Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=744633#p744633:1a1hs4qk je napisao(la):
Dart » 03 Jun 2020 11:14 pm[/url]":1a1hs4qk]
sasa901":1a1hs4qk je napisao(la):
po meni nije normalno da u ovakvom hotelu imas najeftinije pivo i alkoholicare...

Meni nije normalno da čitav grad bude podređen ukusu stranaca i njihovom džepu. Što se tiče klijentele uglavnom jesu bili mladi, jer je bukvalno prekoputa Ekonomski fakultet sa oko 8 hiljada studenata.

Meni nije normalno da Ekonomski fakultet ima 6000 studenata .
Dosta ih je i 150 , a da makar nesto znaju.

Nocni pogled...
sa01-2020-06-05-22-50-58.jpg

sa02-2020-06-05-22-50-58.jpg

Na prvoj pogled iz Savske ulice, na drugoj jos jedina zgrada u Savskoj u okviru BnV koja nije srusena (ne racunajuci magacin poste)

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    285 KB · Pregleda: 3.353
  • 1.jpg
    1.jpg
    218,7 KB · Pregleda: 3.352
Sirina setalista iznenadjujuce i pohvalno siroka, posebno na ovaj deo starog grada.

Igraliste uvek puno i relativno lepo (mana sto je previse duguljastog oblika). Verovatno ceo kraj gore iznad Savske, Sarajevske do Kneza Milosa dolazi u ovaj park.

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    253,5 KB · Pregleda: 3.341
Deo izmedju Gazele i Sajma.

Prilozi

• 8.jpg
    8.jpg
    226,2 KB · Pregleda: 3.337
  • 6.jpg
    6.jpg
    354,3 KB · Pregleda: 3.331
  • 5.jpg
    5.jpg
    275 KB · Pregleda: 3.330
  • 4.jpg
    4.jpg
    241,5 KB · Pregleda: 3.324
  • 3.jpg
    3.jpg
    399,9 KB · Pregleda: 3.332
  • 2.jpg
    2.jpg
    315,6 KB · Pregleda: 3.297
  • 1.jpg
    1.jpg
    260,9 KB · Pregleda: 3.325
Stari zeleznicki most. Skinute sine, ostao nasip, ne znam sta planiraju sa njim.

Prilozi

• 2.jpg
    2.jpg
    220,5 KB · Pregleda: 3.319
  • 1.jpg
    1.jpg
    345,6 KB · Pregleda: 3.323
Galerija mi je jedan od najskladiniji objekata BnV. Ostavljeno je dosta prostora sa svih strana objekta, a setaliste ispred nje ka reci je dobre sirine, posebno s obzirom na visinu objekta.

Prilozi

• 5.jpg
    5.jpg
    205,1 KB · Pregleda: 3.315
  • 4.jpg
    4.jpg
    259,4 KB · Pregleda: 3.306
  • 3.jpg
    3.jpg
    293,7 KB · Pregleda: 3.311
  • 2.jpg
    2.jpg
    329,7 KB · Pregleda: 3.319
  • 1.jpg
    1.jpg
    259 KB · Pregleda: 3.315
Hotel "Bristol" - ćornuto sa Instagram profila rukovodioca jednog beogradskog arhitektonskog biroa. Nadam se da se neće ljutiti, a i da ga ovi iz BW-a neće ribati što je kačio u javnosti pre onih PR-ovskih promotivnih priopćenja :D

101543185_1558406464339368_1840817921991403881_n.jpg

Odlican je render.
Ovo ce biti nestvarno kako ce biti dobar deo Beograda. Sve polako dolazi na svoje mesto!

Ja bih od tog starog mosta napravio pesacku i biciklisticku stazu. Ionako biciklom moras da zaobilazis pola grada da bi presao reku.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=745319#p745319:u4ri62ki je napisao(la):
vradovic » Sub Jun 06, 2020 11:04 pm[/url]":u4ri62ki]Odlican je render.
Ovo ce biti nestvarno kako ce biti dobar deo Beograda. Sve polako dolazi na svoje mesto!

Само још исиланте да склоне и биће боље него што сам очекивао.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=745320#p745320:1wmxm849 je napisao(la):
shadestudio » Sat Jun 06, 2020 10:11 pm[/url]":1wmxm849]Ja bih od tog starog mosta napravio pesacku i biciklisticku stazu. Ionako biciklom moras da zaobilazis pola grada da bi presao reku.

