Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

VESTI
|19.11.2015.
Zakon pomaže Vlastimiru, Nadi, a možda i Tomislavu Nikoliću?

Oštra polemika u parlamentu oko amandmana podnetih na Zakon kojim će milion i po nelegalnih objekta u Srbiji biti legalizovano. Od ukupno 200 amandmana, čak 30 odsto podneto je na jedan član - član 5 u kome se nelegalne vikendice izuzimaju iz zakona.

Opozicija taj član naziva "Nikolić - Bačević" član, audirajući na vikendice predsednika države i trenutnog amabasadora u Kini.

skupstina.jpg

http://rs.n1info.com/a110752/Vesti/Opoz ... icama.html

Bulevarac":hb8bcipi je napisao(la):
...

Evo satelitskog snimka iz Aprila 2007
To je deo od Šljunkare, u dužini od oko 1km (početak nasipa, kod tramvajske okretnice).
Na snimku ja ne uočavam nijedan nelegalan objekat.
...

OK to što se na snimku ne vide nelegalni objekti, ja sam rekao da su betonski stubovi za sojenice na ravnomernim rastojanjima postavljeni ranije.
Jeste da je gradnja ekslodirala u vreme koje sti spominješ, ali na već ranije pripremljenim stubovima. Neko je to još ranije premerio, izdelio i postavio te tipske stubove.

Znam, vozio sam bicikl nasipom tih godina...

Nikolić: Grehota da zbog vikendica mojih sinova ruše druge

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da, ukoliko zakon to predviđa, treba srušiti vikendice njegovih sinova, ali je zamolio da se rušenje zaustavi posle njih.

"Ne znam da li može po zakonu. Ali, ako je zakon napravljen tako da budu srušene, grehota je da se zbog njih (vikendica mojih sinova) poruše kuće hiljada ljudi. Možda im je to jedina imovina u životu. Meni nije", rekao je Nikolić za dnevni list Kurir.

Nikolic

http://rs.n1info.com/a111573/Vesti/Tomi ... inova.html

Koji je on komplet id***, pa on se sprda sa drzavom koju vodi...

Kao da neko njegove izjave uopšte konstatuje. Mislim da su i njegovi ljudi svesni da je on potpuno nebitna figura.

Poslato sa telefona

Oni koji su ga glasali neka ga hvale i tapšu po ramenu. Nemojte mi reći da ste očekivali elokventnog predsednika kad ste zaokruživali to ime. Od toga se pita ne pravi...

Vozni park, onih kojima je ovo možda jedina imovina, po Tomi...

x4TmWLY.jpg

astrodule":btyyuamw je napisao(la):
Kao da neko njegove izjave uopšte konstatuje. Mislim da su i njegovi ljudi svesni da je on potpuno nebitna figura.

Poslato sa telefona
O ovome možemo da diskutujemo. Meni deluje da je on trenutno jedina prava opozicija vučiću.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

PISMO SUMNJE Tomislav Nikolić obratio se Zorani Mihajlović i Maji Gojković

B.Jelovac | 29. 11. 2015. - 15:15h

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas pisma ministarki građevinarstva Zorani Mihajlović i predsednici Skupštine Maji Gojković u kojima je izneo sumnje u ustavnost Zakona o ozakonjenju objekata i izmenama Zakona o državnom prenosu i katastru.

223191_1906350217nikolicfotomarkodjuricaf_f.jpg

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/61015 ... i-Gojkovic

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1079347

"Nismo znali da ne sme, sami ćemo da rušimo"

Beograd -- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da će sa sinovima srušiti vikendice na Savi, ako je to potrebno da bi država bila zadovoljna.
Izvor: B92 nedelja, 27.12.2015. | 20:37

Mnogo buke je podigao i Zakon o ozakonjenju, za koji Nikolić sumnja da je u skladu sa Ustavom, ali ga je ipak potpisao.

“Mislim da će mnogo ljudi tražiti pravdu pred Ustavnim sudom zbog tog zakona koji je zahvatio odnose koji postoje 20,30 godina i nastavak je zakona koji na potpuno drugačiji način regulišu materiju. Taj zakon je išao na ruku vlasnicima ogromnih građevinskih objekata namenjenih tržištu, koji su bez građevinske dozvole građeni i koje su potom kupci morali sami da legalizuju. Time smo ozakonili divlju situaciju na tržištu“, istakao je Nikolić.

Taj zakon je dovođen u vezu i sa vikendicama koje poseduju njegovi sinovi.

