Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Da, pravili kvartove sa skolom i vrticem izmedju, pored igralista i parka. Deca zasticena od saobracaja, roditeljima na 2 minuta skola i vrtic od stana ne gube vreme... Ne znam dal je na celom BnV, koji je mnogo veci od bloka 23 planirana neka skola ili vrtic? Park BnV je 2% teritorije ali i to je vise od obaveze parkova u novim zgradama i naseljima koja se danas grade (posebno Vracar, Zvezdara, Vozdovac). Pun grad je parazitarenja, ja investitor ubudzim zgradu, ne ostavim dvoriste, a ti se idi igraj, setaj, setaj psa kod onih koji su pre 40 godina ostavljali dvoriste izmedju zgrada. Pa cekaj druze, sta ces mi kod mene u dvoristu pravis guzvu i smece, setas kod mene kerove, a da ja ne mogu reciprocno kod tebe u dvoristu jer ga ti nemas? Idi setaj kod sebe, kod onoga sto je investitor sagradio vasim novcem. Sto bi moderni investitor i njegovi kupci stanova koristili dovrista koje smo mi platili nasem investitoru u ceni stana kad ih je gradio? Bila bi fora da kvartovi koji nemaju svoje parkove, nemaju prva ni da se koriste onda tudjim.Pa bi onda videli ko bi kupovao stanove kod prenabudzenih parcela i da li bi onda investitori bili primorani da ostavljaju prostor za parkice u kvartovima koje grade kad im niko ne bi kupovao te budzevine. A ovaj fazon, ja uzmem pare a tebi gurnem svoje kupce u park tvog projekta je cist parazitizam i pljacka jednih sto koriste privatno nesto sto su drugi privatno platili.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742779#p742779:o6tshdy0 je napisao(la):
Earthmoving » Чет Мај 28, 2020 2:14 pm[/url]":o6tshdy0]Ne znam dal je na celom BnV, koji je mnogo veci od bloka 23 planirana neka skola ili vrtic?

Мислим да је вртић планиран између Магнолије и пословне зграде BW Централ.

Postoji vec vrtic "Futurino" koji je odlican i nalazi se u Visti (350e mesecno) a osnovna skola koja ce biti internacionalna je planirana tamo gde je sada terminal za autobusku stanicu.

Вртић за који је потребно издвојити више него што пола Срба зарађује, и интернационална школа.

БнВ ће очигледно бити нека врста енклаве за анационалне снобове.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742848#p742848:1e2eb0or je napisao(la):
Хаеул » 28 Maj 2020, 17:36[/url]":1e2eb0or]Вртић за који је потребно издвојити више него што пола Срба зарађује, и интернационална школа.

Slažem se sa svim rečenim, osim sa ovom rečju, koju te molim da elaboriraš.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742851#p742851:3tqhdurs je napisao(la):
DzonTravolta » 29 Мај 2020 00:37[/url]":3tqhdurs]
Slažem se sa svim rečenim, osim sa ovom rečju, koju te molim da elaboriraš.
Просечан другосрбијанац је управо то - анационални сноб. А моје искуство с нашим локалним интернационалним школама указује на то да оне нису ништа друго до одгајалишта будућих поколења анационалних снобова. Настрану то што статистике показују да су резултати које такве школе постижу на академском нивоу осредњи до лоши.

Радије бих своје дете - да га имам - послао у неки интернат ван земље, ако већ имам проблем с државним школама у Србији. Ове локалне интернационалне школе не вреде ни пишљива боба. Ако размишљате да пошање своје дете у њих - не бацајте паре.

Aha, dobro.
Pa sad, ko ima para da plati školu kakvu hoće, ima prava i da bira kakvu školu hoće. Ima i onu školu "Valentina Tereškova" preko puta Sajma.

Није тема, али мој општи утисак јесте да је квалитет приватног образовања у Србији изузетно лош. Већина оваквих школа се отвара искључиво с циљем извлачења новца од наивних родитеља, а делом и пропагирања одређених идеја.

