Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

gordon-ramsay-facepalm.gif
 
Koji horor. Predgradje azijskog grada se kod nas predstavlja kao ultra luksuz, koji je prekrio svojim gabaritima ceo dosadasnji grad.
Mentalno mi smo neka vrsta TUrske sa pocetka 19. veka. Tu smo stigli, tu smo i stali. Nas svet je svet Harema. Zato se tako i gradi. Azijski, brutalno.
Narod, onaj bogatiji deo, to voli i spreman je da plati 10000 E/m2 za to. Vecina ostalih masta.
 
Али ово пијачарско СНС препуцавање где се никад не дискредитује аргумент него се праве менталне заврзламе које служе да га потисну у други план неким ад хоминемом или скретањем са теме (чувено "а да ја вас нешто питам")

Дошљак може да живи у контејнеру и опет да константује да су ове зграде ружне и опет буде у праву. Естетика ових зграда нема апсолутно ништа заједничко са стамбеним питањем критичара (или било којом другом његовом карактеристиком). Ти да си у стању да подржиш контрааргумент (како су заправо лепе и добро испланиране као целина) не би морао да се хваташ за критику критичара или имплицирање како су људи просто превише сиромашни да виде лепоту овакве шангајске архитектуре у центру европске престонице

Невероватно је да још нисте научили да је форум као окружење (што виртуелно што уживо) по дизајну направљен за рационалне дискусије и да вам не успевају тактике са пијаце и да ћете сваки пут бити поклопљени
 
Ja sam pristalica BW i razmišljam da tamo kupim stan ali moram biti objektivan i reći da sam razočaran sa novim zgradama koje se završavaju.Sveukupan izgled deluje jeftino i nemaštovito. Još ako zgrade oko kule budu kao na skorašnjim renderima onda je to potpuno drugačija priča od one koja je bila na prvobitnim renderima gde je sve delovalo luksuznije i lepše.
 
Poslednja izmena:
Питање.
Зашто се сви нови београдски плочници клизају.
Пре пар недеља, поред оне плаве подморнице, било је клизаво у по бела дана. Јесте било хладно, али снег није падао данима. Стално се људи буне, када виде зјап између коцки, али без тог зјапа, једини начин да вода оде јесте да испари.
Баш је небезбедно за ход.
 
Лош је одабир маретијала који је глатке текстуре, ту су стављали гранит чини ми се. Има један мањи део између трамвајског и Бранковог моста где су радили са бехатон плочама које су храпаве текстуре. Мислим да је и декинг исто клизав пошто је глађе текстуре.
 
Stampani beton cesto nije klizav. Behaton skoro nikada…

Pare se rasipaju na granit na jednom mestu, a dve ulice odatle krateri na trotoarima…
 
Stampani beton cesto nije klizav. Behaton skoro nikada…

Pare se rasipaju na granit na jednom mestu, a dve ulice odatle krateri na trotoarima…
Stampani beton propada nakon nekoliko posipanja solju... Prosetaj se npr do belvila i vidi kako to izgleda oko zgrada... I mislim da smo zavrsili sa danima kada se ugradjivao behaton na javne povrsine centra grada, to je zaista neugledno i radilo se jer je zuto preduzece imalo tal sa firmom MN loznica koja je radila ceo grad. Granit kakav takav makar ce trajati 100 godina ako se iole pristojno ugradi, a i da se ne ugradi ploce su toliko debele da je bas tesko da se slome.
 
Имамо и примере из Рузвелтове где су гранитне плоче пропале.
 
Stampani beton propada nakon nekoliko posipanja solju... Prosetaj se npr do belvila i vidi kako to izgleda oko zgrada... I mislim da smo zavrsili sa danima kada se ugradjivao behaton na javne povrsine centra grada, to je zaista neugledno i radilo se jer je zuto preduzece imalo tal sa firmom MN loznica koja je radila ceo grad. Granit kakav takav makar ce trajati 100 godina ako se iole pristojno ugradi, a i da se ne ugradi ploce su toliko debele da je bas tesko da se slome.

Behaton imaš po celom Dorćolu, Bulevaru, Nemanjinoj, Kralja Milana itd., ne znam samo šta je tu neugledno osim što ne mogu da se ugrade za preskupi granit, a to da ne mogu da se brzo slome ili oštete vidimo na praktično svim novijim rekonstrukcijama ove vlasti, dok taj behaton iz gore navedenih ulica praktično nije mrdnuo 10+ godina. Čak i taj skupi granit postaje smeće kad se loše ugradi i fušari sa radovima (Vesić trademark) ili kad se izabere pogrešan za javne površine (kao što su u 4 bulevara ugrađivali onaj svetli koji se lako prlja i nije dobar za tu svrhu, da i ne pričam o nebulozi da popločavaju skupim granitom parking mesta). Tako da bih ja rado voleo da se koristi i behaton samo da se kvalitetno to odradi, dugoročno je i jeftinije/racionalnije za održavanje od granita koji se gura svuda redom.
 
Granitne ploče se kupuju od firme Granit Peščar, koja je u vlasništvu kontroverznog biznismena sa Kosova - https://www.krik.rs/u-poplocavanju-...a-u-kojoj-su-vlasnici-veselinovic-i-radoicic/

Nisu sve granitne ploče od Zvonka i Radoičića. U BNV se, kao i u pešačkoj zoni oko Knez Mihailove, koristi kamen iz hercegovačke Jablanice. Možda se i sećate onog nadgrobnog spomenika sa greškom koji je recikliran i iskorišćen za popločavanje trotoara ispred Galerije.

Za one najfušerskije rekonstrukcije - Cara Dušana, Ruzveltova - korišćene su ploče krimosa sa Kosova.
 
Imam osećaj da u Beogradu nema jedna firma ili 10 majstora koji znaju da postave kocku i naprave trotoare kako treba:D Ne znam de je gori fušeraj u Cara Dušana, Beograd na vodi, nisam ni ispratio da li to rade iste firme ili ne, ali gde god se okreneš fušeraj, ili fale ivice, propale kocke, neravno, poluzavršeno, nabacano. Užaš, ove kocke i raspad sam već primetio na BNW odavno, nešto što nije staro ni par godina, već se raspada....
 
Ако није тајна, које су тачно 'зграде' рушене. Да ли су те 'зграде' биле укњижене на приватне власнике. На чијој земљи су то зидали. Да ли су те зграде легализоване или су подизане дивље без икакве дозволе? На крају, данас свако има телефон и може да сними сваки догађај. Да ли је могуће да не постоји ни један једини снимак тог рушења?
 
Зна се све. Власници срушених објеката у Херцеговачкој улици су Савски експрес, Искра и Транспорт перони. Неки објекти су били у процесу легализације, а неки су били легализовани. Земља је од тих предузећа. Снимања није било зато што је рушење обезбеђивала екипа са фантомкама. Исти људи су ноћног чувара ухватили, везали и одузели му мобилни телефон. Човек је касније преминуо због срчаног обољења након претрпљеног стреса.
 
Vrh