite mi obavezno.



Videćemo, nadam se da će se bar neka od njih primiti, pokazalo se već jednom da je moguće. Ako uspeju, otvoriću, kao što je rekao avva Pajsije Svetogorac „fabriku za proizvodnju pozitivnih misli“, odnosno rasadnik platanâ broj 198 (nešto slično, uostalom, postoji). Ako mladice čuvamo po kućama (dok ne odrastu, pa ih posadimo na nekom lepom mestu http://en.wikipedia.org/wiki/Bodhi_Tree), a platan broj 198 i njegovu simboliku čuvamo u srcima, ne mogu nas uništiti.

Šta da kažem, idemo dalje…
 
Kada sam video Vladu - drvenog advokata, da stoji po ciči zimi, po ceo dan, pokušavajući da sačuva jedno drvo od sigurne smrti, pomislio sam: "dečko je dovoljno mlad (i naivan) da može da poveruje u isplativost sopstvene žrtve, radi opšteg dobra, odnosno ličnih ideala". U jednom momentu počeo sam da mu se divim, jer sam pomislio da je uspeo u nečemu što je meni bilo nezamislivo, i pomislio sam : "postoje ljudi istrajniji i hrabriji od mene" i nastavio sam da mu se divim. I opet sam ispao naivan, a sada se nadam da će biti još više mladih i istrajnih ljudi (i za razliku od mene neće biti nimalo naivni), a da će pobediti ovo zlo, koje se pobeđuje samo borbom i istrajnošću.
 
To drvo bi bilo simbol koliko je monstruozna i pogresna bila njihova odluka o seci...
Gospodaru Djilasu ne odgovaraju takvi simboli ocigledno...
 
Imam utisak da oni hoce da ovekovece njihovu vladavinu tako sto ce sve novo biti iz anjih.Nova dva mosta, novo zemljiste na bivsem karton sitiju, novo drvece, nova luka dunam itd.... sad i ako je korupcijom steceno nema veze, bitno je da je novo i da se gradi.jel prosecan gradjanin kojeg ne zanima i nije toliko upucen u politiku gleda samo spoljasnje delovanje vlasti.
 
To je cisto nepostovanje gradjana i njihovih inicijativa. Taj decko nije bio lud sto je tamo stajao danima, nije nikakav kolvn ni zabavljac novinara. On je predstavljao mnoge Beogradjane. Kao sto gaze njega, gaze sve nas.
 
Upravo policija je uletela u kucu drvenog advokata i legitimisala njegovu majku,cekaju da on dodje pa ce ga privesti u policiju.

Pravi zlocinci ovako rade,kao da su kod hitlera ucili skolu terora nad narodom!Ako zatvore drvenog advokata ili mu fali dlaka sa glave naje*******ace!
 
BOKI SMOKI":3sgfy17i je napisao(la):
Imam utisak da oni hoce da ovekovece njihovu vladavinu tako sto ce sve novo biti iz anjih.Nova dva mosta, novo zemljiste na bivsem karton sitiju, novo drvece, nova luka dunam itd.... sad i ako je korupcijom steceno nema veze, bitno je da je novo i da se gradi.jel prosecan gradjanin kojeg ne zanima i nije toliko upucen u politiku gleda samo spoljasnje delovanje vlasti.
Ali zasto ici tako daleko, kod tzv. obicnog gradjanina? Pa na ovom forumu ima na kilo korisnickih imena koji bi mu oprostili i da bagerom poravna ceo centar grada, samo zarad jednog mosta i pocetka metroa. Covek je apsolutni gospodar sveta u kome se krecemo i ne postoji stvar koju ne moze da uspinuje tako da ispadne car ''progresivnim Beogradjanima''. A i ako ne moze, bas ga briga. ''Progresivni'' su zauzeti pravdanjem svog prvoborackog staza iz devedesetih.

I, da, ostace tu jos jako dugo.
 
BEOGRAD 26. 06. 2010
PRESS
Prevarili građane!
Iako je gradska vlast obećala da neće seći platan broj 198 u Bulevaru kralja Aleksandra, juče, bez prethodne najave, ekipe "Zelenila Beograd" srušile stablo uz asistenciju policije


