Šta je novo?

Savski trg

Verovatno je u pitanju neki od čuvenih "zaštićenih stanara" ili pak, davno dat objekat na korišćenje nekoj tada socijalno ugroženoj osobi koja po ondašnjim rešenjima ima prava da DOŽIVOTNO živi tu. AKo je to slučaj, dok korisnik ne premine, on živi tu i objekat će biti tu.

Znam za to jer mi u Grockoj imamo u najužem centru naselja kuću u državnom vlasništvu koja je u vreme SFRJ data nekoj ženi na korišćenje DOŽIVOTNO. Probali smo da je preselimo jer nam taj objekat treba za kulturu, ali nema dogovora. Džabe što je objekat državni kad je ugovor nedvosmislen.

Ta praksa je bila masovna sedamdesetih i osamdesetih, a SPS i SPO su to nastavili sa državnim lokalima devedesetih.

Стф, може ли да се провери ситуација за овај ћошак конкретно?

Znam za to jer mi u Grockoj imamo u najužem centru naselja kuću u državnom vlasništvu koja je u vreme SFRJ data nekoj ženi na korišćenje DOŽIVOTNO. Probali smo da je preselimo jer nam taj objekat treba za kulturu, ali nema dogovora. Džabe što je objekat državni kad je ugovor nedvosmislen.
Samo da ne prodje ko onaj novinar. :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772937#p772937:1s9m4in0 je napisao(la):
Дошљак » 08 Сеп 2020 11:40 am[/url]":1s9m4in0]Стф, може ли да се провери ситуација за овај ћошак конкретно?

У ком смислу "провери"? Јавно доступни подаци са катастра говоре да је земљиште и сви објекти на њему државни, али постоји и забележба да је у поступку измена погрешних података на објектима која датитра из фебруара текуће године.

Па ако имају неки конкретнији подаци који се могу сазнати интерно преко градске управе :D

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772952#p772952:lshn2xyn je napisao(la):
stf » Uto Sep 08, 2020 1:34 pm[/url]":lshn2xyn]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772937#p772937:lshn2xyn je napisao(la):
Дошљак » 08 Сеп 2020 11:40 am[/url]":lshn2xyn]Стф, може ли да се провери ситуација за овај ћошак конкретно?

У ком смислу "провери"? Јавно доступни подаци са катастра говоре да је земљиште и сви објекти на њему државни, али постоји и забележба да је у поступку измена погрешних података на објектима која датитра из фебруара текуће године.

Eto objašnjenja zašto se ne ruši.
A Bog dragi zna šta znači ta "izmena pogrešnih podataka na objektima"....

Te udžerice u Savskoj su same po sebi spomenik, neefikasnom državnom aparatu decenijama unazad.

Stvara se medjutim atmosfera gde se opravdava njihovo rušenje samo zarad estetike trga (bez da znamo kompletnu pozadinu zašto su te zgrade tu). Tu treba biti oprezan, ne treba insistriranjem na rušenju ovih kuća gradskoj vlasti dati im alibi za bagere u Hercegovačkoj.

Неће се више десити Херцеговачка, овај случај барака на тргу вам је доказ тога. Херцеговачка је толико негативно одјекнула, и тај случај је толико далеко отишао те се више нико неће играти са сличним случајевима. Ове бараке ће овде остати ко зна колико још година. И многе друге бараке по граду. И многи инфра пројекти стајаће годинама.

nocno rusenje u centru grada pod fantomkama negativno odjeknulo i sad ce zbog toga da se stane sa infrastrukturnim projektima?

ja ne znam u koju tacno buducnost gleda kolega forumas, i priziva je da bude sadasnjost al cini mi se da je sklon drustvenom uredjenu iz serijala pobesneli maks

Разграђевинар,

па колико инфраструктурних пројеката већ стоји због судских процеса експропријације? Довољно је да ти се на инфра траси дугој неколико километара појави само један "баксуз" са једном парцелом и да ти витални инфра пројекат стоји годинама. ИЛИ, да због хитности пројекта као држава пристајеш на све уцене и било коју цену коју "баксуз" одрапи и да ти трошкови пројекта нарасту у небеса.

