Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

stf":1w5web7j je napisao(la):
Ја протестанте нисам вређао ни омаловажавао, само сам закључио да је то био фенси скуп тренди хипстераја и да везе са било каквим зачецима праве револуције нема.

Док се бацају тоалет папири, биће ту, ако крену сузавци, ето њих у авиону за Канаду
A sta si zakljucio o likovima koji se uclane u stranku zarad licne koristi i onda prosipaju pamet po forumu i glume moralne gromade? Ti si realno izmislio nove nivoe jadnosti, po meni su regularni botovi mnogo bolji jer za njih se bar zna ko su i sta su.

@ftj

Људи се у странке учлањују из различитих разлога, те немам генерално мишљење, већ се оно разликује у зависности од разлога учлањења.

Жао ми је што вас жига испод плећке оно што пишем, само доказујете оваквим испровоцираним писањем да сам у праву. :wink:

Slučaj "Hercegovačka" je kriminal i zločin (kao i ostatak ovog "projekta"), a svaki (bot) koji osporava to nije normalan. Podsetimo se samo šta je očevidac (ili bolje reći uhoslušac, pošto mu nisu dali da gleda) objavio na svom fejsbuku čim je došao kući u 4 ujutru, još uvek ne znajući šta se dešava (u komentaru u 5 ujutru on piše: "Čudno mi je da je neki bager inače radio sve vreme pored...u ovo doba noći"):

Prosto mi je nezamislivo da se ovo dešava u jednom Beogradu u 2016. godini, i budi u meni najnegativnije destruktivne emocije prema počiniocima. Jedino rešenje je da svi mi punoletni Beograđani kompletno zbog ovoga (kad već nismo zbog 1000 drugih stvari pre ovoga) napustimo radna mesta i u stotinama hiljada okupiramo predeo oko Vlade, policije, Beograda na vodi, dok svi ne podnesu ostavku. To bih tako voleo, ali znamo da se to neće desiti, najverovatnije... U tom smislu, potpuno podržavam proteste od pre dva dana, bar neko nešto radi.

Као прво ко је спомињао било какву револуцију? Позивање на одоговрност и оставке надлежних након оваквих афера су најнормалнија ствар у иоле демократским друштвима и у тим друштвима за то није потребна револуција већ пар независних медијских иступа и и један овакав скуп.

Као друго, организатори овог скупа су привођени, малтретирани, шиканирани...И нису бежали. Нису људи одрасли на улици или на трибини али нису ни без муда.

Као треће, онај несрећни 5. октобар су организовали тадашњи хипстери, градски свилени момчићи и то није представљао проблем за сами протест.

И на крају. није битно која је домаинантна друштвена група на скупу, битна ја идеја око које се окупљају а која је апсолутно неспорна. Зато са почетних стотињак људи дођоше до 5-10 000.

Kakve veze ima 5oktobar sa projektom BgnaVodi koji se gradi ,polovina postova ovde je spin I nema nikakve veze sa ovom temom.

Za korisnika Zderic2222 imam slike sa gradilišta i utiske, malo su bajati, ali vredi ih pogledati jer još uvek bole:

o, vidi ga nepismeni student trece godine filozofije.. sad kad kernes da spremas predmet filozofija politike mozda ti bude jasno, mada....

Dosadili ste vise sa tim protestima, napravite topic ``Beograd na vodi-rusenje u Hercegovackoj`` pa diskutujte, ovde nije mesto za prepucavanje, nego da vidimo kako moze da se poboljsa ovaj projekat, da damo nase predloge, ideje. Ovo je projekat od strateskog znacaja za Beograd i on ne sme da stane, prosetajte malo promenadom, vec sad taj deo Beograda izgleda lepse. Kad se samo setim pored cega sam sve prolazio vozeci svog kapriola na potezu od Brankovog mosta do Gazele najezim se, a danas godinu dana posle taj prosto izgleda vec malo bolje, bez tih raznoraznih baraka, kartonskih kucica, onih olupina uz reku. Ovo MALO BOLJE sam napisao, jer je ona zaobilaznica oko gradilista u losem stanju i nije mi jasno da ne mogu dva radnika sa lopatama ono silno blato da uklone sa biciklisticke staze, kada se vozite tamo kao da kroz mocvaru prolazite, mi domaci smo vec navikli na priljavstinu u gradu, ali mnogi tursiti i stranci se voze biciklom na potezu 25maj/ada pa ako zbog nas domacih ne zele da ociste stazu, neka to ucine zbog turista. Ipak, ne postoji nista lepse nego kad se popnete na stari savski most, pa vidite nase radnike sa zutim slemovima kako rade i zaradjuju za sebe i svoje porodice. Ovaj projekat ima mnogo vise pozitivnih stvari nego negativnih, sa njim cemo privuci veci broj turista i dolazak novih investiciju. Mnogima to i dalje nije jasno, mnogi i dalje ne veruju, ali za godinu/dve kada se budu videli rezultati mozda shvate da nisu bili u pravu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385833#p385833:35iwunuu je napisao(la):
djiadi » 13 May 2016 11:52 am[/url]":35iwunuu]Ovaj projekat ima mnogo vise pozitivnih stvari nego negativnih, sa njim cemo privuci veci broj turista i dolazak novih investiciju. Mnogima to i dalje nije jasno, mnogi i dalje ne veruju, ali za godinu/dve kada se budu videli rezultati mozda shvate da nisu bili u pravu.

