creme-nadlle » 08 Apr 2019 10:08 am[/url]":2mp4ru2f]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=614715#p614715:2mp4ru2f je napisao(la):
GOJE » 08 Apr 2019 08:35 am[/url]":2mp4ru2f]@creme-nadlle,
Nisi glup, a nisi ni bot. Ne mogu da ukapiram zašto iznosiš ove nebulozne cifre.
Skyline: Država je prodala parcelu za 28m€, i po tada važećim propisima investitor nije mogao da zida 100,000kvm. U to vreme, zemljište je prodato transparentno i investitor je imao priliku da zaradi pristojno, ali to mu nije bilo dovoljno. Po promeni vlasti, investitor preprodaje parcelu, i naprasno i netransparentno se dobija mogućnost da zida dramatično više. Dakle, ovde u računicu moramo uzeti i koliko je investitora košta "neformalna dozvola". Država je na gubitku, a investitor i pregovarač u ime države na dobitku. Jedina sreća je što projekat arhitektonski i urbanistički nije ispao toliko loš kao ovo sa ove teme.
BnV: Država dala džabe parcelu, osnovala partijsko preduzeće BnV, koje služi da opere nečiji novac. Ukupna zarada na projektu enormna, ali U BILANSIMA je nema, niti će je biti. I tu me zanima, da li ti zaista veruješ u to da će država dobiti 80m€ za svakih 100,000kvm????????? Neće, i taj novac će završiti na istom onom mestu, kao iz slučaja 1. Kakvo crno finansiranje infrastrukture.....
U oba slučaja enorman novac ide nekome na netransparentan način - kako to nazvati???? U pravu si, dil je odličan i povukao je nogu za slične projekte u gradu.
Možda sam pogrešio oko cifre za koju je država prodala parcelu MUP-a.
Ostalo sve stoji. Dal' je bilo 15 ili više, ne sećam se...
Tu, takođe vidimo koliki je komunistički diletant Đilas. Bio i ostao.
Hteo da uzme još para zbog više kvadrata koje bi da zida investitor.
K'o kad bi hteo keca sad da prodaš za 5.000 evra. Lepo zvuči.
Zbog te amaterske ekipe, upalančen je Beograd, a sve im je stajalo deceniju.
I Prokop - Trigranit i Angel Marina Dorćol i MUP i ... sve.
Prihodi grada pali na nulu , pa krpi dupe novim kreditima. Dve ulice sredili, dva'js dve im propale.
Javna preduzeća sva na narodnoj grbači. To blage ideje nema kako se finansiraju veliki gradovi. Tačnije, blagu ideju nemaju o finansiranju kao konceptu i neophodnosti života. I na kraju digne most ( to mu ne uzimam za zlo, nešto je konkretno ostavio, iako je finansiranje balast koji moraju da pokrivaju vlade i gradske vlade posle njega - sve u skladu sa svojim komunjarskim amaterizmom ).
Šta kažeš.. verujem li da će država dobiti svojih 33,3 % ?
Jer nije u pitanju 80 miliona, to je na 100.000 kvadrata. To će biti mnogo više.
Verovanje je za crkvu.
Sigurno nisu dobili!
Jer, da su dobili , valjda bi uradili rasčišćavanje terena, isplatili raseljenje, uradili infrastrukturu, osposobili Prokop, restaurirali neku zgradu, ulicu , kvart...
Ups... čekaj...
Ja ne znam kojim tempom se vrte pare i ta raspodela profita. Gledajući finansije grada.. pare pristižu...
Pazi sad ovo: Buni se neuk svet što su rasprodali stanove, a niko tu ne živi ?
Pa, koga briga ? I zašto ? Jer je neko odlučio da ne kupuje nešto napolju i ne drži kapital u novcu, nego uneo pare u Beograd ?
I sad, krivo nekima što lopovluk iz senesea drpa lovu na tim projektima . Pa, šta ste očekivali ? Jel' znate neku drugu gradsku vlast koja to nije činila ? Pa, to su isti ljudi !
Krašće se, ali se zbog toga ne zaustavlja posao koji donosi prihode . Bolje da radu, pa nek' kradu, nego da žive u apstrakciji, troše nezarađeno , pa kradu , možda manje, ali jer nemaju odakle. To je sport star 1000 godina i ne očekujem da se moral javnih službenika promeni u skorijem vremenskom periodu ...
I, sad ti koristiš fensi izraze , koji ništa ne znače, kao " nebulozno ", a u stvari iznosiš samo svoje mišljenje koje je projekcija ličnog ( ili grupnog) animoziteta prema Vučiću. Nije šmeker. Izgleda i priča kao uvređena baba. Nema šarma čovek, uopšte...
Pa, šta me briga, neću s njim u kafanu.
Beograd doživljava veliku promenu na bolje. Uočljiva je i iz aviona, a gosti koji mi dolaze poslom, a nisu bili po nekoliko godina, prilično su impresionirani.
Oni su neutralni. verujem u iskrenost .
Umesto da generalno pljujemo po svemu na 1000 + strana, možda bi bilo bolje da projekat, za koji smo znali od prvog dana da će se izvoditi ( iako su neki i sumnjali ) izlažemo konstruktivnijoj kritici i pravimo pritisak na arhitektonska rešenja i kvalitet izvedbe.
To nije posao samo kupaca stanova, jer je kompleks na takvom mestu da se tiče svih beograđana.
Ove priče, trte mrte, uz'o pare, " pere lovu" , " urbicid " ... ne rade pos'o. Ič.