То је моја оцена, а свако је слободан да своју децу шаље где му се прохте, ако може да плати.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742848#p742848:2csp9y6t je napisao(la):
Хаеул » Čet Maj 28, 2020 4:36 pm[/url]":2csp9y6t]Вртић за који је потребно издвојити више него што пола Срба зарађује, и интернационална школа.

Koliko znam, svaki manje vise bolji privatni vrtic kosta otprilike toliko, koji euro gore/dole...

Drugo, ne vidim nista lose u tome da postoji internacionalna skola bas tu. Osim onih koji zive, tu je vecina ljudi kupila stanove koje za sada izdaju, a cesto rentiraju stranim sportistima (cesto sa porodicama) koji sticajem okolnosti igraju za nase klubove i imaju novca, kako za stan, tako verovatno i za skolovanje svoje dece.

Ja sam za to da svaka roba ima svog kupca, pa samim tim i opciju da li hoces ovo ili ono...a toga ima. Zasto bi postojali samo jeftini vrtici, a ne i skuplji? Svaki roditelj odlucuje u kakvom okruzenju zeli da mu dete odrasta, nazvali mi to snobovskim ili ne.

Све стоји. Али исто као што родитељи имају своје право, па можда и потребу (безбедност, рецимо), да шаљу своју децу где им се прохте, и ја имам право да критикујем оно што сматрам негативном друштвеном појавом. Но, није томе место овде.

Imaj na umu da ima i stranaca u tom delu grada. Bukvalno menadzer koga su poslali u neku firmu u Srbiji ili ambasadori i slicno. Nece valjda da salje decu u nasu skolu vec ce gledati da prilagodi nesto tipa Britanska, Francuska ili slicno. Sasvim normalno. Tako da te internacionalne skole svakako treba da postoje. Imaju svoju svrhu. Mislim da je Dedinje i BNV pravo mesto za takve skole jer tu ce zapravo imati najvise stranaca.

Definitivno planirana je i "obicna" domaca drzavna skola ali i ta jedna privatna internacionalna koja ce se prva graditi.

Не шаљу стране дипломате своју децу у овакве школе. Неколико земаља има сопствене школе у које иду деца њихових дипломата, као и деца дипломата оних земаља које немају сопствене институције. Те школе имају дипломатски статус и поптуно су другачијег ранга.

Овде је, пак, реч о приватној интернационалној школи, у којој ће се настава скоро сигурно одвијати на енглеском, и коју ће махом похађати наша деца, баш као што је случај са већином сличних школа у земљи.

Озбиљне државе инсистирају на томе да и у таквим школама има наставе језика државе, да се историја изучава у складу с њиховим наставним планом и програмом итд. У Србији тога нема.

Но, доста о овоме. Не желим да затрпавам тему.

Ево слика од пре 4 дана, извињавам се што су мало су разбацане.

