Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

Лепо речено Матаковићу, имаш укњижен први плусићћћ.
Да што каже Директор, слике обавезно, посебно око Јојкића :)

direktor":z9bt8uob je napisao(la):
Moze koja slika kad budes sledeci put plovio

Naravno.

Гага":z9bt8uob je napisao(la):
Лепо речено Матаковићу, имаш укњижен први плусићћћ.
Да што каже Директор, слике обавезно, посебно око Јојкића :)

Hvala. Biće fotki i Jojkića.

Ako nekoga zanima, može da bacioko i na neke drugačije fotografije Beograda na mom DeviantArt profilu. :)

http://matakovic.deviantart.com/

Bolje vas nasao.
Evo nekih novijih slika(ovih dana nastalih

Seca sume se nastavlja.
IMG336.jpg

Drug Kauboj je napravio profi put u nasipu kao prilaz svom carstvu.
Inace pored objekta koji je gotov, sazidan u modernom stilu, sad pravi veliki plato za sta mu zemlju potrebnu za taj poduhvat dovoze dvoosovinski kiperi dva (ovih godina popularna) putarska preduzeca.

IMG339.jpg

A onda ce biti frka par dan u stilu tresla se gora rodio se mis

astrodule":287i78gt je napisao(la):
I tako će jedne godine da popusti nasip...
Kaubojskoj zemlji ne treba nasip, bolje je posecivati poplavljena podrucja i sazaljevati slucaj.
Ovde je pored nasipa u pitanju i suma i voda, ali sta ce nama to , mi smo nebeski narod :evil:

disperzi":1sogut7s je napisao(la):
Drug Kauboj je napravio profi put u nasipu kao prilaz svom carstvu.
Inace pored objekta koji je gotov, sazidan u modernom stilu, sad pravi veliki plato za sta mu zemlju potrebnu za taj poduhvat dovoze dvoosovinski kiperi dva (ovih godina popularna) putarska preduzeca.

IMG339.jpg

Dakle ovo je neverovatno, pitao sam se gdde se oni silni kiperi istovaraju, ali ovo je ludilo. Dakle, oni javno zatrpavaju deo korita reke koje bude poplavljeno kada su visoke vode. Ja nisam strucan, ali ovako se i zatvara deo celokupnog korita prakticno preprekom, doduse samo u periodu najvisih voda koje imamo jedno u 10tak godina.

Ja zaista ne znam cemu sluze Srbijavode i Beograd vode kada ovakvo divljastvo dozvoljavaju, seku se redom cak i planski sadjene topole u zadnjih deset godina. Ove starije koje cine postojecu sumu su pak zasadjene pre vise decenija, ali sada se seku i novo drvece...

Ali zato Stanija izbacila novu sliku na twiteru! odoh odmah, eto vesti!!!

Prosledio sam mejl pritužbe i na srbijavode i beogradvode mislim da bi trebalo da ih bombardujemo prijavama za ovo kranje bahato postupanje! Nadam se da me disperzi nece tuzi sto sam prosledio njegove slike :)

Ovo tek sada vidim.
Pa to nije normalno, potpuno ludilo!

Čovek pregrađuje reku, i nikom ništa.
Mada, ima ti jedna caka - ovim nasipom je doveo u opasnost sve "posede" koji se nalaze uzvodno....

DusanBG":2qhcgc8t je napisao(la):
Prosledio sam mejl pritužbe i na srbijavode i beogradvode mislim da bi trebalo da ih bombardujemo prijavama za ovo kranje bahato postupanje! Nadam se da me disperzi nece tuzi sto sam prosledio njegove slike :)

:lol: bez brige budi, samo ih rokaj, jedino nam to ostaje.
Priobalje zajedno sa sumom trebalo bi da je u nadleznosti JP Beogradvoda, oni i daju dozvole za to ludilo od gradnje.
Ostalo je mesta mozda jos malo tamo kod Jakova, Progara,(navali narode) i kako se uzurpira u praksi, nadjes zgodno mesto za svoj buduci posed, dovedes nekog lika iz Beogradvoda, on lupi kocice da je to rezervisano(naravno plati se i njemu i firmi) i svi zadovoljni...gradnja moze da pocne.

Sutra postavljam svjeze slike necete vjerovati koga sam tamo ulovio

dsc08367.jpg

sretoh ove samo su se provozali
dsc08368.jpg

prave se nove podloge
dsc08369.jpg

dsc08371.jpg

dsc08372.jpg

dsc08373.jpg

Cuj smo su se provozali, pa ni oni nemaju sta da traze na putu zabranjenom za prolaz ako ne idu po nekoj prijavi,a sumnjam da oni i tada imaju to pravo.

A ovo sto se radi ovog proleća pored nasipa je strahota, do sada su bar kao skrivali nešto, a sada redom ruše seku, prosto ne verujem. Pa oni će zaista još malo da unište čitavu obalu, a onda verovatno takvu i da je napuste, st***.

direktor":2pcyaawh je napisao(la):
....
prave se nove podloge
...
dsc08371.jpg

...

Koliko mogu da primetim, ovaj em što šregrađuje reku, em što pravi put kroz stubove dalekovoda.
Ne, bahatost i divljaštvo nemaju granicu.

Ovo nasipanje ispod delekovoda je otprilike stalo, ali je imalo nameru kao onaj kauboj 2km dalje sto je uradio.
Ovome nema granice, sad ce sva zemlja i sut koji se kopa u gradu umesto na deponiju Vinca( gde po nekoj gradskoj uredbi svaki iskop treba da ide), ovi kauboji ce da istovaruju ispred nasipa i da nivelisu svoje posede.

Ovo moze da se spreci samo nekom geriskom borbom nas i njih, da izadjemo na nasip i da pitamo kamion : "Kuda?" , pa neka dodje gazda-kauboj nek puca u nas... :gobb:

Suma sumarum:

1. nelegalno zaposedanje /krađa/ zemljišta,
2. nelegalno građenje objekata i puteva na tom zemljištu,
3. nelegalno korišćenje materijalnih izvora za gradnju,
4. nelegalno prisvajanje obale reke i zabrana pristupa drugima (onemogucen pristup obali reke)
5. krčenje šumskog pojasa između nasipa i reke (koji ima odbrabenu ulogu u smislu sprečavanja urušavanja zemljišnog nasipa),
6. oštećenje puta na nasipu,
7. kršenje zabrane kretanja vozilima po nasipnom putu osim za vozila posebne službe,
8. krađa vode i struje,
9. problem septičkih jama i otpada
10. nepropisno drzanje pasa koji napadaju prolaznike, pesake i bicikliste
11. prodaja ilegalno sagradjenih objekata
12. protivzakonito prisvajanje i imenovanje - davanje nekakvih naziva tipa Jocina ada, Marincova…, Atelje 212, restoran 3 kotlica…

KAKO SPREČITI OVO DIVLJANJE I KAKO NATERATI ORGANE VLASTI DA RADE SVOJ POSAO?

13. Rušenje saobraćajnih znakova

Vrh