Šta je novo?

Savski nasip - nelegalna gradnja na levoj obali Save

http://rs.n1info.com/a134260/Vesti/Golf ... njaju.html

Значи централни проблем је загађење водоизворишта.
Занимљиво с обзиром да су с друге стране викендице синова мастера од казана и друге бахате багре које изгледа не загађују водоизвориште.

Нема никакве везе са водоизвориштима. Блиц и балкански ЦНН (Н1) се упецали на опозиционо трачарење-измишљање пред изборе.

Град није донео одлуку о измештању голф терена са Аде, спремни смо на договор
петак, 12.02.2016. у 22:06
http://www.politika.rs/scc/clanak/34908 ... na-dogovor

По чему је то текст Политике другачији од оног са Н1? Само су обрнули редослед који пише.

Postavljene rampe na Savskom nasipu, ali su ih vozači vikendica podigli i nastavili da voze. Očekujemo reakciju Vodne inspekcije i dolazak policijske patrole! A tu je i znak zabrane saobraćaja! Ne odustajemo! :gobb:

x0OmvLL.jpg

Čuvar je tu sve vreme koliko ja znam, živi u kući na početku nasipa. Rampe moraju da budu pod ključem, (trenutno nisu, i podnete su prijave da se ustanovi zašto nisu pod ključem), mada su tek danas rampe postavljene.
Neki ljudi iz Kritične mase, ali i neki drugi su se zbilja založili da isteramo ovo na svetlo i jasno ukažemo na sve one korumpirane službe koje ne poštuju zakon, zarad interesa povlašćenih i bahatih pojedinaca za koje zakoni ove države ne važe.
Njihovim trudom su danas rampe postavljene!
Nadam se da će se još ljudi uključiti u akciju oko Savskog nasipa, jer je to jedini način da nešto promenimo na bolje. :gobb:

На крају ће рампа да буде ту за све осим за власнике дивљих викендица.

A i moraće da stoji dodatna oznaka ispod znaka - "osim za odabrane".

Mada, nešto verujem da će da bude oznaka "osim za vlasnike vikendica i njihove goste" i time će znak i cela akcija izgubiti smisao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=372149#p372149:1d6ou0xv je napisao(la):
relja » 18 Feb 2016 03:45 pm[/url]":1d6ou0xv]На крају ће рампа да буде ту за све осим за власнике дивљих викендица.

Upravo tako. Relja. Pa na sam nasip se moze izaci na jos dva nacina, jesu duzi ali ne sprecavaju sustinski izlazak na nasip.

Svaka cast za trud, ali ovuda sada ni biciklisti ne mogu da prodju..
Resenje nije rampa, resenje je buldozer i rusiti sve do jedne jedine kuce. Na tome insistirati. Sve ispod toga je samo kompromis.

Opa kakva novost ja rampi dajem 5 dana maks trajanja ako se nestavi kamera i javni link
A znaku dajem 48 h
A mogao bi da stavim katanac i izgubim kljuc
Plus da iz prikrajka fotkam

Kako ne mogu biciklisti da prođu, svakako ih rampa na sprečava da je zaobiđu.
Na početku nasipa je postavljeno solarno osvetljenje, prilikom kupovine, nadležni su naveli su da je razlog za postavljanje solarnog svetla, osvetljavanje PEŠAČKE staze, te veća sigurnost PEŠAKA. Po tome, tamo je odavno pešačka staza, koju niko nije pravilno obeležio, da bi ovi lakše krali.
Osim ove rampe, postavljaće se i ostale koje su srušene, a srušeno ih je više komada, odnosna na svakom izlazu na nasip MORA da postoji rampa.
Većina vozila onda neće moći da priđe reci kolima, osim ukoliko ne polome rampu.
Obzirom da je nasip javno dobro, od specijalne važnosti, policija mora da podnese KRIVIČNU prijavu protiv NN lica, i pokrene istragu.
Do sada policija to nije uradila na ovom delu Savskog nasipa, iako je za isto delo na nekim drugim nasipima podnosila krivične prijave protiv NN lica, a država sanirala štetu.
Direktor bi to trebalo bolje da zna, kako zakon nalaže da se postupa u ovakvim situacijama.

Ja bih tu stavio dvojicu cika sa po dva kalasnjikova i grudobrane od vreca sa pjeskom poslije treceg stoj ili pucam

@Bulevarac - osvetljenje manje više, neg što je postavljena tabla sa nacrtanom trasom biciklističke rute... a onda znak zabranjeno za sva vozila - pa i za bicikle, ako ćemo bukvalno... ali kav znak su stavljali i na drugim prilazima nasipu iz blokova - iako je na vrhu nasipa obeležena staza za bicikliste :roll: Ne znaju šta znači koji znak....

@Direktor - pa tako je od prilike i bilo i tokom bombardovanja 1999. Nekih kilometar-dva od bloka 45 prema Ostružnici je stajao crni Mercedesov džip sa ljudima bez oznaka u američkim woodland uniformama koji su ljubazno vraćali nazad šetače...kapiram da su bili rezervisti MUP sa dobrom vezom...

Sinoć je kod Ivanovića bilo lep prilog marka žvaka o stanju na nasipu i izgrađenim vikendicama. Možda su propustili da jasno pomenu da je ovo stanje skorije, a ne poslednjih 30 godina (mada se sadaoduži već na 7-8 sa stalnim pogoršanjem).
ako neko ima pristup youtube kanalima (ja ne ovde na poslu :) može da okači verujem da ima na njihovom kanalu prilog.

Hoćeš da prebacim na Vimeo, pa da možete da gledate na poslu kada već YouTube nedozvoljavaju?

