Šta je novo?

Savski trg

Malo fotografija od juče:

sava1.jpg

sava2.jpg

sava3.jpg

sava4.jpg

sava5.jpg

sava6.jpg

sava7.jpg

Žao mi je sada što nisam slikao i drugi deo trga - kontrast je zaista preveliki. Žardinjere su sada već lepe, skoro da su promenile boju, a i zelenilo se fino primilo. No, aljkavi, musavi, neravni, flekavi, prašnjavi asflat potpuno kvari utisak.

Rekonstrukcija Trga je dodatno naglasila potrebu da se prostor rekonstruiše, sada su mane u okolini daleko vidljivije. Nedovršen hotel "Pošta" i plac između njega i bolnice Sveti Sava su za mene daleko najbolnija tačka.

zexland":3tfn0e6e je napisao(la):
Ovi dzinovi od platana su grozni, to sve treba poseci i posaditi citav novi gusci drvored nekog drugog liscara...ili drvored magnolije jos bolje :)

Nece to biti tako strasno, mene je iznenadilo drvece na pocetku bulevara koje su isto tako na prvi pogled bili osakatili pa je posle sasvim lepo krenulo da zeleni i povratilo lep oblik krosnje. A i ove mladice ce da pristignu, tako da sam levim delom trga sasvim zadovoljan :kk:

Ali desni deo mi je problematican sa premasivnim zardinjerama kojih jos ima previse plus nedovrsen "pod". :notok:

I zaista, da se popuni rupa na delu do poste i dozidaju spratovi hotela u levom delu (za sta valjda postoje planovi) ova bolna (a jako vazna) tacka Beograda bi napravila veliki skok :kk: :kk: :kk: Napredak treba uvek priznati i pohvaliti i ja stvarno cenim da je neko posle decenija zapustenosti i uzasa ovaj trg pokrenuo sa mrtve tacke.

Jos samo kad bi "izgubili" naviku da kacimo ove uzasne reklame preko celih fasada... i kupujemo zute autobuse :D , nekako su mi bas ruzni...

Ево, да и ја дам Џонију плус. Некако се надам да ће и десна страна трга, са сређеним плочником, израслим зеленилом и срушеном кућицом ГСП-а (ваљда???) временом постати пријемчивија.

Mala ispravka sizife,ono nazalost niej kucica gsp-a vec ulaze u pumpnu stanicu koja je podzemna.Nece ga nikaa sklanjati odatle dok ce ona kucica gsp-a na levoj strani trga biti sklonjena kada i okretnica autobusa odatle,zato je i montazni objekat.Dok je ova kucica za pumpnu stanicu od zidanog materijala.

myback":3n5qn9v7 je napisao(la):
nesto slabo sedu ljudi :)...

Ovo je dobra primedba.
Možda zato što ovo nije deo grada gde se šeta, prolazi, razgleda itd...
Ovde se protrči do autobusa, i to je to.
U tom smislu je i ideja trga promašena.
Popločana kamena rerna će letos biti lepo mesto za preznojavanje bez obzira kakav vetrić pirkao.
Ona dva platana će jedini praviti nekakvu hladovinu.
Čak i takva kamena tepsija ima nekakvu ogradu. Još više se ograđuje od okoline. komunikacije, ljudi.

Mislim da je neko video i shvatio da je nešto promašeno na trgu, pogledao još jednom i rekao "aha, to je ona rđava ploča. Ona je pokvarila vizuru!" i zamenio ploču.

A da taj pogleda još jednom trg?

Hotel sto prije nadograditi po postojecem projektu

Ja ni jednom nisam video tu spomen-fontanu da ustvari radi. Je l' to fontana uopšte?

Heh, ja danas prvi put primetim da na trgu stoji velika trafika GSP i nikom ne smeta.
Dispečeri mogu da sede i u bioskopu Partizan. Prazan je i ne služi ničemu. Usput, nalazi se u zgradi i primereniji je upotrebi.
A dva platana smetaju.

I rdjava ograda nikom ne smeta. Čemu ograda? Ne razumem da li je ovo trg ili nije?

Radi fontana. Tj. žubori kao potočić. Ne treba to da prska na sve strane.

Da,mi mislimo da je fontana samo ono cudo sto baca vodu uvis pa se zato pitamo da li je ovo na trgu o kome govorimo fontana.

Upravo tako, meni je najdraza fontana ona na Andricevom vencu. Kao potocic je, i neverovatno je lepo legla te zbog nje jos vise obozavam tu ulicicu.

Svaki put kada sam ja prošao voda je bila apsolutno statična i više je delovala kao neka bezvezna rupa/greška/bara nego kao ukras.

Konacno su se setili da srede malo taj deo... U svakom slucaju izgleda mnogo bolje nego ranije, samo nije mi jasno da li ono rdjavo cudo treba tako da izgleda ili ce to prekriti necim?

Sarah":1f4b48hk je napisao(la):
b_tuta":1f4b48hk je napisao(la):
Rdjavo cudo ostaje :)

Neeeeee... :( Pa zasto?! Ne razumem..., jel to treba da bude lepo nekome!? Mozda ja nemam ukusa... :)
imas o rdjavom chudu, kao da je djavo u sred varosi, na prethodim stranicama sta i kako...

stf":1uhbvcf8 je napisao(la):
CBET":1uhbvcf8 je napisao(la):
Поставити зарђалу ограду...то још нигде нисам видео.
Opet taj izraz ``zardjalo``. Dajte ljudi infomisite se malo pre kritike.

Korten celik ``rdja`` kao sto bakar na kupolama crkava ``zeleni``. To je zastita. I to prirodna. plus je krajnji efekat odlican. Strpite se malo.

Tako dakle..., pa ja sam totalno neupucena... :) Jel moze neko da postavi sliku kakav krajnji efekat mozemo da ocekujemo? :)

Uh kako je ovo u Rimu dobro leglo! Staro i novo koje se tako dobro nadopunjuje i konverzira da mi dodje da zapalim cigaretu :D .

Leva strana naseg trga mi je u klasi ovoga trgica u Barseloni, svetski nivo. Time mi je samo vise zao zbog desne strane koja je stvarno manjkava.

Hvala na slikama, ali meni taj korten i dalje odvratno izgleda...

Vrh