stex_pb
Expert
- Učlanjen(a)
- 04.08.2019.
- Pohvaljen
- 14.084
Problem 1: Uzdignuti plato. Nije mi jasna ideja sa tim podizanjem. Oslim sto zaklanja soklu i vizuelno skracuje zgradu zeleznicke stanice, nije ni funkcionalan jer se sa njega silazi stepenicama, da bi se posle par metara opet penjalo ka ulazu u zgradu ako sam dobro razumeo projekat.
Problem 2: Apsolutno bespotreban spomenik. Totalni promasaj uz svo postovanje Stefanu Nemanji. Smatram da je spomenik promasaj pocevsi od koncepcije, dimenzija, proporcije, vizuelnog izraza do pozicije na trgu. Da je bar u nekoj simetriji sa zgradom zeleznicke stanice pa i ajde, al jasno je da su ga pozicionirali asimetricno jer je predimenzionisan i zaklanjao bi zgradu kada bi bio na sredini. Cim se moraju praviti takvi kompromisi, jasno je da nesto nije u redu u samoj koncepciji. Verovatno o tome niko nije ni razmisljao (da budem precizniji, neko nije smeo da o tome razmislja). Pretpostavljam da je bilo receno, napravi spomenik 25m visine i ne zanima me kako ce izgledati u kontestu. Samo neka golem i neka se vidi!
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755228#p755228:37hx7bk1 je napisao(la):direktor » Sre Jul 08, 2020 11:02 pm[/url]":37hx7bk1]Ubrzano se radi krak ispred bolnice ...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=755946#p755946:ebxq8pe8 je napisao(la):Gollum » Sub Jul 11, 2020 11:22 am[/url]":ebxq8pe8]Okolina trga je toliko ruzna da sve i da su za sam trg odabrali bolje resenje, to ne bi bio neki reprezentativni trg. Nijedan pogled s trga nece biti lep jer na koju god stranu posmatrac da se okrene neki objekat ce da "smeta". Cak i frontalni pogled na samu zeleznicku stanicu i u slucaju da vam se spomenik dopadne, kvarice kule BG na vodi koje strce u pozadini. Moje misljenje je slicno kao i za "trg" Slavija - bolje bi bilo da su se pozabavili objektima koji okruzuju trg nego samim trgom.. Savski u blagoj prednosti jer bar ponesto lepo ima da se vidi na obodima trga, Slavija bez izgradjene Miticeve rupe, rupe prekoputa Beogradske, renoviranja ili rusenja hotela Slavija i rusenja nadogradnji na zgradama iza McDonaldsa nece biti cak ni pristojan trg, a lep nece biti nikad.