Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

boleNBGD":1rc358u8 je napisao(la):
Trebalo bi ispitati kakvi su to ugovori sa ''Beovodama'' i otkud njima pravo da izdaju placeve po 3 ara za izgradnju objekata.

Mislim da se vec pisalo o tome.
Beogradvode izdaju dozvolu o postavljanju splava, uz to vlasnik splava dobija da se stara o obali npr. u sirini splava, i u dubini obale npr. 10-15m.(karikirao sam)
A to sto oni seku sumu, nasipaju, nivelisu obalu, rade pristupne puteve u nasipu, otvaraju komplekse, tipska naselja, vile...kupuju, prodaju, ogradjuju,jurcaju po nasipu,izigravaju kauboje....uskoro ce i da sve to legalizuju....e to je greh nad grehovima!!!
 
Ovo na slici nisu splavovi. U oglasu se kaže sojenica, uz napomenu da ima dozvolu. I sve priključke koje možeš da zamisliš. Ono što ih treba pitati je da li oni izdaju dozvole za sojenice, gde se one mogu postavljati, po kojim kriterijumima se to radi, kao i koja je njihova definicija sojenice. Po čemu je ovo sojenica? Beton u prizemlju stambene zgrade mora da ima poneku rupu za prolaz vode, pa je onda to sojenica, ili šta?
 
Nema više znaka na početku nasipa. Samo mi je čudno zašto bi ga ovi vozači skidali, kada su čak ovaj put im nisu stvili znak zabrane (koji treba) nego samo ovaj da se pazi na bicikle. Da li je moguće da su toliko jadni. Ostavljam promil šanse da je i neko sa druge stane ko je popizdeo kada je video znak :)

Inače video sam BG put koji stavlja ove znake ovih dana, jedan su stavljali u Bulevaru oslobođenja dok sam prolazio u petak.
 
dzonihsv pogodio, neka ti beobuild obezbedi neku nagradu :)
 
Ja sam znak video samo izdaleka.
Od kojeg materijala je bio? :D
 
Znao sam. Koeficijent pacijenata na nasipu, srazmeran je broju slobodnih dana u toku nedelje. Prosta jednačina, mož' da predvidiš sr*nje na kilometar. :p

Inače, ti znakovi su samo znakovi obaveštenja koje naši vozači ne ''fermaju'' 2%. Ima par komada na Pančevačkom mostu, pa ti auto/bus/kamion bez obzira na iste protutnji na 20cm od kormana. A ovako izgleda kad ti neko velikom brzinom prozuji pored/udari dok voziš bajs. Ko ne padne, taj sebi tefteri nov rođendan.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=puOXHOlBZqg[/youtube]
 
Ja sam ovo doživeo dva puta od motora i od putičkog automobila) i oba puta su vozači samo ubrzali i pobegli.
Ovaj je imao ludu sreću... a i kameru.
A lepo se vide znaci, i pre i posle raskrsnice, da je desna traka za autobuse i bicikliste.
Ovaj vozač autobusa može debelo da odgovara po više osnova.
 
DusanBG":rxvr5c32 je napisao(la):
Nema više znaka na početku nasipa. ..
dokle vise :(

Obeležavanje teritorija

Idete u šetnju i vaš pas diže nogu gde god stigne? To je zbog toga što pas oseća nešto novo u njegovom okruženju. Možda je tuda prošao pas koji ovde nikada nije bio. Vaš pas želi da se zna kako je to njegova teritorija, i želi da se oseća prijatno i opušteno u svom okruženju.
Ako vaš pas odjednom obeležava teritoriju i unutar doma, moguće je da to čini radi neke vrste novog stresa ili anksioznosti. Mnogi vlasnici pasa ovo dožive kada u kuću stigne novi pas ili vlasnica rodi bebu.
Tom psu to stvara stres, pa on na njega reaguje mokrenjem i obeležavanjem svoje teritorije. Njegov miris daje mu utehu, pa to on čini iz osećaja olakšanja. Postepeno ga upoznajte s novim stvarima koje unosite u kuću, posebno ako je reč o novoj životinji.
:mrgreen:
mora da sam omasio temu , ili mozda i nisam :lool: :laugh: :lool:
 
Znak stoji na svom mestu.
Metalni je i na poleđini ima oznaku "Beograd puta".
 
relja":27ff98id je napisao(la):
Znak stoji na svom mestu.
Metalni je i na poleđini ima oznaku "Beograd puta".
Hvala na ispravnoj informaciji,
plus 1 :D
ponekad i jedna mala kap ume da prelije...
 
