Šta je novo?

Savski trg

ne ne..to je sabirni centar za sve ucesnike politickog zivota srbije.

Korten je već dobio lepu boju, biljke su porasle i trg počinje da poprima izgled koji treba da ima, ali nova spomen ploča izgleda užasno. Materijal potpuno odudara od ostatka trga, a kvalitet izrade je izuzetno loš. Ploča je neravna, slova nisu dobro izrezana, a na staklu su napravljene neke vertikalne crtice koje izgledaju kao da su nalepljene tračice flastera. :bash: Mogu samo da zamišljam kako bi skladno i elegantno izgledala originalna ploča u svojoj konačnoj boji. Mislim da sada već teško da bilo ko može da se argumentovano buni zbog izgleda kortena, a kada se zaboravi na skandal "trga koji rđa" ovo će većini izgledati sasvim normalno. Jedino što na delu kod autobuskog stajališta ima već dosta grafita, a ne znam koliko se lako sa kortena mogu skidati grafiti bez oštećenja patine.

Сад ће 2012 својим вредносним системом "сјајно=лепо/рђаво=ружно" објаснити зашто грешиш. :D

:rolleyes: ;) "Trg koji rđa" ali mi to već imamo blizu tramvajskog mosta...barže,brodovi..romantika kažu..svetski arh.se utrkuju da udele komplimente najlepšoj obali reke na svetu..a kada dođu na trg, pa to su padanja u nesvest od uzbuđenja..kažu takva avangarda.. :kafa:

Trg izgleda odvratno... Na stranu korten, ali one biljke izgledaju kao zapustena livada iza moje zgrade, ceo trg je mrtav... Da ne pricam o drugom delu trgu i onim okruglim "ukrasima"...

2012, ti ćeš, čoveče, umreti ako se ikada izgradi Muzej nauke i tehnike po Podrekinom projektu :D

Uh tada bu tek živnuo..zar je uopšte nekome palo na pamet da upoređuje Podreku i ovo na trgu.. ;) E da ..gledajući one travke na tgu...prolaznici gledaju da ne izleti neki krokodil..močvara i tako to.. :D

Čekaj, ne smeta ti što ceo ovaj aneks ka GSP-u ima korten fasadu?

1325791447.jpg

Podrecca je stavio i sličicu na sajt da objasni kako korten dobija patinu:

1334762415.jpg

Izvor: Boris Podrecca

Ne mogu da upoređujem objekte i trg...pa pogledaj projekat muzeja....fantastično zamišljeno,Corten u ovoj priči ima + jer ga je predvideo "majstor" od namene muzeja do lokacije..dakle uporrediti ovo remek delo sa onim krokodilskim projektom je neumesno.. :kafa:

Znači problem je što projekat nije radilo zvučno "ime" već je prepušten mladim ljudima...pa tako kaži.

stf":31jl4ep9 je napisao(la):
Znači problem je što projekat nije radilo zvučno "ime" već je prepušten mladim ljudima...pa tako kaži.
A ko normalan u svetu najreprezantivnije gradske javne prostore daje studentima da odrade kao diplomski rad..? :rolleyes: Zašto se projekat Metroa ne poveri diplomcima na građevinskom f.umesto Egisu,Alstomu i sl. tako je i most na Adi i sl.trebalo da rade studenti a ne da se obučavaju...pa ko živ.. :kafa:
Poznato je da se kod nas sve radi naopako, pa što ne bi i uređenje grada poveril studentima umesto iskusnim arh.ili međunarodnim konkursima...zato imao pojavu krokodila,žirafa,rđe.. i sl.na :kafa:

Ja sam imao priliku da trg najzad vidim i uzivo i sasvim fino mi izgleda. Jedina zamerka mi je bila i ostala leva strana (gledano ka stanici niz Nemanjinu) zbog preglomaznih zardinjera ali cak mi je i to izgledalo manje lose u prirodi nego na slikama. Ovo od nekoga koga cesto optuzuju da samo kritikuje na ovom forumu ;)

Trg je toliko dobar da na njemu nema zive duse osim ljudi na stanicama... Sto kaze jedan drug samo sto azdaja ne izadje iz one travuljine...

edit. pardon zive duse ima ako racunamo tu azdaju... :)

Meni je to sto zovu neki travuljina najbolja stvar na trgu. Sad sto se tice kortena za kog prvi put cujem na ovoj temi, i nije mi najomiljeniji materijal.

Galeks":438ptqgb je napisao(la):
Trg je toliko dobar da na njemu nema zive duse osim ljudi na stanicama...
То нема апсолутно никакве везе са решењем новог трга. А ево и зашто:

qq36tl.jpg

Има ли живе душе на тргу? Па нема. Зашто? Зато што је такав трг. То није трг за блејање и лешкарење са друштвом. То је транзитни трг где људи пролазе до станица и то је то.
Због тога ми је решење комуникација на новом тргу од стране аутора одлично. Види се да су били на тргу и проучавали кретање пешака. Пешаци у транзиту су архитектонским решењем трга и упућени да га обиђу, док је долазак на сам трг намењен онима који ту желе наменски да дођу.

Наравно, коме се трг не свиђа, сад му тражи длаку у јајету, а да се притом не сећа предходног стања.
vranac":438ptqgb je napisao(la):
Meni je to sto zovu neki travuljina najbolja stvar na trgu..
Kад су људи овде навикли на алукобонд и мушкатле......наравно да ће им кортен бити отпад а пампас трава коров......

JohnyBgood":438ptqgb je napisao(la):
li cak mi je i to izgledalo manje lose u prirodi nego na slikama. Ovo od nekoga koga cesto optuzuju da samo kritikuje na ovom forumu

Зато сам ти и скренуо пажњу да спустиш мало лопту и искулираш са критиком док не видиш уживо.

E kamo sreće da nam je opet ovaj trg sa slike..bio je prljav ali imao je dušu.. :kafa:

Vrh