Prilozi

• IMG_1215.JPG
    IMG_1215.JPG
    939,5 KB · Pregleda: 2.899
  • IMG_1216.JPG
    IMG_1216.JPG
    1.017,7 KB · Pregleda: 2.909
  • IMG_1217.JPG
    IMG_1217.JPG
    629,5 KB · Pregleda: 2.899
  • IMG_1218.JPG
    IMG_1218.JPG
    933 KB · Pregleda: 2.898
  • IMG_1219.JPG
    IMG_1219.JPG
    677,2 KB · Pregleda: 2.904
  • IMG_1220.JPG
    IMG_1220.JPG
    918,8 KB · Pregleda: 2.905
  • IMG_1222.JPG
    IMG_1222.JPG
    964,9 KB · Pregleda: 2.912
  • IMG_1223.JPG
    IMG_1223.JPG
    832,2 KB · Pregleda: 2.900
  • IMG_1224.JPG
    IMG_1224.JPG
    888,8 KB · Pregleda: 2.917
  • IMG_1225.JPG
    IMG_1225.JPG
    918,1 KB · Pregleda: 2.890
  • IMG_1226.JPG
    IMG_1226.JPG
    814,9 KB · Pregleda: 2.898
  • IMG_1227.JPG
    IMG_1227.JPG
    950,2 KB · Pregleda: 2.910
  • IMG_1228.JPG
    IMG_1228.JPG
    838,4 KB · Pregleda: 2.911
  • IMG_1229.JPG
    IMG_1229.JPG
    919,1 KB · Pregleda: 2.905
  • IMG_1230.JPG
    IMG_1230.JPG
    907,4 KB · Pregleda: 2.907
  • IMG_1245.JPG
    IMG_1245.JPG
    1.013,5 KB · Pregleda: 2.911
  • IMG_1246.JPG
    IMG_1246.JPG
    879,6 KB · Pregleda: 2.898
  • IMG_1248.JPG
    IMG_1248.JPG
    828,7 KB · Pregleda: 2.915
  • IMG_1252.JPG
    IMG_1252.JPG
    696,2 KB · Pregleda: 2.900
  • IMG_1236.JPG
    IMG_1236.JPG
    915,8 KB · Pregleda: 2.915
  • IMG_1237.JPG
    IMG_1237.JPG
    938,4 KB · Pregleda: 2.910
  • IMG_1254.JPG
    IMG_1254.JPG
    888,6 KB · Pregleda: 2.853
Део булевара поред Магнолије:

Овај пут није било миграната у самом парку, само по неколико на његовом ободу:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=0sOeXowxcVA[/youtube]

Није им журба докле год чепркају цеви испод Газеле.

:shok:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=743505#p743505:3dfdf4nr je napisao(la):
direktor » Sub Maj 30, 2020 5:40 pm[/url]":3dfdf4nr]Kad misle da stignu do sajma ovim tempom ...
Pre otvaranja trznog centra bulevar nije preko neophodan.

Pa zar nije ostalo još par stotina metara sve zajedno?
To može vrlo brzo da se završi...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=743543#p743543:2clnmy6t je napisao(la):
astrodule » Sub Maj 30, 2020 8:45 pm[/url]":2clnmy6t]Osim biciklistima i pešacima uz reku, ali oni nisu bitni.
Tako je. Mada je mozda i vozacima zgodno da se ne zaje*******avaju Savskom, vec da mogu i tuda. A sto se biciklista tice, taj bulevar je znacajan, dokle god je prolaz ispod Gazele gradiliste. Ja sam tzv. celogodisnji (cele godine vozim bicikl, u jednom servisu sam cuo za izraz) i stazama od polovine jeseni do polovine proleca prolazi manje biciklista i tad se one puno zapuste. Po vlaznom danu je blato do kolena. Verujem da je i ovih dana veliko blato, ali 6 dana ne vozim, isekao sam prst, pa ne znam situaciju. Bez obzira i na blato, nama biciklisima, a i pesacima je dozvoljeno da prodjemo kroz gradiliste, da ne bismo kenj..i i pravili proteste, a inace je propisno da ispod Gazele stoji ograda sa upozorenjem da je nezaposlenima na gradilistu pristup zabranjen. Jednom kad sam se sudario sa nekom devojkom (sve bilo ok), cuvar koji je bio tu nam je "drzao lekciju" kako je to gradiliste i kako su oni dobri, pa nas pustili da prolazimo itd. Kada se bulevar zavrsi, nema ko sta da nas pusti i koga sta da molimo, nego mozemo slobodno da prodjemo stazom predvidjenom za nas bicikliste. I nas pesake, posto i pesacim.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742251#p742251:1l813deg je napisao(la):
mradulovic » Uto Maj 26, 2020 5:56 pm[/url]":1l813deg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742064#p742064:1l813deg je napisao(la):
DraganSt » 25 May 2020 09:34 pm[/url]":1l813deg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=742032#p742032:1l813deg je napisao(la):
mradulovic » Pon Maj 25, 2020 10:03 pm[/url]":1l813deg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=741998#p741998:1l813deg je napisao(la):
DraganSt » 25 May 2020 05:11 pm[/url]":1l813deg]Mozda sam ja nepismen sto se tice nacina funkcionisanja gradjevine u Srbiji, ali meni se cini da ti srpski ne razumes najbolje. Ja sam upravo rekao ovo sto i ti tvrdis, da je klijent promenio odluku struke. Procitaj malo bolje sta sam napisao. Ja isto kao i ti mislim da je struka napravila lepu zgradu, a klijent je trazio da one budu spojene kao lego kockice.