Не постоји трећа опција а да је легална.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772997#p772997:3n754k1r je napisao(la):
stf » 08 Sep 2020 02:09 pm[/url]":3n754k1r]Неће се више десити Херцеговачка, овај случај барака на тргу вам је доказ тога. Херцеговачка је толико негативно одјекнула, и тај случај је толико далеко отишао те се више нико неће играти са сличним случајевима.
Stf, nadam se da si u pravu i da se Hercegovačka neće nikad ponoviti. Verujem da ne bi istu grešku napravili dva puta. Ovde se medjutim radi o nečemu drugom.

Verovatno se svi slažu da ovim udžericama nije mesto tu (nezavisno od projekta rekonstrukcije trga). Rekao bih da je opšteprihvaćeno mišljenje “ove zgrade treba srušiti”, samo ga treba dopuniti sa “ove zgrade treba legalno srušiti” a izbeći da se opštim insistiranjem na rušenju pošto poto ublaži ili opravda Hercegovačka.

Moguće je da bi bilo ko od nas, kada bi se našao u situaciji da reši ili da ne može da reši problem ovog ćoška, bio veoma frustriran da čita kako je nesposoban, a realno ruke su mu vezane neverovatnom mešavinom nasleđenih imovinsko-pravnih problema, sporošću i korumpiranošću birokratije, nerealnih zahteva "odozgo" da se stvar "sredi" te pljuvanjem druge strane, frustrirane što nije na "prvoj" strani i što neko drugi kupi kajmak a ne oni.

I onda naletiš na baksuza koji je umislio da njegov ćumez vredi kao petosoban stan na Vračaru.

Sve u svemu - užasna pozicija.

Nema ovde crno-belo... sve su to nijanse sive i teško je reći ko je više bezobrazan.

Stalno zaboravljate ko smo i gde zivimo
Kako nece se više desiti ? Hoce
Hercegovacka je smetala cifri koja je u igri
Bilo gde ponovice se jopet i to na ,, keca,,
samo da cifra bude ista ili još veča...
Nije zalud ona stara narodna ...sa parom i burgijom...
:sesir:

Ne desavaju se bageri, ali se vec godinama desavaju pozari. Najpoznatiji je Depo u Bulevaru kralja Aleksandra, prvo vikao Mali na sav glas da ce se renovirati, da opet bude za prodavce, a evo prosle godine najavili izgradnju nekih stambenih ili poslovnih objekata na tom mestu. Pre mesec dana pozar na nekom stovaristu na Dorcolu, komsije vec izasle sa pricom da neko merka tu lokaciju vec duze vreme.

Danas izgorela Ciglana Trudbenik, 50 ljudi komentarise kako to merkaju odavni...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772997#p772997:39bdn8cf je napisao(la):
stf » Uto Sep 08, 2020 3:09 pm[/url]":39bdn8cf]Неће се више десити Херцеговачка, овај случај барака на тргу вам је доказ тога. Херцеговачка је толико негативно одјекнула, и тај случај је толико далеко отишао те се више нико неће играти са сличним случајевима. Ове бараке ће овде остати ко зна колико још година. И многе друге бараке по граду. И многи инфра пројекти стајаће годинама.

Какав спин. Дакле Херцеговачка је уствари вапај јадне државе која више није могла да трпи линч, силовање, насиље власника уџерица. Али пошто бахати народ који махом подржава опозицију умишља да је нека владавина права или институционално деловање битно, а уствари је само архаична појава и кочница махнитом и најбржем развоју и расту у историји Европе и света. После се још ови бојни ветерани без пребивалишта окомили на Бристол. Моћна се богами сила намерила на овај наш режим.

Али сад кад сте се бунили, е сад има да поштујемо закон па да видите, мајстори, како ће уџерице да вам боду очи. Молићете да држава својим моћним рукама полицијске хоботнице решава такве ствари преко ноћи.