Kada budem video izgrađene objekte isključivo javne namene, a ne hotele, tržne centr, stambene zgrade i poslovni prostor, shvatiću da nisam u pravu. Kada budem video širok zeleni priobalni pojas, shvatiću da nisam u pravu. Kada budem video rešena infrastrukturna pitanja, shvatiću da nisam u pravu što kritikujem ovaj projekat.

Ako su objekti u Hercegovačkoj bili nelegalni ne vidim u čemu je problem. U tome što su rušeni u pola noći? Pa ljudi rade i noću pa kakve to ima veze, i ovaj što je pisao na FB je i sam radio te noći. To nije nikakav argument protiv rušenja. Imali su fantomke? Pa i kod mene na Bulevaru svaki dan prolaze zabrađene Arapkinje sa "fantomkama" pa se niko ne buni. Druga stvar sa fantomkama. Ako su vlasnici nelegalnih objekata agresivni, ili imaju kriminalne dosijee, bili povezani sa prethodnom gradskom vlasti... ili neki drugi razlog koji ugrožava bezbednost rušioca, sasvim je logično nositi fantomke ako se zameraš takvim likovima.
Mislim sama činjenica da su objekti nelagalni (ako su nelegalni) i da je problem da se sruše je blues mutne vode.

Ovo je prava nocna mora. Nocna mora sa fantomkom na glavi, koja ce trajati sve dok je na vlasti zlocinacki rezim Aleksandra Vucica.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385846#p385846:1yl4elka je napisao(la):
Earthmoving » 13 May 2016 12:33 pm[/url]":1yl4elka]Ako su objekti u Hercegovačkoj bili nelegalni ne vidim u čemu je problem. U tome što su rušeni u pola noći? Pa ljudi rade i noću pa kakve to ima veze, i ovaj što je pisao na FB je i sam radio te noći. To nije nikakav argument protiv rušenja. Imali su fantomke? Pa i kod mene na Bulevaru svaki dan prolaze zabrađene Arapkinje sa "fantomkama" pa se niko ne buni. Druga stvar sa fantomkama. Ako su vlasnici nelegalnih objekata agresivni, ili imaju kriminalne dosijee, bili povezani sa prethodnom gradskom vlasti... ili neki drugi razlog koji ugrožava bezbednost rušioca, sasvim je logično nositi fantomke ako se zameraš takvim ljudima.
Mislim sama činjenica da su objekti nelagalni (ako su nelegalni) i da je problem da se sruše je blues mutne vode.
Osim što je rušenje tokom noći protivzakonito i protivpravno lišavanje slobode takođe, stvarno nema problema. :bash:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385849#p385849:k3w0s9ha je napisao(la):
dishapaun » 13 May 2016 12:37 pm[/url]":k3w0s9ha]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385846#p385846:k3w0s9ha je napisao(la):
Earthmoving » 13 May 2016 12:33 pm[/url]":k3w0s9ha]Ako su objekti u Hercegovačkoj bili nelegalni ne vidim u čemu je problem. U tome što su rušeni u pola noći? Pa ljudi rade i noću pa kakve to ima veze, i ovaj što je pisao na FB je i sam radio te noći. To nije nikakav argument protiv rušenja. Imali su fantomke? Pa i kod mene na Bulevaru svaki dan prolaze zabrađene Arapkinje sa "fantomkama" pa se niko ne buni. Druga stvar sa fantomkama. Ako su vlasnici nelegalnih objekata agresivni, ili imaju kriminalne dosijee, bili povezani sa prethodnom gradskom vlasti... ili neki drugi razlog koji ugrožava bezbednost rušioca, sasvim je logično nositi fantomke ako se zameraš takvim ljudima.
Osim što je rušenje tokom noći protivzakonito i protivpravno lišavanje slobode takođe, stvarno nema problema. :bash:

Amin, baš sam to hteo da napišem. Klasično kršenje zakona i narušavanje slobode kretanja, dostojanstva čoveka....

