Na ovom graničnom forumu mnogi uvek teže da sve podele u čisto dobro i čisto loše, čistu lepotu i čistu ružnoću i slične crno-bele podele i ekstreme. Ali ja mislim da u Beogradu ima mesta za sva tri arhitektonska stila sa ove slike iz Nemanjine. Samo ne ovako kako se radi i kako se radilo u zadnjih nekoliko decenija. Sve jedno do drugog, zbijeno i bez reda i plana.
I takođe mislim da je kulama i neboderima mesto na Novom Beogradu, ili bar u ravničarskim predelima Beograda. Ne na brdima i padinama. Zato na prethodnoj strani i pitah neke da li znaju šta je hidrofor, kad se već toliko oduševljavaju gradnjom u visinu. Ali naravno da su iskulirali jer ovde svako samo gura i tvrdi svoju priču, pa ako prođe, prođe. ako ne, nema veze, pokušaće se opet posle nekoliko meseci. I tako u krug.
P.S.
Kad kažem ''ima mesta za sva tri'' mislim da je u toku 80-100 godina bilo mesta i svrhe za sva tri stila, pa tako čak i za gradnju zgrada nalik ovoj zelenoj kuli, u nekom periodu 60ih i 70ih. Samo kažem, ne tako što će sve da se razbaca bilo gde, nego da se još tada znao neki red i smisao.