Ekipe JKP "Zelenilo-Beograd" posekle su juče ujutru platan broj 198, koji se nalazio na uglu Bulevara kralja Aleksandra i ulice Vatroslava Jagića. Iako je posle peticije i skupljenih 3.000 potpisa gradska vlast obećala da stablo koje bi trebalo da podseća na stari drvored neće oboriti, to je ipak učinjeno uz asistenciju velikog broja policajaca. Ovaj platan poznat je i po tome što ga je danonoćno čuvao Voždovčanin Vladimir Živanović, apsolvent kineskog jezika na Filološkom fakultetu.
STARO ZA NOVO
U saopštenju JKP "Zelenilo-Beograd" pod nazivom "I na mestu 198 - novi platan" juče je objašnjeno da je stručni tim koji objedinjuje delovanje svih preduzeća koja rade na rekonstrukciji Bulevara kralja Aleksandra konstatovao da radovi u delu kod Jagićeve ulice, baš kako je plan rekonstrukcije i predvideo, zahtevaju da se izvrši i uklanjanje stabla na mestu 198.
- Na ovom mestu nalazi se čvorište radova, neophodno je kopanje dubljih rovova i instalacije prolaze bliže razgranatom korenu stabla. Ekipe "Zelenila" zbog toga su morale da uklone stablo koje su prethodno, izlazeći u susret želji građana, pokušale da ostave. Na istoj lokaciji će biti urađena specijalna kaseta sa sistemom za navodnjavanje koja će omogućiti sadnju još jednog iz kontingenta velikih platana za sadnju na Bulevaru - navode u "Zelenilu".

Vladimir Živanović nije mogao da veruje da je stablo posečeno posle 119 dana odbrane i obećanja koje je dobio u Skupštini grada.
- Za seču mi je jutros panično javila drugarica koja živi u blizini platana. Potrčao sam ka Bulevaru. Sa daljine sam posmatrao kako ga seku i bolelo me je. Ceo kordon naoružanih policajaca je obezbeđivao seču. Kada su završili, samo sam prišao, pokupio nekoliko grana, okrenuo se i otišao. Kako sam ranije obećao, ako Bulevar ostane bez ovog stabla, više neću kročiti na tu ulicu - rekao je za Press Živanović.
Deo "džepnog parka"
Kako kaže, veoma ga je začudila odluka grada da ukloni i ovaj platan.
- Pre samo devet dana u Gradskoj skupštini na sastanku sa gradskim menadžerom Aleksandrom Bijelićem, generalnim direktorom "Zelenila" Radovanom Draškićem i prof. dr Vesnom Jevremović obećano mi je da platan ostaje na Bulevaru i da treba da bude deo "džepnog parka". Iako se gradski menadžer protivio tome, na kraju se ipak saglasio. Tada su mi obećali izradu projekta uređenja prostora oko njega koji bi bio finansiran iz gradskog budžeta. Najavljeno je da će platan biti uklopljen u postojeći projekat drvoreda "Zelenila Beograd". Nekoliko dana nakon sastanka rečeno mi je da ipak u pisarnicu Skupštine grada i sekretarijata za urbanizam i saobraćaj dostavim predlog projekta "džepnog parka", što sam u utorak i učinio. Projekat je besplatno uradio moj prijatelj arhitekta. Nisam ni slutio da će dogovor tri dana nakon toga završiti sečom! - žali se Živanović.
Kako kaže, grad ne haje ni za više od 3.000 potpisa, koliko je tokom 119 dana "žive brane" ovog stabla prikupio da ono nastavi svoj život na Bulevaru.
RASADNIK PLATANA 198
Vladimir Živanović, apsolvent Filološkog fakulteta, advokat stabla 198, kaže da je nakon pada svog štićenika, sa sobom poneo oko 15 njegovih grana.
- Čuo sam da ako ih budem čuvao u vodi, da će posle nekog vremena pustiti žilice. Ne znam da li je tačno, pokušaću, jer bih voleo da napravim rasadnik platana 198 - planira Živanović.

Sugrađanin Dragan Petrović kaže da ga je oko pola osam probudio zvuk motorne testere.
- Uplašeno sam skočio iz kreveta i doteturao se do prozora. Vidim, "napadaju" platan! Kordon policije bio je oko vozila "Zelenila". Niko od sugrađana nije bio kod platana, niti se ko zadržavao zbog seče. Samo su pognute glave prošli pored platana dok su žurili na posao - opisuje Petrović.
Kod predstavnika gradskih vlasti Press juče nije uspeo da proveri da li je sastanak sa zaštitnikom platana 198 Vladimirom Živanovićem zaista i održan i šta je na njemu odlučeno. Direktor JKP "Zelenilo-Beograd" Radovan Draškić nije odgovarao na pozive, dok gradski menadžer Aleksandar Bjelić nije odgovorio na SMS poruku.

Kako lazu!!!Zavrseni su radovi i sve instalacije su provucene!

I sada Vladu juri policija dok kriminalci slobodno idu ulicom!!!
 
Vrh