Svaka čast što su postavili rampu, samo što kasnimo sa postavljanjem otprilike 30 godina.

ne znam da li mi i to radi ovde :) pogledaću kući bez brige :)

Što se tiče rampe, taj deo mi je i žao što nisu naglasili - rampa je tu zapravo od pamtiveka, ali je stajala porušena neko vreme, a zadnjih par godina joj se zapravno nije ni video trag. I ranije kada je neko spusti, neko drugi je digne i tako. Ali i pored toga do 2010-2012 saobraćaj na nasipu je bio u najmanju ruku ograničen, auto na pola sata - sat koliko sam ja mogao da primetim, ali od procvata kućica je postala magistrala.

Rapma stoji stalno podignuta zato što je u nosač tega postavljeno nekoliko teških betonskih blokova, tako da nije jednostavno spustiti je.

Dzabe Relja pricas, kada to nije resenje. I da je spuste, blokiraju i bicikliste, a kolima se moze doci i iz pravca surcina, preko livade... Jeste duze ali nije neizvodljivo.

@Dusan BG mozes li mi reci u kojoj epizodi je bio prilog da pogledam?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=372149#p372149:2b409pt9 je napisao(la):
relja » 18 Feb 2016 03:45 pm[/url]":2b409pt9]На крају ће рампа да буде ту за све осим за власнике дивљих викендица.

Sa velikim, velikim zadovoljstvom moram da napišem da nisam bio u pravu :D

:kk:

http://www.telegraf.rs/vesti/beogra...di-ne-mogu-do-svojih-splavova-i-sojenica-foto

RAT ZBOG RAMPE NA SAVI: Niko ne zna ko je postavio, ljudi ne mogu do svojih splavova i sojenica

Zbog rampe koja je postavljena na nasipu u Bloku 45 na Novom Beogradu, ljudi nisu u mogućnosti da priđu svojim objektima na reci, a niko ne zna zbog čega je ona postavljena, niti kada će biti uklonjena. Nadležni ćute, vlasnici objekata najavljuju - RAT!

Nekoliko hiljada vlasnika splavova, sojenica i objekata za odmor i rekreaciju na novobeogradskoj strani Save od danas je onemogućeno da koristi svoje objekte, jer je jedini pristupni put blokiran rampom, za koju niko još uvek ne zna s kojim ciljem je postavljena. Redakcija Telegrafa je pokušala da dobije zvaničan odgovor preko nekoliko državnih institucija (“Beograd vode”, Direkcija za puteve, Sekretarijat za saobraćaj), ali je za sada ostala uskraćena za odgovore, a ljudi koji u ovom delu grada na reci Savi imaju splavove i sojenice trenutno mogu da dođu do svojih objekata (koji se prostiru na gotovo 7 kilometara obale) da dođu isključivo peške.

Pre nekoliko dana, na nasipu u novobeogradskom Bloku 45, pojavili su se radnici koji su montirali rampu, betonsku osnovu i saobraćajni znak, ali koji nisu želeli da kažu ko je izdao nalog za njeno postavljanje. Rampa je danas i zvanično spuštena, a “okićena” je i znakom da je zabranjen prolaz svima osim prevoznika JVP “Beograd vode”, VDP “Galovica”, JVP “Srbijavode” i JKP “B.V.K.”.

– Niko ne zna ko je i zašto zatvorio jedini put kojim možemo da dođemo do naših splavova i sojenica za koje uredno plaćamo dažbine državi, Beograd vodama, Kapetaniji, kaže za Telegraf jedan od vlasnika, koji je insistirao na anonimnosti, i dodaje:

– Pojavile su se priče da su put zatvorili zbog kamiona, koji bahatim pojedincima vuku tone i tone zemlje, da su zatvorili zbog biciklista, zbog ko zna čega, ali nam niko to nije potvrdio. Ako je zbog kamiona, onda svi mi vlasnici splavova i sojenica to podržavamo, ali samo kada nama odozvole prolaz. U svakom slučaju, nama koji imamo zvanične objekte prijavljene u Beograd vodama, moraće da daju nekakve propusnice, jer u suprotnom može da nastane – ozbiljan RAT, kaže jedan od nekoliko hiljada vlasnika objekata na Savi.

Ono što je najinteresantnije u priči je to što niko zvanično ne zna ko je doneo odluku da se ovaj put zatvori za saobraćaj. Krivica se svaljuje s jedne na druge, a na kraju niko ne zna odgovor.

Poruceno novinarstvo, jedina stvar gora od lopova i kriminalaca.

Ono što je najinteresantnije u priči je to što niko zvanično ne zna ko je doneo odluku da se ovaj put zatvori za saobraćaj. Krivica se svaljuje s jedne na druge, a na kraju niko ne zna odgovor.

Valjda

Ono što je najinteresantnije u priči je to što niko zvanično ne zna ko je doneo odluku da podno nasipa u zaštićenom pojasu mogu da se grade sojenice i vikendice, iznad Reni bunara, nasipa zemlja i šut, seče šuma. Krivica se svaljuje s jedne na druge, a na kraju niko ne zna odgovor.

?

U svakom slučaju, nama koji imamo zvanične objekte prijavljene u Beograd vodama, moraće da daju nekakve propusnice, jer u suprotnom može da nastane – ozbiljan RAT, kaže jedan od nekoliko hiljada vlasnika objekata na Savi.

Pazi, ne preti krivičnim prijavama ili tužbama zbog ometanja prilaza i pristupa njegovom "posedu", uzrurpaciju puta, nego odmah - RAT, i to preko tabloida!
Divalj čovek, vidi se.

Vrh