Стварно је неспособна та администрација која није могла да се избори са правно-имовинским заврзламама па морала да руши објекте илегално. То је слика и прилика неефикасности.

Nije to nedostatak efikasnosti već upravo suprotno kriminalna efikasnost ;)

Ne znam kakve su tehničke i prostorne mogučnosti ali ideja o pozorištu ili kulturnom centru u sali Partizana zvuči solidno.

Evo da vam pojasnim iz prve ruke kako to ide sa katastrom Opste stavke prvo ukoliko vec postoji predhodini zahtjev dok se on nerijesi novi se ne uzima u rad ...Ovdje imamo podnjet zahtjev mozda zabiljezba spora mozda restitucije i dok se to nerijesi nista...
Koliko moze trajati od mjesec do par godina ...
Primjer podneo sam zahtjev za uknjizbu stana na mirjevu predmet stoji jer je greskom radnika katastra pogresna ostavina ubacena u predmet
Pa zahtje za brisanje pogresne zabelezbe u teretnom listu G greskom radnika katastra cekam vec 2 mjeseca ako onaj kod koga je predmet ode na bolovanje ili godisnji ugasili ste predmet stoji...
Takojde zalba drugostepenom organu rgz ceka se po 2 godine da se rijesi i kad docekate po vas pozitivno resenje rgz onda katastar stari grad nece to isto da sprovede...
Samo rgz skn cukarica ima 80 000 nerjesenih predmeta
Ne zna se koji je katastar gori to je takav sistem nerada i korupcije da je to nevjerovatno ...
Pa u skn palilula mjerili im efektni rad u programu od 30 radnika 2 je radilo efektivno 6 sati ostali nisu skupili ni 2 sata o cemu mi pricamo Znate koliko Bgd je neuknjizeno raspitajte se kuci da li su vam cisti papiri pa da vas kasnije to ne bi o jadu zabavilo
Sto se tice zemljista oko objekta i ispod vrsi se konverzija iz prava koristenja u pravo vlasnistva ...da se sjedini imaoc prava na objektu i na zemljistu ...
Tako da na tom cosku trga moze biti vise isprepletanih problema dovoljno da jedan od ucesnika premine sve staje na 6 mjeseci najmanje ...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772982#p772982:35zpcixt je napisao(la):
srdjan » Uto Sep 08, 2020 2:21 pm[/url]":35zpcixt]Te udžerice u Savskoj su same po sebi spomenik, neefikasnom državnom aparatu decenijama unazad.

Stvara se medjutim atmosfera gde se opravdava njihovo rušenje samo zarad estetike trga (bez da znamo kompletnu pozadinu zašto su te zgrade tu). Tu treba biti oprezan, ne treba insistriranjem na rušenju ovih kuća gradskoj vlasti dati im alibi za bagere u Hercegovačkoj.

evo preciznog odgovora u vezi udžerica preko puta pošte.
Tamo stanuje Rade u nekim sedamdesetim godinama, oniži i neuhranjen čovek, ili mu je to prirodno stanište da tako kažem, nisam pitao za prezime, jer je skeptičan prema novinarima, ne daje intervjue nikako novinarima, pa iako nisam novinar morao sam biti oprezan da dobijem odgovore koji me interesuju, tu je othranio porodicu dvoje sada odrasle dece,žena preminula, ima kaže da jedino on uredne papire, moje tumačenje urednosti da je stekao stanarsko pravo na objektu, dodelila mu Željeznica da stanuje privremen smeštaj, dali su mu objekat na korišćenje, pa otkupio svojinu verovatno ili čak nije, udžericu, e sada, na moje pitanje da bez dobrih para ne treba da ode, kaže da su mu ponudili stanarsko pravo na nekom stanu, sramno doista, da su na isti način prevarili mnoge, koji su dobili ključeve na useljenje i uselili se, ali samo stanarsko pravo, koje je zaštićeno na nekih 5 godina, kaže da je prekinuo svaki kontakt s Gradom, i da renovira udžericu, ... moje tumačenje zašto renovira, jer ga nisam naravno pitao.. ne da bi poboljšao uslove života naravno jer da je htio da poboljša uslove života to je imao kad da uradi... nego zbog kasnije nagodbe ..verujem da ima neki dokaz da je u ovo renoviranje što se vidi tamo tokom poslednjih par meseci uložio sigurno par puta više sredstava nego što stvarno jeste, rekao mi je da je prekinuo svaki kontakt s Gradom i angažovao advokata, dakle sigurno je advokat preduzeo ovu radnju renoviranja kako bi radove bar duplo ili troduplo naplatio u procesu poravnanja s Gradom, ... jasno ko dobro jutro.. Vesić je izjavio da će svakako da reši sve udžerice tamo, i sigurno hoće, ...ne bih se začudio da je u dilu s tim istim Radetovim advokatom, mafija i podlaci svuda braćo nas okružuju