izvinjavam se
ali odavno si poceo sa pricom kako je nasha "skola" odgovorna za sve a tvoj poslednji email je bio izuzetno ironican, sa pominjanjem vucica koji se igrao arhitekte ( ne zanima vucica pozicija sve dok ne umanjuje profit)

Neko je gore napisao da ova nova zgrada, koja je plagijat, ali neuspesan bez obzira na prihvatljivu fasadu, jer su tri zgrade spojene kao lego kockice. Ja se potpuno slazem s njim da bi bilo lepse da su napravljene tri odvojene zgrade, nego ovako spojeno. Pa ajde ti mi objasni ko ih je spojio. Posto ponavljate stalno na forumu kako Vucic projektuje BNV i odredjuje sve kako ce da izgleda, ja sam kao nesiskusan u gradjevini poverovao da je stavrno tako pa sam zato pomislio da ih je on spojio. Zato vas pitam, ajde recite, ko je spojio te zgrade kao lego kockice.
ti ipak definitivno ne kapirash kako funkcionishe urbanizam i gradjevina, ne samo kod nas nego u svetu. Investitor je detaljnim urbanistickim planom dobio spratnost, odnosno visina i indeks izgradjenosti parcele, drugim rechima broj kvadrata koji moze da izgradi. Niko ne moze da investitoru kaze da sagradi vecu zgradu od one za koje ima para i za koju ima dozvolu. U BNV se radi o takvom investitoru koji hoce da iscedi i poslednji kvadrat odnosno poslednji evro iz ove parcele. Arhitekta moze da kaze samo da nece da radi na ovom projektu ili da radi u datim parametrima, koji su zacrtani u kamen neobuzdanom zeljom za profitom. Zato je sve maksimalne visine, zato je sve kockasto (jer je to optimalni nacin da se ispuni gradjevinski prostor bez gubitka povrshine) i zato su fasadna resenja toliko jeftina i neinventivna da se ponosimo W hotelom za koji su se otvorili za fasadnu opeku.
arhitekta moze da kaze ne, posebno ako se ne radi o vecoj firmi koja mora da razmislja kako da prezivi na ovakvom trzistu, ali ovakav investitor ( i nemoj da se lazemo, dobro znamo da je arapin tu samo za medije i da se ogrebe za koju parcelu) ce naci pre ili kasnije neko ko ce da odradi nesto ovako. Tvrditi da su arhitekte krive je spin vredan Hit Tvita koji pokazuje da se nije proslo kroz beograd poslednjih godina i videlo da postoje i inventivniji objekti od demit sifonjera.

uostalom, da su problem arhitekte a da je investitor HTEO nesto bolje od onog sto je izgradjeno,zasto nismo videli neki javni konkurs za arhitektonsko resenje bilo kog objekta?

Ako sam te dobro razumeo, zbog investitora smo dobila park cija je jedna polovina zabetonirana? Arhitekte i klijent su rekli hocemo park, ali je invsetitor rekao ne, zelim da vas iscedim do poslednjeg dinara, trava je skupa, ja zelim da zabetoniram i napravim sportske terene i decja igralista. Dakle, i za park je kriv invsetitor.

Vrh