Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

Ma Evropski Las Vegas tu treba da bude, sa puno origainalnosti i kreatvnosti jer mogucnosti su velike!!!
Bintno je i zbog toga da i turisti sa svih strana pocnu da dolaze u masovnom broju!!!

Ukoliko ovaj moj predlog i nije toliko dobar,u svakom slucaju treba imati na umu i voditi racuna sta ostavljamo budicim generacijama u zaostavstinu.Trreba biti svesta da mi svojom gradnjom pravimo istoriju.Jer nije svejedno ako je nesto staro 10, 110 ili 1110 godina.
 
Ne, ne samo Las Vegas.... Mislim taj grad je kul iskustvo, ali je u suštini kič. Tako nešto bismo mogli sagraditi u Bujanovcu, a beogradskom priobalju dati crtu ozbiljnosti i kvalitetnog dizajna kakav i zaslužuje grad koji pretenduje da bude centar regije.
 
Videh da je tamo 155 hektara zemlje, koliko ima Savski amfi?
 
Zavisi sta se sve pod time podrazumeva. Ako uzmes ovu sliku, onda je 114 ha.
europolis.gif
 
Na gornjoj slici treba dodati i 'brodogradilište', kao i deo do masta na Adi.( do ulaza na Adu)
 
Sve vreme sam mislio da se termin Savski amfiteatar odnosi samo na starogradsku stranu, ali sad videh da obuhvata i deo nbg-a.....thanks nenade
 
Nema na cemu smeksi. U principu je interpretacija termina Savski amfiteatar prilicno siroka. U svakom slucaju, primena nameni celog tog potesa ce potrajati mnooogo godina i nadam se da ce za to postojati sposobna vlast sa vizijom!
 
Mislim da bi tu bio idealan jedan medjunarodni konkurs gde bi pobednicko resenje bilo preteceno u DUP. Kad bi mene pitali, spratnost bih ogranicio na 9+1 za stambene objekte, a za komercijalne 7+1. Odnos rezidencijalnih na prema komercijalnim lokacijma, 65% na prema 35%. Ne bi bilo zgoreg i napraviti neko lepo setaliste uz obalu sa parkicem koji ide celom duzinom. Mogli bi i neku galeriju ili bioskop da smeste tu.
 
карађорђева је бисер београда, на жалост, већ ето више од пола века препуштена теретњацима и немару сваке врсте. све би то ја претворио у једну ооогромну пешачку зону, од савског трга до калемегдана. па да странце када доплове белим лађама тај први утисак обори с ногу. :cool:

а уопште не треба много улагања за ту причу.
 
Bio bi red da malo renoviraju fasade u tom delu grada jer su sve do jedne ugljenisane :mad:
 
vucko":3jddq286 je napisao(la):
Bio bi red da malo renoviraju fasade u tom delu grada jer su sve do jedne ugljenisane :mad:
Dzaba sve dok ne premeste autobusku na NBG( i zeleznicku u Prokop).
 
Veci problem je obilaznica oko Beograda, koje jos uvek nema. Zbog toga Karadjordjevom urlaju sleperi i autobusi. Cak i kada se autobuska premesti na NBG i dalje ce autobusi iz pravca Panceva ici istom trasom
 
Karađorđeva ulica je najlepša u Beogradu posle Knez Mihajlove.Da bi se stanje u njoj bar malo popravilo i stvorili uslovi za obnovu fasada potrebno je samo autoput ka Nišu spojiti od "Laste" do mirijevskog bulevara odakle će lako stići do Pančevačkog mosta koji će u međuvremenu biti renoviran. Naravno, svršetkom obilaznice situacija će postati još mnogo bolja
 
Vidim da nisam jedini ko se zainteresovao za ovo. :) Evo poruke sa teme Teški metro:

dedinje":1uppm3nm je napisao(la):
Čuo sam daje Đilas za metro koji bi išao ispod Nemanjine i prešao preko budućeg mostakoji će se nastaviti na ulicu Zorfana Đinđića. Ovo je mnogo bolje rešenje nego da metro ide preko Brankovog mosta. Negde sam video i to je dobro, da je oko zel st. i Korunovićeve pošte, koja će biti obnovljena, planiran veliki saobraćajni prsten u čijoj sredini će biti stara stanica i obnovljena pošta. Zrakasto od topg prste ići će Savska (trasa ka stanici) i Savska (trasa od stanice), Nastavak Nemanjine koji će ići ka novom mostu (metro pod zemljom) zatim nova proširena Karađorđeva ulica, Balkanska i na kraju Nemanjina ka Slaviji
Ideja je fantastična. No ne bejah lenj a VectorDesigner mi je već bio otvoren, pa sam nacrtao situaciju:



Kružni tok sa zgradom stanice u sredini je super, samo Pošta mnogo štrči. Ako već hoće da renoviraju fasadu, možda da skroz sruše zgradu i pomere u stranu. Takođe mi nije jasno kako će Bulevar Zorana Đinđića da se spoji sa kružnim tokom, pošto je mnogo na jug, ali možda može dijagonalno do Save, pa posle dijagonalno do ukrštanja Z.Đ. i Milentija Popovića (?).
 
Uopšte nema problema da se most u nastavku Nemanjine ulice veze za bulevar Zorava Đinđića. Potrebne su samo dve blage krivine, ili, ako se hoće da nema krivina onda moze da se povuče dijagonala koja bi koso sekla Savu kako si uostalom nacrtao. Ja sam za onu prvu varijantu pošto svi mostovi prelaze Savu po pravim uglom. Pošta, naravno ostaje tu gde je sa renoviranom fasadom. Ako joj vrate predratni izgled biće to jedna od najlepših zgrada u gradu. Saobraćajni prsten će biti dovoljno velik da obuhvati i stanicu i poštu.
 
Vrh