Navedi zakon koji navodiš, linkuj stranu ili sl. Može biti i da je zidanje noću dozvoljeno a razzidanje nedozvoljeno, tj u jednom smeru dozvoljeno a u drugom ne :) Malo liči na Pajtonovce
I mene lišavaju slobode kad mixer, betonske pumpe, đubretari i sl. blokiraju ulicu pa mogu da mrdnem u kolima dok me ne puste. Nekad čak i radnici učestvuju stajući na sred puta... Ako je morao da čeka dok ne sruše ili ako su mu kola bila parkirana u blizini rušenja, morao je da sačeka. Ako su ga držali bez razloga, onda je druga priča. U njegovom postu se navodi reč "maltretiranje" ali to može biti i subjektivan osećaj. Nigde ne navodi da ga je neko tukao i sl. Kad su pre par godina kopali kanal iza parkinga moje zgrade, auto mi je bio blokiran čitav dan tako da je ovaj bolje od mene prošao ali ja nisam kukao po FB

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385846#p385846:1ixhxmb9 je napisao(la):
Earthmoving » Fri May 13, 2016 12:33 pm[/url]":1ixhxmb9]Ako su objekti u Hercegovačkoj bili nelegalni ne vidim u čemu je problem. U tome što su rušeni u pola noći? Pa ljudi rade i noću pa kakve to ima veze, i ovaj što je pisao na FB je i sam radio te noći. To nije nikakav argument protiv rušenja. Imali su fantomke? Pa i kod mene na Bulevaru svaki dan prolaze zabrađene Arapkinje sa "fantomkama" pa se niko ne buni. Druga stvar sa fantomkama. Ako su vlasnici nelegalnih objekata agresivni, ili imaju kriminalne dosijee, bili povezani sa prethodnom gradskom vlasti... ili neki drugi razlog koji ugrožava bezbednost rušioca, sasvim je logično nositi fantomke ako se zameraš takvim likovima.
A ako su neki objekti koji su sruseni bili legalni, da li tada vidis problem ?
Zakonom je reguslisano da se oni nelegalni ruse od 8-16 h, da li vidis razlog da se to radi u 2 nocu ?
A ti znas kakvi su likovi ciji su objekti sruseni ? Bezbednost lica koja su angazovana da poruse neki objekat ne bi bila ugrozena da to radi u skladu sa zakonom, a ako postoji procena da ce mu biti ugrozena onda onda se zove policija da asistira prilikom rusenja i nema razloga da se maskira. Nije on dzelat iz srednjeg veka... ili smo stigli tu negde ?

Srusiti sve nelegalne objekte po kratkom postupku.
Po dobijanju dozvole ici redom bagerima od Gazele do Geozavoda,kasnije poceti sa raznim vikendicama Tome Grobara I ekipe.
Vecina tih objekata nikad nije platile porez ne vidim cemu tuga.Naplatiti im kazne za sve vreme ignorisanja zakona I reda+naplatiti im I rusenje.

Ako su legalni onda vidim problem. Reci koji je bio legalan.
A to što ruše nelegalne u 2 noću mi uopšte nije problem jer sa nelegalnima treba nelegalno. Esencija je da ako je nešto nelegalno onda to treba da se sruši. U koje vreme? 2% važno. Ali kolko vidim neko od tih 2% hoće da napravi 100%, a to sad ako pričamo o ljudskim pravima vređa moje ljudsko dostojanstvo jer me taj neko pravi ovcom.
Ne znam ko su likovi srušenih objekata, a ti? Ako znaš reci interesuje me. Ali ako brane nelegalnu imovinu protestima sprečavanjem rušenja i sl. niko ne treba da stane na njihovu stranu

Ja ljudi razumem da Vučić i Nebojša iz Beograda spinuju, ali kada vidim ovde u komentarima, stvarno ne razumem, da li mislite da ćete nekoga nagovoriti da je ustvari sve bajno i sjajno. Da zaboravimo što je projekat krenuo bez jasne rasprave na svim nivoima o uticaju na urabnizam grada, bez podrške ijednog lokalnog udruženja arhitekata, sa pričama o 3 milijarde ulaganja da bi se to svelo na 150 miliona koji će da se vrte 20 godina itd?

