Šta je novo?

Savski amfiteatar (Beograd na vodi)

@sjcam @vradovic ekipa, nemojte da se svađate. Meni ste obojica gotivni na svoj način. Obojica ste realni i krajnje racionalni. Ne ide da se svađate. Hajde da spustite loptu i idemo lagano...

A tu su i ostali resursi koje sam naveo, a koji se po prioritetima kanališu tamo dok se ostatak grada srozava. BnV uvek izgleda cakum-pakum
Vradović je napisao da je gradsko zelenilo na nekoj vrsti obuke da bi na taj način i druge delove grada održavali. Po meni dosta dobra praksa. Polako, uskoro će i neki drugi delovi grada zasijati tako, ali poenta priče je da je BNV premium lokacija i naselje, i to je nešto što mora da bude uredno i napucano. Na neki naĉin prioritet. Moja želja je da se i drugi delovi grada održavaju na isti način. Zato i jessm ovde više puta predlagao da se BNV-u daju i druge lokacije širom grada da bi prosto uveli taj naĉin održavanja i izgleda i u naselja u drugim delovima gradakoja nikad ne bi došla na taj nivo (Cerak, Višnjica, Karaburma, Mirijevo...)

Ako me pitaš da li sam ok ako novac koji plaćam kao porez ide više na održavanje BNV nego dela grada u kojemu ja živimo - apsolutno nemam ništa protiv toga. To je prime lokacija i to treba da izgleda uvek na nivou na kojem je sada.

Grad postaje sve gori za život. Postaće čak i onima koji žive u BnV jer čim izađu iz njega, nemaju gde da se okrenu ili kako ds završe neke stvari, jer je sve pretrpano, zapušteno i haotično. Imati kršten trotoar je postao luksuz u Beogradu. Izem ti ja takav grad.
Ne razumeš koncept, napravljen je grad u gradu bez želje i potrebe da se iz njega izađe osim automobilom na neku dalju destinaciju.

@sjcam @vradovic ekipa, nemojte da se svađate. Meni ste obojica gotivni na svoj način. Obojica ste realni i krajnje racionalni. Ne ide da se svađate. Hajde da spustite loptu i idemo lagano...

Vradović je napisao da je gradsko zelenilo na nekoj vrsti obuke da bi na taj način i druge delove grada održavali. Po meni dosta dobra praksa. Polako, uskoro će i neki drugi delovi grada zasijati tako, ali poenta priče je da je BNV premium lokacija i naselje, i to je nešto što mora da bude uredno i napucano. Na neki naĉin prioritet. Moja želja je da se i drugi delovi grada održavaju na isti način. Zato i jessm ovde više puta predlagao da se BNV-u daju i druge lokacije širom grada da bi prosto uveli taj naĉin održavanja i izgleda i u naselja u drugim delovima gradakoja nikad ne bi došla na taj nivo (Cerak, Višnjica, Karaburma, Mirijevo...)

Ako me pitaš da li sam ok ako novac koji plaćam kao porez ide više na održavanje BNV nego dela grada u kojemu ja živimo - apsolutno nemam ništa protiv toga. To je prime lokacija i to treba da izgleda uvek na nivou na kojem je sada.

Волим што БНВ и даље има "национални значај" када требају наше паре и инфраструктура а кад год се запитамо шта се заправо дешава са њим или покушамо да се питамо како ће се развијати онда је то "приватни пројекат", шта се мешаш није то за тебе

Ако је то приватни пројекат немам ама баш никакву намеру да финансирам ни један део истог, ако је то национални/прајм/штагод пројекат на који ће ићи моје паре онда имам пуно право да знам и да се питам како ће се те паре трошити

Излишно је и причати али Београдска тврђава и центар ће увек имати већи приоритет од било ког политичког пројекта (Београд на води, Нови Београд итд.) ма шта разни једнопартијски системи буду покушавали

Zavisi šta smatrate pod kriminalom, možda to nisu sva sreća ubistva, pljačke, silovanja...ali prednjačimo po institucionalnom kriminalu i korupciji...evo imamo jednog gradonačelnika koji otvoreno krši zakon na svakom koraku i ne stidi se toga...da ne oričam o onima iznad njega...kojima je tona marihuane ili kokaina smešno ...

Šetalište oko 25. Maja je takođe prime lokacija pa ne liči ni na šta.

Ima i ekstremnijih primera, ali ne moramo ih navoditi.

Šetalište oko 25. Maja je takođe prime lokacija pa ne liči ni na šta.
Slažem se. Šetalište oko 25 maja, Zemunski kej, pa čak i kej na Ada Huji treba da se dovede u stanje identično promenadi u BNV.

Nadam se da će ovi novi momenti (praksa/obuka gradskog zelenila i više novca u budžetu) doprineti tome.

Nadam se da će Zemunski kej, tačnije onaj najpoznatiji deo, ostati upravo onakav kakav jeste, otvoren.
Za šetalište uz Dunav od bazena do Marine Dorćol može da počne da se uređuje za dva meseca, samo treba odustati od linijskog parka sredstva obezbediti za obnovu tog šetališta.
Još kada bi izgradili dva pešačkao- biciklistička mostića ( kod marine i luke), ,,linijski park'' uz reku bi se protezao od Beton hale do Ade Huje, skoro duplo duže nego trenutno rešenje.
Trasom pruge da se izgradi bulevar.

Poslednja izmena:
Nego, kako je to BNV nesto specijalno sredjen i uredjen pa da se ucimo na tome jer mi numemo pa moraju oni ceo grad da nam odrzavaju?

