Pozdrav svima,
Detaljno sam procitao temu i razne korisne informacija saznao i hvala vam na tome.Niko ne spominje moguce izbijanje vrata u mesto prozora na spoljnjem zidu...
Dobar deo detinjstva sam proveo u cetvorospratnici i odrastao u 45-om bloku.Sad kao "veliki" sam nasledio taj stan i planiram da ga detaljno renoviram jer planiram tu da ostanem i osnujem porodicu.
Verovatno ce mnogi reci "a pa odrastao si tu zato ti se i svidja,svaki ciga hvali svoga konja,itd...", ali taj osecaj mira,tisine,to prostranstvo,puno sportskih terena i drugi vidovi rekreacije,setaliste...osecaj k'o da niste u gradu a opet jeste je po meni nesto jedinstveno u blokovima i zbog toga ne planiram da se selim i da prodam stan.
Da se vratim renoviranju,posto je stan na prvom spratu planiram da veliku sobu produzim na terasu i da je prepolovim.Jedana prostorija,ciju polovinu cini bivsa terasa, bude spavaca soba koja bi imala prozore i dobro osvetljena,i druga koja bi bila dnevna soba koja zbog pregradjivanja gubi izvor dnevnog svetla.Mnogi zbog toga izbijaju prozor i tako resavaju problem...(spomenuto vec u gornjim postovima)
E sad,cudi me zasto niko ko ima stanove na prvom spratu se nije dosetio da u mesto prozora stavi balkonsko krilo koje bi ujedno bilo izvor svetla a sa druge strane omogucavalo da se izadje na krov garaze gde moze da se namesti recimo mali boravak na otvorenom i da se na taj nacin nadomesti gubitak terase.Naravno uz dogovor vlasnika garaza sto se podrazumeva.To je moja neka ideja i zamisao koju sam prosle godine video samo na jednoj garazi da je covek uradio u 70-om bloku.
Mislim da je neiskoriscen potencijal raja bar za te vlasnike tih stanova.