Значи поставили су знак поново.
Као што рекох на претходној страни знакове поставља "Београд пут", а по налогу градског Секретаријата за саобраћај.
 
relja":3hlrq5e2 je napisao(la):
Znak stoji na svom mestu.
Metalni je i na poleđini ima oznaku "Beograd puta".

Onda su ga ekspres vratili posto ga u nedelju popodne nije bilo.

Inace, nista mi iz sekretarijata jos nisu odgovorili otkud ovaj znak tu.
 
Ma OK, ne sporim da su ga skinuli.
Znak je pogrešan, i sporno je to što je pre toga bio postavjen znak za zabranjeno kretanje vozila (kao što je stajao i decenijama) koji je dva puta rušen, a sada stoji znak koji implicira da je dozvoljeno kretanje vozila.
Da li je Sekretarijat za saobraćaj u međuvremenu promenio namenu puta po nasipu i po kom osnovu?
 
Relja, pa to sam im i pisao da provere, da vidimo zasto je neko stavio ovaj znak umesto znaka zabrane kretanja koji je ranije bio. Jedino sto sam im pustio mejl, da vidimo da li odgovaraju ovako, sa ostalim sluzbama sam imao srece sa ovakvim upitima, citaj odgovorili su :) po drugim temama naravno

Nadam se da cu uspeti ovaih dana ponovo na neko rektreativno trcanje, pa cu da proverim kako stoji, samo kisa da ne smori.
 
Juce sam ubacio malo rekreacije, uglavnom stvarno ponovo postavili znak kao sto rece Relja. Ovo je bilo najekspresnije vracanje znaka koje se desilo u Srbiji, osim ako sam Beogradput nije isti uklanjao da nesto uradi u medjuvremenu.
 
IMAG0246_zps059f6a9e.jpg


Nedostaje tekst: biciklisti, nastavljate na sopstvenu odgovornost.
 
Malo slika sa reke. Gradnja se nastavlja, doduse smanjenim intezitetom. Valjda vise nema mesta :) Lokacija- dalekovod


 
Bole, cekamo da ociste ono sume sto je ostalo.

Uglavnom nasip izgleda mnogo jadnije ove godine posto je proredjen sumski pojas, cak se i sa setalista uz blokove jasno vidi da vise nije ista suma. Na stranu sto se vide gradnje stila kaludjerica, gde su odradjeni sivi radovi u delu najblize blokovima.
 
Potpredsednica Vlade, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je da će nelegalni objekat Ljubiše Buhe Čumeta sagrađen u Surčinu biti srušen.
Grad je doneo rešenje da se odbija legalizacija i sada se čeka žalba pa konačno rešenje i ako bude rešeno kao u prvostepenom postupku objekat će biti srušen, rekla je Mihajlović novinarima u pauzi razgovora sa građanima u Skupštini grada Beograda, nastavljajući tu praksu započetu još dok je bila na čelu prethodnog ministarstva.
Ona je podsetila da u Srbiji ima 1,5 milion bespravnih objekata, među njima nemali broj zgrada, hotela a da nikada nije izašla inspekcija i zahtevi nisu rešavani godinama.
- Ovu praksu ćemo sigurno prekinuti – rekla je ona i istakla da će od grada tražiti obrazloženje ako u međuvremenu donese drugačije rešenje, vezano za nelegalni Buhin objekat.
http://www.gradjevinarstvo.rs/VestDetal ... stid=10202
 
Zuma":31iflo5e je napisao(la):
Spominje se još jedan argument protiv gradnje na ovakvim mestima. Otežano isušivanje nasipa posle većih nivoa vode.
A 'de ce ribe da se mreste? :lool:

Expert mora je Kostunicin rodjak, niko ga nije obavestio da su kubici tu odvajkada.

Bolenbgd, pogresna slika na sajtu sa koga si preneo vest. Mislila je na bolnicu u Surcinu a ne na zamkoliku sojenicu.
 
Nevenkovicu, idi se mresti sa Jelenom Trivan, dve sojenice uzvodno od tebe!
 
Bolenbgd, mrest nikada ne odbijam ali, zaimeboga, imas li nesto bolje u ponudi?

Blevarac, ima li koji novi dopis, raspis, zapis, molba, podnesak, prijava, slabo se nesto hvalis u zadnje vreme... :lool:
 
kamioni razvaljuju nasip i dalje, Nevenkovici i slicni dalje grade, jos malo pa nece ostati nista.

img20140928181019693hdr.jpg


img20140928181206481hdr.jpg


da, znaka nema, cini mi se da niko nije pomenuo. Ionako je suvisan...
 
Vrh