I dalje ne vidim potrebu da se država raspravlja s tamo nekim Radom, Milom, Đokom ili Perom, nego da si uzme šta joj treba, ako je zarad opšteg dobra. Ipak se radi o širem centru grada i apsurdno je da neki Rade državi postavlja bilo kakve uslove. Za ćumez se može dobiti itekako odgovarajuć stan, a deo grada u kojem će on biti će odrediti država, a ne on. Neće valjda ostavljati takav nakaradluk zato što neki tamo deda postavlja neke uslove... Dakle svašta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773257#p773257:3asbi3nw je napisao(la):
milinko » Sre Sep 09, 2020 12:47 pm[/url]":3asbi3nw]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=772982#p772982:3asbi3nw je napisao(la):
srdjan » Uto Sep 08, 2020 2:21 pm[/url]":3asbi3nw]Te udžerice u Savskoj su same po sebi spomenik, neefikasnom državnom aparatu decenijama unazad.

evo preciznog odgovora u vezi udžerica preko puta pošte.
Tamo stanuje Rade u nekim sedamdesetim godinama, oniži i neuhranjen čovek, ili mu je to prirodno stanište da tako kažem, nisam pitao za prezime, jer je skeptičan prema novinarima, ne daje intervjue nikako novinarima, pa iako nisam novinar morao sam biti oprezan da dobijem odgovore koji me interesuju, tu je othranio porodicu dvoje sada odrasle dece,žena preminula, ima kaže da jedino on uredne papire, moje tumačenje urednosti da je stekao stanarsko pravo na objektu, dodelila mu Željeznica da stanuje privremen smeštaj, dali su mu objekat na korišćenje, pa otkupio svojinu verovatno ili čak nije, udžericu, e sada, na moje pitanje da bez dobrih para ne treba da ode, kaže da su mu ponudili stanarsko pravo na nekom stanu, sramno doista, da su na isti način prevarili mnoge, koji su dobili ključeve na useljenje i uselili se, ali samo stanarsko pravo, koje je zaštićeno na nekih 5 godina, kaže da je prekinuo svaki kontakt s Gradom, i da renovira udžericu, ... moje tumačenje zašto renovira, jer ga nisam naravno pitao.. ne da bi poboljšao uslove života naravno jer da je htio da poboljša uslove života to je imao kad da uradi... nego zbog kasnije nagodbe ..verujem da ima neki dokaz da je u ovo renoviranje što se vidi tamo tokom poslednjih par meseci uložio sigurno par puta više sredstava nego što stvarno jeste, rekao mi je da je prekinuo svaki kontakt s Gradom i angažovao advokata, dakle sigurno je advokat preduzeo ovu radnju renoviranja kako bi radove bar duplo ili troduplo naplatio u procesu poravnanja s Gradom, ... jasno ko dobro jutro.. Vesić je izjavio da će svakako da reši sve udžerice tamo, i sigurno hoće, ...ne bih se začudio da je u dilu s tim istim Radetovim advokatom, mafija i podlaci svuda braćo nas okružuju

Strahinjicu bane ne ide to tako kao sto ti zamisljas danas u 2020 to je tako moglo dok je bila fnrj

Vrh