Izvini,jel mozes da mi navedes ta “predgradja”NY o kojima pricas?.Bas me interesuje o cemu pricas posto zivim u NY vec 17 godina i takva “kriminalna predgradja” mi nisu poznata.Cini mi se da u NY nisi krocio u zivotu.
Ima ih u filmovima.
Izvini,jel mozes da mi navedes ta “predgradja”NY o kojima pricas?.Bas me interesuje o cemu pricas posto zivim u NY vec 17 godina i takva “kriminalna predgradja” mi nisu poznata.Cini mi se da u NY nisi krocio u zivotu.
Brownsville - 2022Ima ih u filmovima.
Brownsville - 2022
- 21 ubistvo
- 4,276 teskih kradja
- 4 silovanja
86.000 stanovnika.
Leskovac - 2022.
- 1 ubistvo
- 20 teskih kradja
- 1 silovanje
87.000 stanovnika
Google pretrazivac radi punom parom.Sve sami kauc experti.Neuki plebs upija sve sa interneta dok pametni zive i vide svet iz prve ruke.Brownsville - 2022
- 21 ubistvo
- 4,276 teskih kradja
- 4 silovanja
86.000 stanovnika.
Leskovac - 2022.
- 1 ubistvo
- 20 teskih kradja
- 1 silovanje
87.000 stanovnika
Jedino ukoliko ti iz demetre nose kombinezone gradskog zelenila. Druze znam sta sam svojim ocima vidjao vise puta.
Neki od nas ovde su duze od tebe u Amerikama i naravno da vide situaciju iz prve ruke. Broj ubistava godisnje na 100k ljudi 8 a u Srbiji 1.Google pretrazivac radi punom parom.Sve sami kauc experti.Neuki plebs upija sve sa interneta dok pametni zive i vide svet iz prve ruke.
Prava informacija je zapravo sledeca. Beograd na vodi doo placa privatno odrzavanje na sve strane. Dosta podizvodjaca rade na odravanju i zato je tako sredjeno. Plan je da se vremenom uradi tranzicija ka gradskom zelenilu i oni su vec duze vreme na nekoj "probi" gde zapravo rade na tome a pomazu im privatne firme. Ideja je da se obuci gradsko zelenilo da mogu kvalitetno da odrzavaju ceo grad. Za sada Beograd na vodi placa odrzavanje a gradsko zelenilo ucestvuje u odrzavanju.Ja sam, iz kola, video ljude u drečavo narandžastim kombinezonima... Ne deluje mi da je to gradsko zelenilo.
Čačkali su onu veću zelenu površinu u Hercegovačkoj, na raskrsnici.
Neki od nas ovde su duze od tebe u Amerikama i naravno da vide situaciju iz prve ruke. Broj ubistava godisnje na 100k ljudi 8 a u Srbiji 1.
Pretrazivac ili ne ko je bio i video onu stoku od naroda zna koliko je losa situacija. US pre moze da se poredi sa El Salvadorom nego sa Srbijom.
Pogledajte prilog 214029
Pogledajte prilog 214030
Ne vredi diskutovati sa ljudima koji svet vide sa Twittera a ne uzivo. Za ovu razliku ti ne treba statistka.
Ko je bio video je moze da zakljuci i bez statistike da je 8 puta veci kriminal nego u Srbiji a za teske kradje i 20-30 puta gore.
Koja ti je druga po lepoti?Promenada je ubedljivo najlepsa u Evropi a da sam ja video. To sto je tebi tesko da prihvatis zbog politicke ostrascenosti je sasvim nesto drugo.
Ok znaci skreces temu na drugu stvar jer si shvatio da nisi znao realnu situaciju
Ne ljutim se samo prihvati cinjenice kriminal 7-8 puta gori nego u Srb. Ljudi koji u Srbiji misle da ima kriminala ocigledno nikad nisu bili u Americi da vide sta je pravi kriminal
Promenada je ubedljivo najlepsa u Evropi a da sam ja video. To sto je tebi tesko da prihvatis zbog politicke ostrascenosti je sasvim nesto drugo.
Ali u pravu si za jednu stvar ne bi ni mene cudilo da moram da promenim pricu javno jer ovde za ovakve tekstove salju u Guantanamo. Vec sam dobio 2 upozorenja.
Pa sto zivis tamo?Neki od nas ovde su duze od tebe u Amerikama i naravno da vide situaciju iz prve ruke. Broj ubistava godisnje na 100k ljudi 8 a u Srbiji 1.
Zelenilo im čisti i održava sigurno neke površine, sigurno ne održavaju sve privatne firme. Putari i paukovi im održavaju kolovoze i trotoare. Čistoća ih čisti. Panduri im čiste trotoare i kolovoze od bahatih gnjida (bar onoliko koliko smeju). Javno osvetljenje im održava rasvetu.Inače, ovde se puno pisalo da kao Beograd stoji, jer sve pare idu u održavanje BnV. Koliko sam video zelenilo na parceli BnV održava privatna ekipa, što bi trebalo da plaćaju stanari. Mislim to se može lako proveriti, šta je na čijoj parceli. Tako je i kod mene u naselju. Ima deo koji održava Beovrt, a bukvalno preko puta trotoara je žuta trava koju "održava" Zelenilo, što se svede na jedno šišanje trave godišnje.
Od priče da je 'beogradska promenada najlepša u Evropi' jedino je gora priča da u Srbiji ima više kriminala nego u SAD.
Zelenilo im čisti i održava sigurno neke površine, sigurno ne održavaju sve privatne firme. Putari i paukovi im održavaju kolovoze i trotoare. Čistoća ih čisti. Panduri im čiste trotoare i kolovoze od bahatih gnjida (bar onoliko koliko smeju). Javno osvetljenje im održava rasvetu.
Sve to traži neko ljudstvo i neke resurse, a sve to što ode tamo, ode na uštrb ostatka grada. Sad neko će reći pa da ali i oni plaćaju poreze i zaslužuju te usluge. Da, plaćaju i zaslužuju, ali se čini da dobijaju veći stepen i količinu usluge tako što se uzima od ostagka grada. Koji, iskreno, izgleda kao velika prenaseljena favela.
Do skoro je sve što se tiče zelenila i čistoće radila firma Demetra,sad su uzeli novu firmu i odmah se vidi razlika na mestima uz trotoare gde je sađeno cveće sad su postavili tucanik... jeftinija pričaNema teorije da u celom BnV sve zelene površine opslužuju privatne firme a Zelenilo nema ništa da radi.
A tu su i ostali resursi koje sam naveo, a koji se po prioritetima kanališu tamo dok se ostatak grada srozava. BnV uvek izgleda cakum-pakum, a zato ostatak grada uvek izgleda kao favela. I sve je gore svake godine.
Zaboravih da dodam da hoće i metro linije da deformišu da im se ukrštaju u BnV, naselju koje je inače pun kufer automobila i automobilista. Nego sam zaboravio njega jer mislim da ga nikad neće ni izgraditi. Kao što ga nisu izgradili ni drugi u zadnjih 100 godina. Jer je ovo bio i ostao grad koji vode slepčine i štetočine. A i narod je većinski takav.