Pa da ste ponudili bilo kom lokalnom tajkunu kriminalcu ovaj projekat, platio bi vam 300 miliona i onda uložio još ovih 150 miliona da zavrti istu priču, samo da dobije eksluzivu na ovoliko hektara u centru grada. Za 10-20 miliona evra možete unajmiti najbolje stručnjake za nekrenine u Evropi i sve ovo uraditi još mnogo bolje nego što nam bratija iz Dubajia soli pamet da ćemo podsećati na Dubaji (pa smajli koji povraća).

Da je i jedan minut zaustavljanja jednog građanina od osobe sa fantomkom bez legitimacije nešto normalno u uređenom društvu. Da li zaista u to verujete?

Kada pročitam rečenicu sa ovom konstrukcijom "Ipak, ne postoji nista lepse nego kad se popnete na stari savski most, pa vidite nase radnike sa zutim slemovima kako rade i zaradjuju za sebe i svoje porodice." meni se momentalno sloši. Zbog vas ne zbog mene.

Udruženje arhitekata? To me podseti da im čestitam na: Kaluđerici, nadogradnjama po centru, zidanju iznad dozvoljene spratnosti, predivnoj arhitekturi grada (ima tamo u temi "ko im ovo dozvoli" da se upoznate sa likom i delom mnogih od njih)... Divni ljudi, mnogo su nas zadužili da ih pitamo za mišljenje

Kako su tacno arhitekte napravile Kaludjericu???

Relativizujes vrlo ozbiljne teme.

Evo i ja cu tvojom logikom: hajde idemo ti i ja da srusimo jeddu nelegalnu vikendicu na savskom nasipu, u 2 ujutru?

Idemo, važi Mekbejn, ja sam za da sve divlje srušimo :) Ali zar se ne bi plašio da ideš bez fantomke da rušiš divlje? Pa jel znaš kolko je taj neko uložio para, materijala, vremena u to divlje? Pazi ako mu srušiš, debelo mu se zameraš, ko zna kako će da ti se osveti posle toga. Pa ljudi puštaju kerove na ove što im seku struju kad duguju par hiljada dinara a zamisli tek kad im rušiš nelegalnu kuću od par desetina hiljada evra, ili objekat koji im je izvor prihoda, šta su spremni da urade.
A što šta fali Kaluđerici pa i ona je neka "arhitektura", i to ne jedan objekat nego hiljade i hiljade. A i ove nove fast zgrade ružnog izgleda i lošeg materijala izgradnje po gradu, zar ne treba neki arhitekta da potpiše? Pa jesu se bunili protiv Kaluđerice, protiv ičega, protestvovali i time štitili svoju profesiju i grad od takve divlje arhitekture? Ili su samo tu da udobno sede ko sionski mudraci i dele nam savete. Oćeš moć na tacni, e pa ne može, izbori se svojim radom za nju, nek je zasluže, nek nam dokažu da se žrtvuju i nešto korisno rade za ovaj grad pa ćemo ih ceniti. Ta logika je gora od Vučićeve koju kritikujete: arhitekte su divne a ovo po gradu što vidite ispred sebe (uključujući Kaluđericu) ustvari ne vidite i to nije arhitektura i nema veze sa njima. Niko nije kriv, crvić nije ni postojao u stvari: https://www.youtube.com/watch?v=OKyIrtije*******o

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385860#p385860:2naa8qqy je napisao(la):
Earthmoving » 13 May 2016 01:34 pm[/url]":2naa8qqy]Udruženje arhitekata? To me podseti da im čestitam na: Kaluđerici, nadogradnjama po centru, zidanju iznad dozvoljene spratnosti, predivnoj arhitekturi grada (ima tamo u temi "ko im ovo dozvoli" da se upoznate sa likom i delom mnogih od njih)... Divni ljudi, mnogo su nas zadužili da ih pitamo za mišljenje

Dragoceno je i kada botovi postavljaju dobra pitanja. A ovo je dobro pitanje.