“Ti objekti su u postupku legalizacije osam godina. Mogu sutra da budu srušeni, vama je to i dalje tema, a zašto bih ja rizikovao da bude tema jer nisam potpisao, evo, neka bude tema zato što sam potpisao i lišio zaštite ta dva objekta. Mi smo ušli u prašumu u šut, otpad sa Novog Beograda, mi smo to upristojili, uljudili, uredili, nismo znali da ne sme da se gradi, kao i stotine hiljada ljudi koji su gradili jer država nije znala gde šta može da se gradi. Ako država zna, onda će da kaže, ovde na obalama nije dozvoljena gradnja, izdavaće se dozvole za rušenje. Ne volim da mi drugi ruši ono što sam zidao, mi ćemo ciglu po ciglu da sklonimo, samo bih voleo da mi traže da vratim u pređašnje stanje, da navezem šuta i loma, da liči na katakombe posle bombardovanja Beograda i onda bi država bila zadovoljna“, naveo je Nikolić.

Nikolić je Zakon o prodaji državne imovine vratio u Narodnu skupštinu i ističe da je neustavnost tog pravnog akta bila očigledna.

“Nisam bio motivisan time da će neko biti oštećen ako zakon ne prođe, razmišljao sam o tome da li su svi građani Srbije u istoj poziciji. Zbog toga sam bio ubeđen da zakon nije u skladu sa Ustavom i u kratkom obrazloženju sam to predočio. Narodna skupština je mogla da odluči kako god hoće“, kazao je Nikolić.
....

i još jednom

Mi smo ušli u prašumu u šut, otpad sa Novog Beograda, mi smo to upristojili, uljudili, uredili, nismo znali da ne sme da se gradi, kao i stotine hiljada ljudi koji su gradili jer država nije znala gde šta može da se gradi. Ako država zna, onda će da kaže, ovde na obalama nije dozvoljena gradnja, izdavaće se dozvole za rušenje.

Ovo "vidjenje" je veoma interesantno.
Oni nisu videli uređeni nasip, reni bunare i uređene staze koje ih povezuju, drveće koje sprečava eroziju podno nasipa, već "prašumu" (i nekekav šut, otpad???), nisu znali da podno nasipa ne sme da se gradi (eeeej????) i onda su oni to "upristojili, uljudili, uredili" sa svojim vikendicama i ogradama...

Au.... :shock:
Predsednik.

Pa to je priprosta seljacko grobarska neskolovana logika [izvinjavam se stnovnicima sela ]

Научио човек како се лепо копа рака, па да среди и ово.

Наравно. Не знам да ико данас сељачина повезује са становницима села.

Njemu je šuma i rečni nanosi šut i lom.

A upravo suprotno, za izgradnju tih silnih vikendica su kamionima dovezene hiljade kubika šuta i zemljišta sa bog zna kojih lokacija i izručene iznad reni bunara. Dobro nije ni Sava bajno čista bila i bez ovoga, ali je istina da su neimari koji su izgradili ove vikendice naneli ogromnu štetu ekosistemu u ovom delu priobalja i značajno izmenili njegov prethodni izgled.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=364641#p364641:3rlcm2sa je napisao(la):
DusanBG » 28 Dec 2015 10:47 am[/url]":3rlcm2sa]Njemu je šuma i rečni nanosi šut i lom.

A upravo suprotno, za izgradnju tih silnih vikendica su kamionima dovezene hiljade kubika šuta i zemljišta sa bog zna kojih lokacija i izručene iznad reni bunara. Dobro nije ni Sava bajno čista bila i bez ovoga, ali je istina da su neimari koji su izgradili ove vikendice naneli ogromnu štetu ekosistemu u ovom delu priobalja i značajno izmenili njegov prethodni izgled.

Gnusna je laž da je tamo bilo šuta i đubreta, pre nego što su oni oteli nasip! Do 2007 godine, tamo je bila priroda, drveće i Zasavica, ali su oni onda odlučili da poseku drveće, zatrpaju Zasavicu i dovuku hilljade tona šuta, da bi onda na tom šutu sazidali svoje nelegalne vikendice, ogradili reku i onemogućili pristup Savi svakome ko ne pripada tom kriminalnom miljeu!

Kad udjete u profil na fbu ovog bi.... kao onih koji ga porzavaju sve ce vam biti jasno, bilde bez mozga.

Dodaću da se na fotografiji vidi i postolje od rampe koja je tu nekada stajala, odvaljeno i gurnuto niz nasip.

Vrh