Izgleda kao i svako drugo naselje koje je novo i gde je nesto jaca cena kvadrata.

Rek'o bi covek, citajuci vas, da su tamo neki savrseni ,,engleski" travnjaci, one zirafe i cuda od zive ograde, fontane neke besprekorno odrzavane i ne znam ti ni ja sta.

1000011680.jpg

Ko šiša brojne muzeje po sobama i skladištima širom grada, ko šiša Tvrđavu koja se raspada, Avalu i spomenik Neznanom junaku koji su sramotno zapušteni, Zvezdarsku šumu i sadržaje na njoj, nepostojanje Filharmonije, nepostojanje opere, pešačke zone koje su barsko-minska polja za pešake, parkove koji su većinski propali, fasade, Bezistan, Plato... brojna naselja bez kanalizacije, brojna naselja sa zakržljalim saobraćajnicama, jbne šume kablova svuda po gradu, kioske i frižidere, bašte i ambare, raspali javni prevoz, opšte komunalno rasulo... itd... ko šiša sve to. Ništa od toga nije prioritet za usmeravanje novaca, sredstava i ljudstva.

Prioritet nad prioritetima je generičko naselje prepuno pretrpanih predimenzioniranih šporeta i kutija od zgrada u kojima živi partijski i estradni škart i psihijatrijski slučajevi koji su bitni i vredni samo najgorim i najprimitivnijim Balkanskim mongoloidima, a prosečnom turisti koji dolazi u Beograd odnekud dalje od Balkana znače taman koliko i ne znam, zvezde španskih sapunica... ili eventualno zvezde trećerazrednih filmova za odrasle...

Da, jasno je da je Beograd na vodi najvažnije mesto u Beogradu i samim tim najprioritetnije za ulaganja i održavanja.

Ovo je najvažnije i najelitnije mesto cele Srbije:
beograd-vrucine-1536x864.jpg

Evo stranci izvan Balkanistana padaju na dupe kad vide ovo. Ko god dođe u Srbiju, prvo što kaže taksisti ili rođaku je "vodi me da vidim kulčine, silikonjare, prostitutke, SNS "biznismene" i "uspešne" u plastičnim odelima iz kineskih radnji i džibere u Beogradu na vodi". Jeste.

E da, i tržni centar i selfi most. Pošto to nema nigde u svetu, samo u Nebeskoj Srbiji. Pa se otimaju ljudi da vide to. Jeste.

Poslednja izmena:
Izgleda kao i svako drugo naselje koje je novo i gde je nesto jaca cena kvadrata.
Upravo je u tome stvar. Nova naselja sa nešto jačom cenom kvadrata nemaju problem koji imaju stari delovi grada i naselja sa nižom cenom kvadrata. Zbog toga smatram da je način održavanja BNV nešto što zaista treba da se ispraksira i primeni na svim drugim delovima grada. Neka primena bude i 70-80%, ponovo će grad i druga naselja biti znatno upeglanija u odnosu na sada.

Ja ne želim da mi se više dešava da kada neke zapadnjake koji nisu nikad bilo u istočnoj Evropi provozam kroz blokove, Mirijevo ili Karaburmu imaju utisak da prolaze kroz social housing naselja već želim da i ti krajevi grada zaliče na neka jeftinja ali opet uređena i upeglana starija naselja u zapadnoj Evropi.

Jasno mi je da naselja građena 60tih, 70tih ili 80tih nikad neće više biti nova, ali smatram da parterna uređenost, infrastruktura, i uređenost samih zgrada (fasada, stolarija, zajedničke prostorije, ulazi, hodnici, liftovi...) mogu biti uređeni na nivou uređenja zgrada/naselja iz tih godina po zapadnoj Evropi.

To želim da bude nekakav side efekat toga što će se polako praksa i procesi uređenja koji se primenjuju u BNV početi da primenjuju i u drugim delovima grada.

To je onda benefit koji će osetiti svi, a ne samo stanovnici BNV.

Ja ne želim da mi se više dešava da kada neke zapadnjake koji nisu nikad bilo u istočnoj Evropi provozam kroz blokove, Mirijevo ili Karaburmu imaju utisak da prolaze kroz social housing naselja već želim da i ti krajevi grada zaliče na neka jeftinja ali opet uređena i upeglana starija naselja u zapadnoj Evropi.
Ali onda kad ih odvedes u BNV, shvatice da su ipak u istocnoj Evropi 😪

beograd-na-vodi---bw-aqua-zgrada-5425642464128-71804395850.jpg

Slažem se. Šetalište oko 25 maja, Zemunski kej, pa čak i kej na Ada Huji treba da se dovede u stanje identično promenadi u BNV.

Nadam se da će ovi novi momenti (praksa/obuka gradskog zelenila i više novca u budžetu) doprineti tome.
Боље не. Само да се одржавају.

To im je arhitektura u luks naselju.

A 12 godina su na vlasti u republici i 10 u gradu i onda njihovi botovi pricaju da ih je sramota da vode ljude kroz Karaburmu i Mirijevo. Pa sto niste uredili ta naselja?

O, misa mu poljubim, oni su se ufurali u film da je BNV njihov, a ostalo nije, odnosno da je ostatak grada od onih pre, pa kao, vidite kako je nase uredjeno, a pogledajte vase 🤣

Dejane, pitaj na sednici centralnog komiteta stranke sto crvenis dok vozis strane prijatelje kroz BG naselja...

Ако има неко вичан у фотошопу, да направи монтаже периферних насеља са мобилијаром и естетиком БнВ :D

Vrh