Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Perla ce se izgleda nalaziti pored Terasa prema kuli a blize promenadi tacno na onom privremenom parkingu.
 
Na drugom forumu sam procitao da nece biti samo jedna ovakva zgrada, nego 4. Jel zna neko da li je to istina?
 
Ja sam mislio da je onaj položaj okačen na sajt neka škrabotina (ne bi im bio prvi put, brljali su i za Kvartet i Elements zgrade), ali sad kad sam video ovaj okrugli aneks, i rendere malo bolje, rekao bih da nije brljotina, već da je vrlo tačan, i da će 3. zgrada doći između Perle i Terasa, a da će biti spojena sa ovim okruglim Apple Store aneksom mostićima. Malo sam crtao preko njihovog materijala da bude jasnije.
Terraces zgrada je plava, crveno je perla, žuto je bezimena 3. zgrada, aneks je ljubičast. Svetlozeleno je ovo što se vidi na jednom od rendera da je pored, ali naravno, kao i uvek, ništa na renderu što nije i na prodaju nije garantovano da će tako i da ostane.

Screenshot 2022-06-16 230945.png

Na ovom renderu se vidi ćošak perle, dobar deo 3. zgrade, a ovo levo je obeleženo svetlo zeleno. Ovaj render u stvari dođe pogled koji će stanari Arkadije imati kada se ovo završi. Na onom drugom renderu gde se lepo vidi kružni aneks se vidi i jedan od mostića koji ga spaja sa zgradama.
33.png
 
Савски амфитеатар, БнВ

Постављена је цела основна конструкција за пасарелу између ТЦ и Куле:





Још нисам чуо разложно објашњење зашто у Вилсоновом булевару уместо семафорских раскрсница нису направљени кружни токови:























 
Још нисам чуо разложно објашњење зашто у Вилсоновом булевару уместо семафорских раскрсница нису направљени кружни токови:
Sa ovim profilom saobraćajnice zauzimaju više vrednog zemljišta a i nisu baš praktični za pešačke prelaze. Takođe praksa je da se kružni tokovi postavljaju na ukrštanju minimum tri, poželjno četiri i više podjednako opterećena pravca.
 
ovi sifonjeri naknadnom revizijom mogu da se osavremene spoljnim modernim asamblazom na fasadi, i to ne bi trebalo da bude skupo..... slicno kao nordeus zgrada.....
 
Super.
A, gde će da bude vrtić, škola, dom zdravlja , policajski establišment , crkva i pijaca ? U kojim aneksima , tačno ?
 
Zakoni tržišta su čudo. Ono što je tržište najviše tražilo je i useljeno. Radi se o onim ustanovama zdravstvene zaštite u kojima investirajući u sebe možete da se upodobite da vaš portir na ulazu u stambeni deo Kule ne vrati jer su vam bore preduboke, a usne nedovoljno istaknute, jer niste vodili računa o sebi.
 
Iščupano sa sajta: BW Perla i buduća bezimena treća zgrada. Imam utisak da je ovde BW Terraces bio iznenađujući hit u prodaji, pa su dodali ove 2 zgrade - to kažem jer bi mi bilo logično da je ovaj okrugli aneks na sredini, da je spojen sa sve 3 zgrade, i da se sve malo bolje gađa - da su od starta planirali ceo kompleks. Nego prošlo super u prodaji, pa daj bre još 2 na isti fazon, odma'.
Bar su pošteno napisali "Future development" za parče zemlje pored, umesto da da se prave da tu neće biti ničega, ne bi li lakše prodali stanove.

image-1655891027-7965.jpg
image-1655891027-7966.jpg

Screenshot 2022-06-22 202051.png
 
Poslednja izmena:
Савски амфитеатар - БнВ

Овде, уз Булевар, недалеко од улаза у ТЦ, подлога се издигла (или спустила) и пореметила плоче:


(у другом плану - прави се надстрешница изнад главног улаза у ТЦ с уличне стране)


Пасарела се с ове стране, на споју с Кулом, шири; та обострано заобљено уливање је веома успело решење:







Спојеви обале и будућег мостића над реком, и пролази испод њега као делови доњег нивоа Шеталишта, добијају облик:












Кула без хоризонталног дела би била неуравнотежена солитерчина: овако је, заједно са спојем с ТЦ, искорак у архитектури Београда:







Јахтица на слици је застала крај понте да прими два путника:
 
Poslednja izmena:
Mogu da ti posaljem mail, mozda fingiraju, ne znam kojim trikovima se sluze...
Sokiran sam cenom, ocekivao sam max.4.5k ali ocigledno je terraces bio pun pogodak i jasu na tom talasu.
Mora i ovo ludilo da prodje.
 
Kako je moguce da BNV ovako gruva? Jel moguce da se niko nije setio ovoga da spusti Beograd na reke pre toga. :( Koji je ovo potez veka bio.
Niko do sada nije pomislio da moze da prekrsi sve zakone i izvuce se, ali ova vlast je pokazala da je sve moguce. Ti dobijes stan do reke, ja dobijem setaliste, ti i ja izgubimo svoj deo od nekoliko milijardi evra koje bi mogle tokom godina da se dobiju od ovog nepovoljnog dogovora sa Emiratima. Ali sta je tu je, nije sve crno. Ili sjajno kako bi ti rekao.
 
Nisi dobio šetalište već si ga faktički platio. Tačnije BNV fakturise sve radove na sopstvenom zemljištu i kompenzuje sa iznosom koji su trebali platiti za građevinsku dozvolu. I pored svega duguju veliki novac gradu, jer jednostavno nisu navikli bilo šta da plaćaju...
 
Zgrada ima 25 spratova i puštena je u prodaju jutros. To da je ostalo 3 stana je doslovno nemoguće
Njihova prodajna taktika je da stalno pustaju odredjen broj stanova. Nikada ne idu sa svim stanovima u cugu. Tako da prodaju sve dobre i sve losije pozicije pa puste sledeci segment stanova. Uglavnom vezuju za neke datume (14.02. ili 08.03...ili prosto odrede prodajne dane).

Tako da ako je neko pitao, neka saceka pa neka pita ponovo.
 
Bas tako i uobicajeno je da se tako radi. Na primer i Novi Dorcol projekat koristi identican sistem.
Pustaju grupu stanova u Perli na prodaju po 5700e a onda u zavisnosti kako se prodalo pustaju sledecu grupu stanova na 6000e i sve tako dok ne dodju do 7000e pred sam kraj izgradnje.
 
Vrh