Definitivno treba pretvoriti u pešačko-biciklistički most, to je pritom i deo istorije koji treba očuvati, a i taman je lokacija za takav most tako da nije van tokova.

Samo je u prilično lošem stanju, morala bi ozbiljna adaptacija i obnova da se odradi, sigurno ne jeftina.

@Earthmoving je vec sve lepo opisao, a ja samo da dodam par stvari. Nasuli su deo promenade izmedju postojece i kule, verovatno da bi prolazili masinama koje ce da uredjuju taj deo. Posle uklanjanja cevi i pumpi, ocigledno da ce se na tom delu uskoro raditi. Na slikama od @Earthmoving vidi se da rade na promenadi ispred trznog centra, a danas sam video i da pobijaju sipove uzvodno od Gazele i verujem da ce i taj deo promenade sad da rade.
Dobra vest je i da su zatrpali cevi ispod Gazele na mestu Vilsonovog bulevara, e sad da li je za bicikliste dobra ili losa je, da su napravili privremenu stazu koja je spojila zavrseni deo Vilsonovog bulevara i onog u izgradnji. Majstor mi rece da ce narednih dana da prioritetno rade na osposobljavanju staze u produzetku i da ima jos malo posla i da ce zatvoriti sadasnji prolaz ulicom pored TC, jer su imali puno problema. Kaze da im je subota veliki problem, jer je njima radna, a mnogima neradna, pa je puno biciklista i male dece oko kojih se provlace kamioni. Jasno je, kao sto sam i ranije pisao, da je taj deo zvanicno gradiliste i da je sadasnja situacija komrpomis, ali veoma rizican, jer nema jasnih saobracajnih propisa i oni su u strahu da neko ne nastrada.
Pustena je u saobracaj Zeleznicka ulica izmedju kruznog toka kod BAS-a i Hercegovacke. Dobra vest za one koji idu iz Savske ka Brankovom mostu, jer ne moraju levo kod parka, pa Hercegovackom, a ni ka Savkom trgu, pa levo, gde obicno bude guzva na semaforu itd.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=744545#p744545:3gfaully je napisao(la):
sasa901 » Сре Јун 03, 2020 7:55 pm[/url]":3gfaully]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=744522#p744522:3gfaully je napisao(la):
Dart » 03 Jun 2020 05:33 pm[/url]":3gfaully]U pivnici hotela Bristol je bilo najjeftinije pivo u gradu, a sada ce verovatno postati najskuplje ...
po meni nije normalno da u ovakvom hotelu imas najeftinije pivo i alkoholicare...
Тај модерни фашизам где се сиромаштво вештачки истребљује из центра града доводи до тога да сви градови постају генеричка мека за туристе и ловане којима је испијање еспреса у генеричким кафићима животни успех.Тако су упропастили све кафане које су постојале са сврхом нарочито близу факултета.Уместо јефтиног пасуља данас студенти економије имају буђаве сендвиче и прецењене кечап бургере са много шећера.
Где се данас хране радници који опслужују потребе житеља центра Београда(молери, керамичари, бравари, лимари, зидари, столари, шофери...)? Једу буритосе од 600 динара или усољену кинеску храну?Да ли је то нормално?

delimicno se slazem ali ajde sad npr kako bi tebi bilo da sednes u kafani/kaficu u centru grada u nekom lepom hotelu gde je najjeftinija rakija sa raznim gostima polupijanim koji se psuju, mozda i pobiju, pricaju pijane gluposti, a ti npr sa detetom?

Da su studenti ekonomije hteli jeftin pasulj umesto budjavih sendvica i secer burgera oni bi ga i dan danas jeli. Evo ja npr kada na poslu jedem pasulj (kojeg inace volim) svi me gledaju kao da nisam normalan. Jos ako je neki praziluk kao salata... Ostali jedu kineze, tortilje, cevape i ostalo, cak sta vise ne znam da li sam ikada video coveka koji na pauzi/rucku ili sta vec u bilom kom restoranu/kafani u Beogradu jede pasulj.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=745373#p745373:22k5u5rs je napisao(la):
oplatnatehnika » Ned Jun 07, 2020 11:23 am[/url]":22k5u5rs]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=744545#p744545:22k5u5rs je napisao(la):
sasa901 » Сре Јун 03, 2020 7:55 pm[/url]":22k5u5rs]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=744522#p744522:22k5u5rs je napisao(la):
Dart » 03 Jun 2020 05:33 pm[/url]":22k5u5rs]U pivnici hotela Bristol je bilo najjeftinije pivo u gradu, a sada ce verovatno postati najskuplje ...
Тај модерни фашизам где се сиромаштво вештачки истребљује из центра града доводи до тога да сви градови постају генеричка мека за туристе и ловане којима је испијање еспреса у генеричким кафићима животни успех.Тако су упропастили све кафане које су постојале са сврхом нарочито близу факултета.Уместо јефтиног пасуља данас студенти економије имају буђаве сендвиче и прецењене кечап бургере са много шећера.
Где се данас хране радници који опслужују потребе житеља центра Београда(молери, керамичари, бравари, лимари, зидари, столари, шофери...)? Једу буритосе од 600 динара или усољену кинеску храну?Да ли је то нормално?

