Šta je novo?

Savski trg

Занимљива чињеница јесте да су овакивм позиционирањем стајалишта олакшали преседања између свих трамвајских линија које улазе у Немањину и аутобуса 36, 78 и 83, а у исто време удаљили главни преостали генератор кретања у зони Савског трга од пространог платоа са спомеником.
 
Meni to nista nije jasno. U medijima pisu da se vracaju 3,12 i 13, ali jos pre rekonstrukcije je 13 isao na NBG, a 11 je isao od bloka 45 do Kalemegdana preko Sajma. Za tramvaj 3 ne znam dokle ce ici, do Gospodarske mehane ili Topcidera?
Meni nije jasno dokle će ići trojka, ako je vrate? Do Kneževca ne može ići sve dok se ne završe radovi u Bulevaru Patrijarha Pavla, možda je puste samo do stare okretnice na Topčideru.

Pošto železnička stanica Topčider više ne postoji, a na Senjaku i Topčideru se uglavnom nalaze rezidencije i vile dobrostojećih beograđana koji tramvaj ne koriste, ne verujem da će skraćena trojka imati mnogo putnika, osim izletnika u prolećnom i letnjem periodu.
 
Мислим да им је план да прво пусте само трамвај, а после да среде коловоз и тротоар ка Савској.
 
@Uzice - Mogu autobus 3a da skrate do Zel. stanice Topcider, a odatle da se ide tramvajem ka gradu. Bukvalno bi mogli da prepolove broj autobusa na liniji 3a. Sto se tice autobusa 38A ja sam se pre neki dan zabezeknuo da ta linija jos postoji. Pa to je tako krut sistem i drzavni aparat, da oni par meseci po zatvaranju zel. stanice Topcider jos drze liniju koja je uvedena da bi putnike dovodila do zeleznicke stanice. A vrhunac gluposti mi je sto sam video da voz iz Bara ide posle prokopa u Topcider pa tu predje na kolosek za depo u Toopcideru. Tom logikom ne vidim uopste sto je zel stanica Topcider ukinuta posto ne vidim ni da ce novi bulevar skoro.
 
Мислим да сам негде видео да су са табли на стајалиштима у Вилсоновом булевару склонили ознаку за 3А.
 
Jesu svesni da su pokrali kontaktnu mrežu u Topčideru?
 
Poslednja izmena od urednika:
Pa nisam primetio, video sam Barac kako lepo ulazi u stanicu Topcider u utorak. Mozda su pokrali od kovnice novca ka hipodromu.
 
Мислим да Џони прича о контактној мрежи за трамваје.
 
Gradilište se celo jutro beli od snega....
 
savski-trg01_2022-01-24_18-23-01-015.jpg

savski-trg02_2022-01-24_18-23-01-015.jpg

savski-trg03_2022-01-24_18-23-01-015.jpg

savski-trg04_2022-01-24_18-23-01-015.jpg
 
Vidim da neki u komentarima ovog klipa kukaju kako su radovi na -9C nehumani i da treba sačekati dok ne otopli. Imali su celo proleće i leto 2021. godine, pa nisu pipnuli Savsku sve do oktobra meseca. Da tada nije bila prevelika vrućina?
 
Ne bih želeo da umanjim poštovanje prema radnicima koji moraju da rade i u ovim vremenskim uslovima ali je definitivno u naslovu videa ovo -9 navedeno kako bi privuklo više pregleda.
U samom videu u jednom trenutku sat na pošti pokazuje da je temperatura -4.

Послато са SM-G991B помоћу Тапатока
 
Или је сувише хладно, или сувише топло. Кад је време идеално, нигде никог. Или је црвено слово, или је испраћај у војску. Божићи, славе, ускрси… Или је свадба или сахрана. Или нема довољно радника, или опрема касни… Нема нас на свету и још се чудите. При томе приватни инвеститори и пројекти раде без престанка. Паралелни универзум.
 
Pre tačno godinu dana je pompezno otvoren Savski trg tako da je za širu javnost taj projekat završen. U skladu sa time se i odvijaju dalji radovi na završetku trga i puštanju tramvaja.
 
Или је сувише хладно, или сувише топло. Кад је време идеално, нигде никог. Или је црвено слово, или је испраћај у војску. Божићи, славе, ускрси… Или је свадба или сахрана. Или нема довољно радника, или опрема касни… Нема нас на свету и још се чудите. При томе приватни инвеститори и пројекти раде без престанка. Паралелни универзум.
Upravo iz tog razloga je Marija Terezija još u ono vreme uzela kalendar Karlovačke mitropolije i veliki broj "crvenih slova" izbacila, odnosno preimenovala u "masna crna". Samo je tako uspela da obuzda Srbe da ne slave svaki treći dan, i da im to ne bude izgovor da ne rade ništa.
A taj nerad praznikom je inače izraz dekadentne teologije. Nema veze sa suštinom naše vere. Više je uticaj judaizma i Starog zaveta na crkvenu praksu.

I kako istorija zna da se poigra sa nama, baš taj kalendar i danas koristi SPC. Tako su neki od najvećih hrišćanskih mislilica i otaca Crkve ostali bez obeležja najvišeg ranga u kalendaru. A to znači bez liturgijskog dana...
 
Нема ништа бедније од аустроносталгичара међу Србима који кукумавче за Маријом Терезијом. је**** вас Марија Терезија и жуто црна монархија. За време те исте је настало пола данашњег хрватског народа, и стотине хиљада Срба се иселило у Украјину.

Сутра ће неко и Хитлера да жали.. Рећи ће он је само хтео да научи Србе да раде. Па је подржао Хрвате у отварању радног кампа у Јасеновцу. Тј. већ има таквих и на Филозофском факултету у Београду.
 
Vrh