Nadzidjivanje se desava iz istog razloga zbog cega se desio i BnV. Prilagodjavanja zakona lopovima. I mogucnosti da se itakav zakon pogazi.
Partije i grupe na vlasti su mogle da proguraju kroz urbanizam, inspeciju, sud sta god su htele. I to brutalno. Znaci isto kao i BnV.
Isti sistem postoji i sada samo su dodati ljudi koji su za dve stepenice primitivniji i agresivniji.

Kaludjerica se desila jer se socijalisticki sistem stanogradnje i urbanizacije raspao. Zbog velike imigracije u Bg 70/80-ih. I vlasti su smislile da rese situaciju tako sto ce da zaborave na njega i dopuste stihijsku izgradnju. Isti princim postostoji i danas, jer je to najjeftinije, najlakse, a i ti ljudi se ne pitaju ni zasta ili su ucenjeni nelegalnom gradnjom.

I jedno i drugo ( i trece - BnV) je proizvod - lose drzave, a ne losih arhitekata. Arhitekti sa Beogradskog Univerziteta kotiraju su gornjih 10% u praksama kada rade na Zapadu. Zajedno za Nemcima, Japancima, Koreancima, srpske arhitekte su nosioci posla kada rade na Zapadu.
Akademija arhitekture je klub najboljih sa godinama iskustva. To vam je kao u fudbalu, ne mozete biti na listi slavnih ako niste bili top igrac svoga doba. Ne vrede lazne diplome, spinovi, i sl... mora nesto dobro da ostane za vama. Budite mirni sa te strane, oni su zaista vrlo reprezentativni.

Zasto i bespravno rusenje, i bespravno menjanje zakona, i protesti pripadaju ovoj temi - jer je sve to deo istog procesa. To se na zapadu zove "procurment". Sto znaci ceo put za stvaranje objekta ili urbane sredine.

Arhitekte nisu krive, krivi su političari. Koji? Ne znam. Znači opet niko nije kriv, lepo rekoh da crvića nije ni bilo. Možda ta logika kod nekoga pije vodu, kod mene ne, arhitekte su krive za lošu arhitekturu grada. Rezultati su im loši, a onaj ko ima loše rezultate nije zaslužio da bude cenjen i pitan izašta.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=385871#p385871:2q908rlt je napisao(la):
Earthmoving » Fri May 13, 2016 2:56 pm[/url]":2q908rlt]Arhitekte nisu krive, krivi su političari. Koji? Ne znam. Znači opet niko nije kriv, lepo rekoh da crvića nije ni bilo. Možda ta logika kod nekoga pije vodu, kod mene ne, arhitekte su krive za lošu arhitekturu grada. Rezultati su im loši, a onaj ko ima loše rezultate nije zaslužio da bude cenjen i pitan izašta.
Da probam ja da ti odgovorim, za Kaludjericu koja je krenula divlje da se naseljava (gradi) sedamdesetih godina proslog veka evo ti spisak gradonacelnika ciji je posao i zaustavljanje divlje gradnje u Beogradu ukljucujuci i Kaludjericu..
Branko Pešić 1964-1974
Živorad Kovačević 1974-1982
Bogdan Bogdanović 1982-1986
Aleksandar Bakočević 1986-1990
Milorad Unković 1990-1993
dr Slobodanka Gruden 1993-1994
mr Nebojša Čović 1994-1997
dr Zoran Đinđić 21.2.1997. - 30.9.1997.
Milan Božić, vršilac dužnosti (v. d.), 30.9.1997. - 22.1.1999.
Vojislav Mihailović 22.1.1999. - 5.10.2000.
dr Milan St. Protić 5.10.2000. - 20.3.2001.
Dragan Jočić, vršilac dužnosti (v. d.), 20.3.2001. - 1.6.2001.
Radmila Hrustanović 1.6.2001. - 3.10.2004.
mr Nenad Bogdanović 3.10.2004. - 27.9.2007.
Zoran Alimpić, vršilac dužnosti (v. d.), 27.9.2007. - 21.7.2008.
Branislav Belić, vršilac dužnosti (v. d.), 21.7.2008. - 19.8.2008.
Dragan Đilas 19.8.2008. - 18.11.2013.
Siniša Mali, predsednik privremenog veća (v. d.), 18.11.2013. - 23.4.2014.
Siniša Mali 23.4.2014.
Ko je od njih arhitekta a ko politicar potrazi sam...

Vrh