Da je neko hteo da jede pasulj, niko ne bi zatvarao restorane gde se on pravio. Oduvek su takve kafane bila mesta gde su se okupljali najgori ljudi. Privatnici se bar rukovode profitom i da je neko hteo da ga jede, oni ne bi zatvarali. Na zalost, problem je u mentalitetu naroda. Ja licno sam uvek imao problema kad je trebalo da rucam u Srbiji. Posto se vise hranim povrcem, jako retko meso, uvek mi je pauza za rucak tesko padala, jer kod nas nema restorana gde se spremaju kuvana jula. Uvek se sve svodilo na rostilj i sendvice, eventualno negde dnevni meni, ali je izbor jela bio veoma mali. Nece ljudi da jedu krompir i kupus za rucak i tu nista ne mozes da promenis. Problem je u siromastvu, ljudi retko idu u restoran, i onda kada jednom u mesec dana odu, oni nece da rucaju krompir koji jedu svaki dan kod kuce. Uzimaju ono sto kod kuce nemaju. Kada bi se svaki dan hranili u restoranu, ti burgeri, pljeskavice i sendvici bi im se zgadili posle dve nedelje.

Pre 2-3 godine bio sa bratom u Prolom Banji. Svratali tamo u restoran da rucamo, pripremaju tradicionalnu hranu i ja narucujem kupus. A moj brat mi kaze, mars bre, kakav kupus, svaki dan ga jedem kod kuce, ocu nesto drugo. O tome se radi, za mnoge ljude je odlazak u restoran praznik i nece da tamo rucaju pasulj.

Srbija ima jako dobru kuhinju, ali u restoranima osim rostilja nema niceg. U Ukrajini i Rusiji svuda ekspres restorani gde mozes na brzinu da svratis i pojedes kuvano jelo. Pre nekoliko godina bio sa jednom Ukrajinkom u Srbiji. Vodio je u Vrnjacku Banju. Svaki dan jeli rostilj, jer nema nista drugo. Posle 3-4 dana ona pocne da se svadja sa mnom, oce da ruca normalno jelo i misli da je ja vodim na rostiilj zato sto sam cicija i idem na jeftin rostilj. Nikako nisam mogao da joj objasnim da toga kod nas nema, a narocito u manjim mestima. I tako vracamo se nazad ibarskom magistralom, ona vidi restoran pored puta i kaze evo normalnog restorana, vrati se nazad ja cu da platim. Vratimo se mi, ulazimo unutra, a konobarica nas prestretne na ulazu i prvo sto je rekla izvinite, nestalo nam je pecenje. Niko pecenje ni pomenuo nije, ona se izvinjava. Onda sednemo i naravno na meniju samo rostilj. I tek tada mi je poverovala da kod nas u restoranima nema kuvanih jela.

Не видим зашто се увек јефтиније цене везују за полусвет. Људе непријатнијег темперамента сам нпр. у ноћном изласку сретао чешће по скупљим локалима где се за сепаре троше стотине евра него по јефтинијим. Проблем је очигледно у концепту.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=745298#p745298:2uejvlvh je napisao(la):
Earthmoving » Суб Јун 06, 2020 9:42 pm[/url]":2uejvlvh]Sirina setalista iznenadjujuce i pohvalno siroka, posebno na ovaj deo starog grada.
file.php

Невероватно је да је ширина овде већа него ширина шеталишта уз реку.

maxresdefault.jpg

Na Dorčolu uz Dunav je cveče .

102717911_150098203286923_6856816026098116809_n.jpg

Na Savi su zgrade . Ko šta voli , od volje im. Tačno bi stari železnički trebalo prefarbati i srediti za biciklističko-pešačku stazu. Biciklisti bi bili presrećni, mada ni sada nismo baš nezadovoljni.

102722896_150098226620254_409215538148864150_n.jpg

Vrh